woensdag 2 juni 2010

Ad Bloemendaal. Zionist


Het Parool maakt nog steeds gebruik van de diensten van de zionist Ad Bloemendaal die al sinds mensenheugenis de Israelische propaganda ongeclausuleerd oplepelt. De krant doet niet eens een poging om afhankelijk te lijken. Het spreekt voor zich dat de krant nooit een Palestijn de berichtgeving vanuit de 'Joodse staat' zou laten verzorgen. Vanuit zijn eigen land laat Bloemendaal weten dat 'er geen humanitaire crisis [is] in de Gazastrook,' althans zo beweert 'Israel'. En dit slag propagandisten wordt opgevoerd als journalisten.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Het hasbara oeuvre van journalist Ad Bloemendaal is omvangrijk, en geen zee gaat hem te hoog om de Israëlische terreur aan te bevelen bij het Nederlandse publiek. Een exemplarisch voorbeeld is het goedpraten van het doodschieten van een 13-jarig Palestijns schoolmeisje. Het artikel in het Parool (16.10.2004) kopt 'Israël: meisje terecht beschoten'. 'Beschoten' is hier een eufemisme voor 'gedood' natuurlijk. Bloemendaal vond het in dit bericht belangrijk om de uitslag van het 'onderzoek' van het Israëlische leger (naar eigen handelen) als informatie te brengen, en iets als wederhoor of een eigen onderzoek naar het "incident" (in die twee weken werden 123 Palestijnen gedood - ook incidenten?) ontbreekt. We hebben dus te maken met een naar het Nederlands vertaald persbericht van het Israëlische leger, en niet met verslaggeving. Een persbericht dat 1. het meisje anonimiseert tot "een verdachte figuur" en "lijkje", en 2. de schuld naar het slachtoffer verlegd door te beweren dat "ze een bom in haar schooltas [had] kunnen vervoeren en is daarom terecht beschoten."

Anoniem zei

Vandaag in het Parool: Nederlanders "vrijgelaten" (gedeporteerd heet dat). Vanuit "een cellencomplex in Be'er Sheva". Cellencomplex, dus gelukkig niet een gevangenis. Over de doden niets. 't Is wel effe scrollen voor nieuws over die moordpartij. Zeg maar, een flink stuk onder de foto "Zeeleeuw geboren in Artis".

eGast

Anoniem zei

Nu.nl
Uitgegeven: 2 juni 2010 16:14
Laatst gewijzigd: 2 juni 2010 16:57

RAFAH - Honderden Palestijnen zijn woensdag in beide richtingen de net geopende grens van Egypte met de Gazastrook overgestoken.
© AFPPresident Hosni Mubarak van Egypte bepaalde dat de grensovergang bij Rafah om humanitaire redenen moest worden opengesteld, na de Israëlische aanval op een hulpkonvooi voor de Gazastrook.

Het staatshoofd maakte niet duidelijk hoe lang de grensovergang open blijft. De grens bij Rafah was tot de Israëlische aanval twee dagen per week open om humanitaire redenen.



Ongeveer vierhonderd Palestijnen zijn Egypte binnengegaan en ongeveer tweehonderd inwoners van Egypte gingen de andere kant op. Een lokale functionaris verwacht dat ongeveer achthonderd Palestijnen per dag de grens zullen oversteken tussen negen uur 's ochtends en zeven uur 's avonds (lokale tijd).


Zieken

De mensen die de grens mogen oversteken, zijn personen die ziek zijn of anderen met humanitaire redenen.

Woensdag gaan ook hulpgoederen de grens over, waaronder kleding, tenten, matrassen, generatoren en airconditioners.


Schoten zonder waarschuwing

Het openen van de grens komt nadat de Israëlische commando's eerder op de dag zonder waarschuwing het vuur openden op een hulpkonvooi naar de Gazastrook overvielen, aldus pro-Palestijnse actievoerders.

''De Israëli's vielen ons zomaar zonder waarschuwing aan na het ochtendgebed'', aldus de Maleisiër Norazma Abdullah.


Ongelofelijk

De eveneens vrijgelaten Marokkaanse parlementariër Abdelqader Amara vertelt: ''Wat gebeurde, was ongelofelijk. De manier waarop de criminele Israëlische soldaten ons sloegen en Turkse activisten in koelen bloede doodden, was als in een bloedige film. Zij hadden hen kunnen arresteren.''

Ook achttien activisten uit Koeweit betichtten Israël ervan het vuur op hen te hebben geopend zonder waarschuwing vooraf. ''Israëlische commando's begonnen zonder waarschuwing vanuit de lucht te schieten'' zei advocaat Mubarak al-Mutawa, die in het grote schip onder Turkse vlag voer. ''Ze doodden een aantal vrijwilligers nog voordat ze aan boord van het schip gingen.''


Keukengerei

Volgens een andere activist uit Koeweit, parlementariër Waleed Al-Tabtabai, zijn twee activisten omgekomen door Israëlisch vuur vanaf boten en helikopters. ''Israëlische militairen landden na de schoten op de schepen. Mensen boden weerstand uit zelfverdediging.'' Geen van de activisten had vuurwapens, aldus advocaat Mutawa. ''We hadden alleen keukengerei om ons te verdedigen.''


Opgesloten

Twee vrouwelijke activisten uit Koeweit zeggen in de boeien te zijn geslagen en een etmaal lang te zijn opgesloten bij enkele gedode actievoerders op een van de schepen. Een Algerijnse actievoerder stelt dat hij 48 uur lang niet naar het toilet mocht en een document in het Hebreeuws moest ondertekenen.

''We hebben dat geweigerd, omdat we geen Hebreeuws begrijpen en Israël niet erkennen'', aldus Ahmed Brahimi.


Atoombom

De Zweedse schrijver Henning Mankell, die aanwezig was op een van de schepen van het hulpkonvooi, beticht de Israëli's van ''wreedheid''. ''Wat gebeurt er volgend jaar als wij met honderden boten terugkomen? Vuren zij dan een atoombom af?''

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...