maandag 21 juni 2010

Lokjoden 3

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Lokjoden 2" achtergelaten:

zodra de Israelische terreur niet meer genegeerd kan worden, duikt onmiddellijk het issue van 'antisemitisme' op.

Je hebt nu al gelijk gekregen Stan. Ziehier:

SGP wil minister horen over antisemitisme

DEN HAAG - SGP-fractievoorzitter Kees van der Staaij wil demissionair minister Ernst Hirsch Ballin dinsdag naar de Kamer roepen om hem in het vragenuurtje te bevragen over het „snel groeiende antisemitisme” in Nederland.

Van der Staaij maakt zich zorgen over mediaberichten over joden die in Amsterdam-West een 'schuilsynagoge' moeten bezoeken, die van buiten onherkenbaar is als joods gebedshuis. Ook wil Van der Staaij Hirsch Ballin bevragen over berichten over het brengen van de Hitlergroet aan rabbijnen.

Volgens Van der Staaij is het „veel te stil over incidenten” van agressie tegen joden en hun synagoges. Volgens hem is er sprake van een patroon.

„We horen dat synagoges besmeurd worden, dat joodse medeburgers niet meer veilig over straat kunnen en dat scholen beveiliging nodig hebben. Dat is volstrekt onaanvaardbaar en er moet veel meer prioriteit aan de bestrijding van het antisemitisme worden gegeven. We zijn er bang voor dat dat verwatert in de bredere aanpak van de discriminatiebestrijding”, aldus Van der Staaij.

Wat hem betreft zijn de huidige mogelijkheden voor politie en justitie ruim genoeg om antisemitisme aan te pakken en zijn nieuwe methodes als 'lokjoden' wellicht niet meteen nodig. „De bestaande methoden moeten actiever worden ingevuld.”

http://www.telegraaf.nl/binnenland/7004487/__SGP_bezorgd_over_antisemitisme__.html

NB
Voorvallen van antisemitisch geweld in Nederland volgens de Racisme Monitor van de Anne Frank Stichting:
2005: 41
2006: 35
2007: 21
2008: 14

2006: "Bij het antisemitische geweld vonden wij in 4 van de 35 voorvallen een allochtoon daderschap."

2008: "Omdat antisemitisch geweld in de publieke opinie vaak wordt toegerekend aan allochtone daders is het ook interessant om te weten dat wij voor 2008 slechts twee gevallen aantroffen waarbij sprake was van allochtoon daderschap."

Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Lokjoden 2" achtergelaten:

Racisme Monitor ook over racistisch geweld verbonden aan internationale gebeurtenissen:

In de jaren 1999 en 2000, de verslagperiode van de vierde monitorrapportage, viel op dat de betekenis van antisemitisch geweld toenam. Bij een aantal gevallen kon een verband worden gelegd met de
intifada, of beter: tussen enerzijds een reeks van antisemitische voorvallen en anderzijds protesten tegen Israël naar aanleiding van de conflicten in het Midden-Oosten tussen Israëliërs en Palestijnen. Tijdens en naar aanleiding van enkele protestacties zijn anti-Israël uitingen uitgelopen op antisemitische incidenten. Dat anti-Israël houdingen kunnen leiden tot antisemitische uitingen is op zichzelf niet nieuw, maar de schaal en intensiteit waarop zich dat in 1999 en 2000 in Nederland – en omringende landen – voordeed was dat wel.

In de vijfde monitorrapportage werd gerapporteerd over racistische en extreemrechtse gewelddadigheden in het jaar 2001, het jaar van de terroristische aanslagen op 11 september in de VS. De aanslagen op 11 september werden in Nederland
direct gevolgd door een reeks van antimoslim uitingen, waaronder gewelddadige. Voorts is er – in reactie op ‘11 september’ – een reeks incidenten geweest in ‘omgekeerde’ richting: van allochtonen tegen autochtonen. Er was een aantal ernstige gevallen van geweldpleging met een (vermoedelijke) anti-autochtone, of zo men wil: antichristelijke achtergrond. Zo werd bij kerken in enkele plaatsen brand gesticht of geprobeerd vernielingen aan te richten. De reeks gewelddadige voorvallen die kort na 11 september ontstond, was begin december 2001 goeddeels weggeëbd. De antimoslim reacties op de aanslagen van 11 september waren getalsmatig van aanzienlijke invloed op het hele jaar: ongeveer 60% van het totaal aan door ons geïnventariseerde geweldplegingen in 2001 vond plaats na 11 september.

http://www.annefrank.org/ond_upload/Downloads/RacistischGeweld2006.pdf

IDEE! We moet Ben Kok gaan inzetten als lok... tja, als lok... wat eigenlijk?

Interessant is naar de achtergrond van de SGP te kijken:


SGP-oprichter dominee Kersten, tijdens de Tweede Wereldoorlog een antisemiet.




Informatie waarover de SP niet wenst te beschikken.


Een gotspe. Het CIDI bericht:

SGP stelt kamervragen over verheerlijking van terrorisme door PA Afdrukken E-mail
vrijdag 15 januari 2010

tk.jpgLid van de Tweede Kamer Kees van der Staaij van de SGP heeft vrijdag schriftelijke vragen gesteld aan Maxime Verhagen, minister van Buitenlandse Zaken, over het verheerlijken van terroristische acties tegen Israel door de Palestijnse Autoriteit, de 'regering' van de Westelijke Jordaanoever. Van der Staaij wil weten wat de minister hieraan gaat doen met betrekking tot het vredesproces. De SGP’er Van der Staaij vroeg zich af of Verhagen wist van de recente uitlatingen van PA-minister van Cultuur, Mustafa Barghouti, over de verheerlijking en nagedachtenis van Palestijnse terroristen. Barghouti heeft in een Palestijnse krant verklaard dat het publiek vernoemen van zelfmoordterroristen wel het minste was men kon doen.

