donderdag 10 juni 2010

Femke Halsema. Oef. 6


Hoe nu Femke Halsema, zelfbenoemde stem van links? Eind mei stelde u in het dagblad De Pers dat niet Job Cohen, maar u de leider van links bent. Dankzij ondermeer u is de VVD de grootste partij geworden. Hoe nu verder met nog geen 7 procent van alle zeteltjes? U zegt klaar te zijn voor de toekomst, dat klinkt leuk en dynamisch maar hoe moet het met de rest van de mensen? Ik zag u deze week enkele malen voorbijflitsen in reclamespots als een jonge assertieve vrouw met een reclamekreet, net zo vlot als al die andere reclamemeiden die een of ander gelaatscreme, inlegkruisje of waspoeder aanprijzen. Maar hoe nu verder? U heeft verklaard: 'Ik (ben) mezelf in de loop der tijd ook meer als een product gaan beschouwen – waarbij ik er ook wel enig plezier aan kan ontlenen om dat product te perfectioneren.' Welnu, als 'product' heeft u zichzelf in de markt gezet, via een redelijk geslaagde marketingscampagne kent Nederland u nu als 'product'. Maar 'product' van wat? En hoe nu verder mevrouw Halsema met u en uw meidenclub? En vooral, hoe nu verder met ons? Politiek is macht uitoefenen, de rest is hobbyisme en ijdelheid.

7 opmerkingen:

Sonja zei

Ik heb de radio aanstaan met het gebruikelijke gebabbel. Ik begrijp werkelijk niet hoe het mogelijk is dat de PVV voor de andere partijen als donderslag bij heldere hemel geen enkele reserves meer hebben tegenover hun ideologie. Met slaat elkaar op de schouders, 'goed gedaan hero, je hebt er keihard voor gewerkt', alsof we ineens nietmeer te maken hebben met een extremistische partij met maar één lid die wordt gefinancierd door buitenlandse lobbies. Het fatsoen is als snbeeuw voor de zon verdwenen - ja, ook bij links, of wat daar voor door moet gaan. Onvoorstelbaar.

AdR zei

Het ongelooflijke begrip dat er werd opgebracht voor "de wijken" waar "de huurders" vertoeven die het zo moeilijk hebben met - nou ja, u weet wel.
Ja hoor. Vaals. Geleen. Edam en Volendam. Tot en met Oost-Zeeuwsch-Vlaanderen aan toe.
Ik weet wat gemeenten die na 13 juni moeiteloos afgestaan kunnen worden aan België, want daar gaat ook zoiets gebeuren zondag. En Wilders wilde toch al fuseren met"Vlaanderen".

Paul zei

Nu CDA+VVD+PVV=76 zetels .Stan,je droomcombinatie komt in zicht.Weldra komen stadscommando's je weblog verbouwen.

stan zei

paul,

wat zou de vvd met deze combinatie opschieten?
stan

Paul zei

Niets ,Rutte lijkt me helder genoeg om dat te beseffen,itt Balkenende 8 jaar terug met de LPF.Kabinet zal dan toch snel crashen,wegens inferieure PVV kabinetsleden die vechtend over straat rollen.Rutte piekt net,dan zou het met zijn carriere nog eerder afgelopen zijn dan met die van Balkenende.
Te hopen is dat mochten er toch neigingen in de PVV richting bestaan,de CDA achterban in opstand komt.Al kun je aan dat laatste ook twijfelen,de grootste winst haalde de PVV nl. bij stemmers die voorheen CDA stemden.

Anoniem zei

Oef, kirrende twitterende Halsema

Idioot. Mingele noemt een half uur voor de bussen sluiten, nadrukkelijk 4 premierskandidaten. Alsof dat alleen de strijd is.

anzi

Paul zei

wat zou de vvd met deze combinatie opschieten?
@stan

Rutte zaagt nu al aan PVV-poten Stan
http://www.depers.nl/binnenland/486463/Rutte-wil-uitleg-over-Brinkman.html