dinsdag 29 juni 2010

Lokjoden 14

Racisme mag kennelijk in de NRC. Leest u maar:


Karel Jansen zegt:

Al die lieden met een Israelisch uiterlijk moeten worden opgepakt en preventief worden vastgezet. Dit wordt gevolgd door een indringend gesprek en een laatste waarschuwing die zou moeten luiden in de trend van “wanneer je wordt opgepakt voor een misdrijf zal denaturalisatie van jouw persoon ingezet en kun je vertrekken. Meer dan de helft van de Israeli's is inmiddels met justitie in aanraking geweest. En kom nu niet van “dat kun je aan hun smoelwerk niet zien”, da’s flauwekul. We weten allemaal hoe dat schoelje eruit ziet en men kan ze met een gerichte razzia allemaal oppakken en in een kamp heropvoeden – desnoods met behulp van de knoet. Dit is hoe de kiezer erover denkt, hardop zeggen is misschien een brug te ver, maar vrijwel iedereen voelt hier hetzelfde bij.

http://weblogs.nrc.nl/expertdiscussies/keurt-u-de-inzet-van-lokjoden-goed/#comments


U begrijpt dat deze bovenste reactie onmiddellijk gecensureeerd zou worden door de 'kwaliteitskrant'. Maar nu het geen joden maar 'noord-afrikanen' zijn in de ogen van de racist Jansen mag het wel. Het toont de stoornis aan die de 'noord-afrikaan' Marcouch heeft blootgelegd met zijn voorstel 'lokjoden' te introduceren. De onderste racistische reactie mag wel van de NRC. Dit is de befaamde 'nuance' die de NRC aanbrengt.


Karel Jansen zegt: 
Al die lieden met een noord-afrikaans uiterlijk moeten worden opgepakt en preventief worden vastgezet. Dit wordt gevolgd door een indringend gesprek en een laatste waarschuwing die zou moeten luiden in de trend van “wanneer je wordt opgepakt voor een misdrijf zal denaturalisatie van jouw persoon ingezet en kun je vertrekken. Meer dan de helft van de marokanen is inmiddels met justitie in aanraking geweest. En kom nu niet van “dat kun je aan hun smeolwerk niet zien”, da’s flauwekul. We weten allemaal hoe dat schoelje eruit ziet en men kan ze met een gerichte razzia allemaal oppakken en in een kamp heropvoeden – desnoods met behulp van de knoet. Dit is hoe de kiezer erover denkt, hardop zeggen is misschien een brug te ver, maar vrijwel iedereen voelt hier hetzelfde bij.

9 opmerkingen:

Anoniem zei

Ronduit schofterig de reacties in Elsevier w.b. Job Cohen. De antisemietenaanjager blijft nu stil. Is dat niet vreemd? De joodse gemeenschap mag zeker blij zijn met zo,n voorvechter, de schijnheil Naftaniel. Misschien heeft Meijer nog wat kritische kanttekeningen.

anzi

Anoniem zei

Off topic?

Stan, ik ben op zoek geweest naar een foto en het artikel op je blog van nog niet zo lang geleden (3-5 dagen?) van peuters, biddend met een handje voor de ogen en zo, met een kort tekstje van jou erbij. Is zeker verwijdert wegens vermeend antisemitisch? Anja Meulenbelt startte gelijktijdig ongeveer eenzelfde item onder de titel "Gojse apen en joodse kamelen" waar je wat reactie van mij onder kunt vinden. Misschien iets voor jou om in de trend van mijn reactie er een issue van te maken? Of is het zo'n beladen taboe geworden dat dat niet meer kan? De SP achterban is helemaal mijn soort maar de woordvoerders ervan moeten zeker gecorrigeerd worden. Dat hypocriete super politiek correcte liefdadigheidsdenken als actievoeren van Anja helemaal. Maar die krijg ik natuurlijk nooit meer op het goede spoor en uit haar niche van vrouwen onderonsjes en quasi betuttelende ivoren toren.

Sjuul

Anoniem zei

Probeer Harry maar op het goede spoor te krijgen. Verzopen in Iran. Gaat naar een Cididebat na de 9 moorden op de Flotilla.
Zet wel de foto's van Iraanse slachtoffers op zijn weblog, maar niet die van de 9 vermoorde mensen van de Flotilla.

Ik heb trouwens een vraag aan Harry. Als men zo bezorgd is over de Iraanse burger, hoe kan het dan dat een Iraans meisje op vakantie anderhalf uur op Schiphol ondervraagd wordt en hoeveel Iraniers overkomt dit? Ik bedoel als men een jonge meid van begin twintig zo behandeld, hoe gaat het dan met de Iraanse mannen? Ik bedoel ook, als je van tevoren moet doorgeven dat je niets met Nazi Duitsland hebt, dat je dan moet liegen.

anzi

Anoniem zei

Nou ja, toen ik dat stuk las van Marc Chavannes over allochtonen en koninginnedag, had ik al gegeten en gedronken. Als daar de nuance in moet zitten? Gadver.

anzi

stan zei

sjuul van dissel

ik zou het niet weten. misschien weten anderen het.
stan

Paul zei

Raszuivere Karel moet zijn Marokkaanse vrienden eens vragen om hem wat spellingslessen te geven

noord-afrikaans
marokanen
smeolwerk

AdR zei

Sjuul, saluut!
Met dank aan Sonja:
hier dus.

Inmiddels weet ik dat een "jad' een handvormig apparaatje is waarmee je de Schrift moet aanraken (want dat mag niet met de echte hand, stel je voor).

"De keppeltje". Zo'n RefDag toch. Ook een tikje van de allogone molen gehat, jonges?

AdR zei

@Paul
wat spelfouten en dergelijke betreft is het einde zoek bij de Wildersianen.
Een fijne vind ik zelf het gebrek aan onderscheid tussen het woord "trend" en het in Jansens stukje bedoelde maar niet geschreven "trant" (weet hij veel).

Anoniem zei

Wist toch zeker dat het eerst meisjes waren? Maar goed jongetjes zijn kosjerder? e.....n....ù.....niet foetsie deze keer.
Dank AdR, Sonja, Stan.

Sjuul

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...