dinsdag 8 juni 2010

De Volkskrant 102

Israeli Commando Knife
Blacked carbon steel blade
Leather Handle.




Price: £43.10

This is a genuine traditional knife originally made in Sheffield for the Israeli Special Commando's. The black blade features the Israeli Star of David emblem.

Israeli Commando Knife, Leather Sheath
(Artikel Nr.: SH71690) Kommando-Messer des israelischen Militärs. Die Klinge ist schwarz perkerisiert. Der Griff aus Lederscheiben hat zum sicheren Halt Rillen. Inkl. robuster Lederscheide. Gesamtlänge: 29,5 cm
Klingenlänge: 17,8 cm
Stahl: Carbon Stahl
Griff: Leder Preis: 120.00 € * Lieferzeit: Auf Anfrage
Bitte HIER klicken, um die Lieferzeit anzufragen
* inkl. MwSt. zzgl. Versand.
Ab 25 Euro Bestellwert innerhalb Deutschlands versandkostenfrei.

http://www.wolfster.de/index.php?disp=shop&show=46/0/SH71690
Een zwaar bewapende Israelische commando die ongetwijfeld zoals alle militairen uitgerust zal zijn geweest met een mes. Kijkt u nu naar de foto hieronder: het mes in de linkerhand van de vredesactivist lijkt sprekend op een militair mes, naar alle waarschijnlijkheid in beslag genomen van de op grond liggende Israeli, die inmiddels zoals u ziet ontwapend is. De Volkskrant beweert nu dat de vredesactivisten uitgerust waren met 'messen'.

Deze foto heeft de Volkskrant niet gepubliceerd omdat het niet past in de pro-Israel propaganda.

De Volkskrant bericht:

Foto's tonen geweld door Gaza-activisten

Van onze correspondent Arjen van der Ziel op 07 juni '10, 22:16, bijgewerkt 08 juni '10, 11:14

Foto's tonen geweld Israëlische militairen (Reuters)

ISTANBUL - In Turkije zijn foto’s opgedoken die een ander licht werpen op de gebeurtenissen aan boord van het maandag bestormde schip dat met hulpgoederen op weg was naar de Gazastrook.

Op de foto’s zijn Israëlische commando’s te zien die gevangen zijn genomen door de pro-Palestijnse activisten. Op een andere foto ligt een militair bloedend op de grond, omringd door activisten van wie er één een mes heeft. Op een andere is een overmeesterde commando te zien bovenaan een trap. De militair is gewond aan zijn hoofd. Hij lijkt te schreeuwen of te huilen. Verder zijn plassen bloed te zien en activisten die met metalen pijpen bij een deur staan.

Artikel gaat verder na fotospecial:


http://www.volkskrant.nl/buitenland/article1387264.ece/Fotos_tonen_geweld_door_Gaza-activisten


Aldus de Volkskrant op internet. Op de voorpagina van de krantenuitgave staat: 'Foto's van activisten met messen.'


Maar hoe ik ook kijk: ik zie geen 'messen', zoals de Volkskrant beweert. Wat ik wel zie is een mes waarmee doorgaans militairen zijn uitgerust, en daarmee wordt de commando niet bedreigd. Een burger houdt het losjes in zijn linkerhand. Het lijkt erop dat het mes van de commando afhandig is gemaakt. De VK-fotobijschrift is ook sluw:


'Acitivsten bewapend met ijzeren staven, een tegen de grond gewerkte Israelische commando met rechts op de foto een mes in een hand, en bloed op de trap.


Met andere woorden: de suggestie wordt gewekt dat een van de leden van het Israelisch doodseskader door 'pro-Palestijnser activisten' gestoken is met een mes. Een onzichtbaar mes, zoals u zelf op de foto's kunt zien, of juist niet kan zien. Overtuig uzelf maar. Het Volkskrant-artikel is geheel conform de lessen die Julius Streicher met het antisemitische weekblad Der Stürmer gaf. Eerst moet de vijand via allerlei kwalificaties worden ontmenselijkt en vervolgens kan hij dan geliquideerd worden.


De foto van de gewonde Israelische commando die onmiddellijk door de vredeesactivisten medisch geholpen werd heeft de Volkskrant eruit gelaten, want dat zou ten nadele zijn voor het beeld dat de Volkskrant wil scheppen, namelijk dat 9 vredesactivisten, die door de Volkskrant stelstelmatig 'pro-Palestijnse activisten' worden genoemd, terecht standrechtelijk zijn vermoord, want ze werden 'met messen en staven' aangevallen.


Hier wordt weer eens door de pro-Israel lobby van de Volkskrant de wereld op zijn kop gezet. Zwaar bewapende en getrainde Joods-Israelische militairen, verantwoordelijk voor het standrechtelijk vermoorden van burgers, worden nu afgeschilderd als de hulpeloze slachtoffers van 'activisten bewapend met ijzeren staven' en 'messsen.' Het komt bij deze VK-propagandisten zelfs niet eens op dat opvarenden van een buitenlands schip zich mogen verdedigen tegen een doodseskader dat in internationale wateren (volgens experts op het gebied van internationaal recht) illegaal een schip veroveren.


Voor de filosmiet moet de jood allleen de rol van slachtoffer spelen, net zoals voor de antisemiet de jood altijd de dader moet zijn. Ook dit is propaganda:

Israël begint eigen onderzoek naar entering


Het echte nieuws is dat Israel ondanks de druk van de internationale gemeenschap weigert een onafhankelijke commissie deze Israelische terreuractie te laten onderzoeken. De pro-Israel lobbyist Paul Brill draait overuren bij de Volkskrant. Illustrerend voor het racisme van de Volkskrant is dat als er 9 joden waren vermoord bij een terreuractie van Palestijnen de krant moord en brand zou schreeuwen. Maar als het om kennelijk 'inferieure' Arabieren en Turken gaat moeten hun activiteiten in een kwaad daglicht worden gesteld, net zoals voor de oorlog de joden altijd negatief moesten worden afgebeeld van de antisemieten. De Volkskrant lijdt aan omgekeerd antisemitisme.

1 opmerking:

Sonja zei

Ook de wijze warop, op de foto, het besproken mes wordt vastgehouden geeft aan dat hij niet wordt vastgehouden met het plan om iemand neer te steken, en zelfs niet voor zelfverdediging.

Tin cans, screws, potatoes, bottles, wooden boards and metal bars - these were the weapons with which we "Exodus" refugees fought. Only after the British assault-group had opened fire, and we suffered the first of our dead and seriously injured, did the combat-tried marines succeed in bringing the "Exodus" under their control. The unequal fight - in the course of which the destroyers rammed our ship several times causing heavy damage - lasted 7 hours. We suffered four dead, among them being the first officer, William Bernstein, and the 15 year old Zvi Jakubowitz, and over 150 seriously injured. ('Exodus 1947', archief universiteit van Hamburg)

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...