zondag 25 april 2010

Gidi Markuszower. Extremisme 9

Via Sonja:


PVV-kandidaat Gidi Markuszower trekt zich terug

Van onze redactie op 24 april '10, 22:58, bijgewerkt 25 april '10, 08:32
Gidi Markuszower (ANP)

Gidi Markuszower, de nummer vijf van de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen, trekt zich terug. Hij is niet langer beschikbaar voor een plek in de Kamer.

In een verklaring laat hij weten: 'Heden heb ik besloten mij terug te trekken als kandidaat-Kamerlid voor de Partij voor de Vrijheid. De afgelopen twee weken heb ik mogen ervaren wat het betekent om continu onder een negatief vergrootglas te liggen. Ik voel mij in een dergelijke positie niet senang en wens niet op die manier de komende vier jaar door het leven te gaan.'

In opspraak

Markuszower kwam al snel nadat bekend was gemaakt dat hij op de lijst van de PVV stond in opspraak . Markuszower, een fervent pleitbezorger van de Joodse zaak, zorgde voor een rel in de Joodse gemeenschap door op 7 mei 2008 met een vuurwapen op zak te worden opgepakt tijdens een viering van 60 jaar Israël in het Amsterdamse congrescentrum RAI. Het bestuurslid van Likoed Nederland fungeerde bij het evenement als bewaker namens de Joodse beveiligingsorganisatie Bij Leven en Welzijn. Hij werd aangehouden voor verboden wapenbezit.

Kort na het bericht over het wapenincident kwam hij opnieuw negatief in het nieuws. Als lid van de Kerkeraad van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS) diende hij eind maart een omstreden motie in. Iedereen die het VN-rapport van ‘de Zuid-Afrikaanse laffe en gevaarlijke Jood’ Richard Goldstone over de Gaza-oorlog verdedigt – waarin Israël van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd – moet levenslang uit de gemeenschap worden verbannen.

http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1373128.ece

7 opmerkingen:

Sonja zei

En ja hoor, de extremistische achterban van Markuszower en de PVV meldt:

Gidi Markuszower, slachtoffer van hetze, stopt
"Waar Rita Verdonk het slachtoffer is van intimidatie door Marokkaanse bontkraagjes is Gidi Markuszower het slachtoffer geworden van een linkse hetze. Dat is de beweegreden geweest te stoppen als kandidaat kamerlid."

Anoniem zei

ze maken het steeds gekker.
Hij heeft het aan zich zelf te danken.
jose

Sonja zei

Misschien is het grote verschil tussen slachtofferisme en slachtofferschap wel dat bij slachtofferschap er ook echt sprake is van een slachtoffer, en bij slachtofferisme het vermeende slachtoffer een dader is die zich als slachtoffer voordoet - teneinde zijn misdaden te continueren en te legitimeren.

Markuszower geeft zelf aan het slachtoffer te zijn 'van de media' . Maar wanneer je goed leest wordt Markuszower in de media alleen exact geciteerd, en correcter dan correct behandeld. Zou hij een prominente moslim zijn geweest, dan was het natuurlijk een ander verhaal.

Markuszower is er aan gewend om in besloten joodse clubjes te kunnen opereren die informatie voor zichzelf houden. Hij heeft zich verkeken. Ik vind het jammer dat hij weggaat bij de PVV, omdat dat soort extremisme alleen bestreden kan worden wanneer het zichtbaar is.

Anoniem zei

Er zijn nog een heleboel mensen die dit extreem schofterige gedrag niet pikken. Ik moet een nieuwe fles wijn kopen. Volgende... en leve internet!

anzi

Anoniem zei

Stan, goed gedaan, jochie

anzi

Paul zei

Tussen de diarree aan hagiografisch getinte, Wilders vererende reacties op de Elseviersite stond een van de weinig normale die dan ook maar 2 sterren kreeg daar:

''om Joodse Nederlanders die een VN-rapport over Gaza verdedigen, levenslang in de ban te doen.
=====

Kijk, dat soort spul kunnen we niet gebruiken.
Moslims verwijten dat zij een fatwa uitroepen over zaken die hen niet welgevallig zijn maar wel Joden in die ban doen die een tegengeluid geven.
Ik ben tegen Hamas en als Jood ben ik van mening dat Wilders niet met deze super Jood gediend is. Wilders doet dat wat hij andere verwijt. ''

AdR zei

LAten we wel wezen, deze mijnheer met zijn schietclubje zou in vroeger tijden gewoon aangeduid zijn als wat hij is: afkomstig uit de onderwereld.
En als hij binnenkort bij een afrekening in de penoze om het leven komt heeft Wilders zijn eigne Horst Wessel.
De vanen hoog....