Lid van de Tweede Kamer Van der Staaij wil weten wat Verhagen van deze verheerlijking vindt en wat hij hieraan gaat doen. De SGP’er vraagt zich tevens af welke consequenties de minister aan de uitspraken gaat verbinden met betrekking tot het vredesproces.

Van der Staaij is van mening dat deze verheerlijking ‘funest is voor de vredesonderhandelingen’ en wil dat de Nederlandse regering de PA er op gaat aanspreken.

De vragen zijn gepubliceerd op de website van de SGP.

http://www.cidi.nl/index.php?option=com_content&task=view&id=636&Itemid=1

En waarom is dit een gotspe? Om twee redenen

1. het internationaal recht stelt nergens dat een bevolking zich niet gewapend mag verzetten tegen een illegale bezetting, dat is nogal logisch, anders was bijvoorbeeld het Nederlands verzet in de Tweede Wereldoorlog niets anders geweest dan terrorisme.
2. de SGP collaboreerde tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Duitsers, zoals blijkt uit het volgende:

De oprichter van de SGP en voorman van de Gereformeerde Gemeenten ds. G.H. Kersten handelde in politiek, economisch en godsdienstig gebied niet positief naar de Joden. Anders gezegd: hij handelde hierin antisemitisch.'' Die conclusie trekt Herman M. van Beek in zijn masterscriptie ter afronding van zijn studie 'Geschiedenis van het christendom' aan de Leidse Universiteit. Van Beek onderzocht specifiek de houding van Kersten als SGP-leider tegenover de Joden. Daarvoor bestudeerde hij preken, artikelen en partijredes van Kersten... Kersten blijkt een aanhanger te zijn van de 'vervangingstheologie'. De Joden kruisigden Jezus Christus en riepen daarmee het oordeel over zichzelf af. Kersten hield aan deze theologische opvatting vast, vóór, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. Van grote invloed op zijn denken was het leerbesluit van de synode van de Gereformeerde Gemeenten uit 1931. Het genadeverbond staat onder het eeuwige besluit van Gods verkiezing. Omdat de Joden niet meer de uitverkorenen van God waren, had Israël als volk en land voor Kersten afgedaan. Van Beek merkt op dat deze theologische visie destijds door veel meer gereformeerden werd beleden. Opmerkelijk is dat Kersten hierin meer op de lijn zat van de neocalvinist Abraham Kuyper... Vanuit deze uitgesproken afstandelijke houding én op basis van zijn theologische opvatting nam hij tegenover de Duitse bezetter een zeer lijdelijke houding aan. Van Beek noemt die houding tragisch. Als voorbeeld van die houding noemt hij de oproep aan de Vereniging van Gereformeerde Scholen (VGS), de scholen van de Gereformeerde Gemeenten, om Joodse kinderen bij de bezetter te melden. "Deze antisemitische maatregel werd zonder commentaar uitgevoerd.''


De god van de SGP is een god die zich onduidelijk uitspreekt, dan zegt hij dit, vervolgens weer dat. Eerst moeten volgens zijn volgelingen joden van hem worden afgevoerd en nu zijn ze weer de 'beminden om der vaderen wil' en wordt de christelijke haat op islamitische Arabieren geprojecteerd. Nu maar hopen voor de Joodse Israeli's dat de SGP-god zijn advies niet weer verandert, en hopen voor de Palestijnen dat de god van de christelijke fundamentalisten zich toch weer bedenkt, zodat ook zij een fatsoenlijk leven kunnen leiden.

2 opmerkingen:

AdR zei

Na 11 september 2001 zijn er in Nederland ook brandstichtingen geweest in Arabisch-christelijke kerken van allerlei denominaties. Maakt niet uit, het benne Arrebiere, en dat zijn toch allemaal moslims. De SGP hield zich er dan ook muisstil over.
(Niet over denken waar het christendom ook alweer is uitgevonden).

Paul zei

''De SGP’er Van der Staaij vroeg zich af of Verhagen wist van de recente uitlatingen van PA-minister van Cultuur, Mustafa Barghouti, over de verheerlijking en nagedachtenis van Palestijnse terroristen. Barghouti heeft in een Palestijnse krant verklaard dat het publiek vernoemen van zelfmoordterroristen wel het minste was men kon doen.

Van der Staaij is van mening dat deze verheerlijking ‘funest is voor de vredesonderhandelingen’ en wil dat de Nederlandse regering de PA er op gaat aanspreken.''

Wellicht kan de hr van der Staaij zich eens nader inlezen mbt het verheerlijken van aanslagen plegende terroristen die een heldenverering krijgen toebedeeld.

http://www.endusmilitarism.org/lavon_affair_july_1954.html

Israel bombs UK and US targets in
Egypt; targets bombed on July 2
and July 14, 1954; Israeli President
Moshe Katsav publicly honors the
surviving operatives in March 2005,
and presents each with a certificate
of appreciation

In the early 1950s the United States initiated a more activist policy toward Egypt often in contrast with British policies. Fearing this policy would remove a moderating effect on Egyptian President Nasser's military ambitions, especially toward Israel by encouraging Britain to withdraw its military forces from the Suez Canal, Israel first sought to influence this policy through diplomatic means but was frustrated[2].

In the summer of 1954 Colonel Binyamin Gibli, the chief of Israel's military intelligence, Aman, initiated Operation Suzannah in order to reverse that decision. The goal of the Operation was to carry out bombings and other acts of sabotage in Egypt with the aim of creating an atmosphere in which the British and American opponents of British withdrawal from Egypt would be able to gain the upper hand and block the withdrawal.[3]

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...