maandag 28 juni 2010

Lokjoden 9



Paul heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Lokjoden 8" achtergelaten: 

'Vermeend antisemitisme was baldadigheid'

De politie heeft afgelopen dinsdag wel degelijk opgetreden bij een melding van anti-semitisch gedrag. 

Door de opmerkzaamheid van een buurtbewoner kwam de politie drie jongens van 12, 13 en 14 jaar op het spoor. Op het politiebureau bleek het te gaan om drie jongens van Joodse komaf die in de buurt wonen. De jongens gaven toe niet alleen voor het incident die dag, maar ook voor de eierengooi-actie van de dinsdag ervoor verantwoordelijk te zijn.

http://www.at5.nl/artikelen/43664/vermeend-anti-semitisme-was-baldadigheid 


Hoe zou een 'lokjood' hierop hebben gereageerd?  

1 opmerking:

Sonja zei

Mijn reactie op dit artikel:

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/6108

VolkskrantWatch schreef op 28-06-2010 20:51

Wat mij betreft is het vrij eenvoudig. Zolang de Israëli's zich gedragen als nazi's kun je nooit de gruwelen van de holocaust loskoppelen. Daarnaast, en dat is in dit geval ook zeer belangrijk, zolang wij, Nederland, de misdaden van Israël steunen, zal daarop gereageerd worden in de samenleving door mensen die zich daar, volkomen terecht, kwaad over maken. Wanneer hun broeders, want zo voelen ze dat, worden afgeslacht in een openluchtgevangenis, en de regering meent vrijwel meteen, zonder onderzoek, dat al die doden, waaronder 300-400 kinderen nota bene, "niet buitenproportioneel" zijn, dan kweek je een probleem.

En zo moeilijk is het toch niet om te bedenken wat de reacties zouden zijn wanneer Hamas 300-400 joodse kinderen had omgelegd, nietwaar? Zoek jezelf broeder. Je kunt niet de een zijn antisemitisme kwalijk nemen terwijl je je eigen racisme (etnicisme, islamofobie, whatever) doodnormaal acht.

Ik keur antisemitisme af, ik vind het abject, totaal verkeerd. Het judaïsme is niet het probleem (net zo min als de islam), maar het zionisme. Daarom denk ik dat mensen als Jaïr Stranders de betreffende jongeren maar moet leren hoe ze moeten ageren tegen de politiek, en niet tegen de religie. Hoe ze in opstand moeten komen tegen de regering, en alle mensen en instituten die de moordzucht van de schurkenstaat Israël ondersteunen en goedpraten.

Kortom, je moet niet de holocaust loskoppelen van de misdaden van Israël, beide politieke beslissingen, maar je moet het judaïsme loskoppelen van het zionisme.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...