woensdag 21 april 2010

Gidi Markuszower. Extremisme 5

Allochtoon Gidi Markuszower bepleit selectieve jodenvervolging in Nederland

Religieuze ban - PVV"er wil tegenstander uitstoten
DePers | door Dirk Jacob Nieuwboer

Joden die het omstreden Goldstone-rapport verdedigen moeten worden gestraft met een religieuze ban. Dat wil de nummer vijf op de kieslijst van de PVV.

Ze mogen niet meer in de synagoge komen, niet meer op joodse begraafplaatsen worden begraven en zelfs niet door geloofsgenoten worden gegroet. Als het aan Gidi Markuszower ligt, worden zijn joodse tegenstanders in het Midden-Oostendebat – "verachtelijke joodjes" in zijn woorden – helemaal uit de joodse gemeenschap gestoten.

Markuszower, nummer vijf op de PVV-lijst voor de komende verkiezingen, is lid van de Kerkeraad van de Nederlands-Israëlitische Hoofdsynagoge (NIHS) in Amsterdam. Eind maart diende hij daarin een motie in die oproept om iedereen die het VN-rapport van Richard Goldstone over de Gaza-oorlog publiekelijk verdedigt uit de gemeenschap te verbannen.

De motie roept op om "de joodse gedachte en opdracht om verklikkers uit ons midden te bannen" te omarmen. Daarom zou de NIHS "de Zuid-Afrikaanse laffe en gevaarlijke jood Goldstone en een ieder die hem publiekelijk verdedigt in de levenslange cherem (ban, red.)" moeten doen.

Een cherem, waar PVV"er Markuszower voor pleit, is een straf die in joodse gemeenschappen kan worden uitgesproken tegen leden die als opstandig worden beschouwd. Tot in de late Middeleeuwen gebeurde dat geregeld, maar de cherem wordt nu alleen nog in ultra-orthodoxe kringen gebruikt. Het laatste bekende voorbeeld in Nederland is de cherem die in 1656 tegen de filosoof Baruch Spinoza werd uitgesproken vanwege zijn "afschuwelijke ketterijen".

Het radicale middel is volgens Markuszower gerechtvaardigd omdat het rapport van Goldstone, waarin Israël van oorlogsmisdaden wordt beschuldigd, het voortbestaan van dat land ernstig in gevaar brengt. In een mail waarin hij de motie aankondigt, en die deze krant in bezit heeft, waarschuwt Markuszower voor "joodse verraders in ons midden".

"In het oude Polen (waar mijn roots liggen)", schrijft de PVV-kandidaat, "wisten we wel raad met dit soort verachtelijke joodjes. Die werden gewoon de shul (synagoge, red.) uitgeplukt en uit het shtetl (dorp, red.) geschopt; in het beste geval. In het ergste geval werden deze in de koude bossen van Oost-Europa achtergelaten en nooit meer teruggevonden."

Markuszower noemt het "natuurlijk wel ergens jammer" dat dit gebruik nu in West-Europa niet meer bestaat. "Maar ja, wat niet mag (rechtsstaat) moet je niet doen."


Een cherem is volgens hem wel een "legaal en effectief middel". "Mensen die in de cherem gedaan worden zijn niet meer welkom in onze sjoels, mogen niet op onze begraafplaatsen begraven worden, mogen niet gegroet worden etc (een sociale excommunicatie dus.)" De motie is nog niet in stemming gebracht. Dat zou pas op z"n vroegst volgende maand kunnen gebeuren als de Kerkeraad voor het eerst weer bijeenkomt.

Prullenbak

De afkeer van het Goldstone-rapport wordt gedeeld door de toekomstige PVV-collega's van Markuszower. Volgens de partij van Geert Wilders is de staat Israël een vooruitgeschoven pion in de strijd tegen de islamisering die alle steun verdient en Kamerlid Raymond de Roon zei dat "we dat Goldstone-rapport gewoon in de prullenbak moeten mieteren." Toch is de wens tot een ban opmerkelijk, omdat de PVV zich – in ieder geval waar het de islam betreft – verzet tegen parallelle rechtssystemen en zegt op te komen voor de vrijheid van meningsuiting.

Markuszower zelf was gisteren, ondanks herhaalde pogingen, niet bereikbaar voor commentaar. Het weekblad Vrij Nederland onthulde gisteren ook al dat hij twee jaar geleden de wapenwet heeft overtreden. Bij de viering van 60 jaar Israël in de RAI in Amsterdam werd hij aangehouden omdat hij een vuurwapen bij zich had. Volgens persbureau ANP heeft Markuszower bevestigd dat hij de zogeheten "vervoersrestrictie" zou hebben overtreden. Dat is volgens hem "vergelijkbaar met een verkeersovertreding". Het Openbaar Ministerie is nooit een zaak begonnen.


Jodenvervolging is gecoördineerd geweld tegen en onderdrukking van de Joodse bevolkingsgroep. Jodenvervolging in christelijk Europa kwam op gang rond het jaar 1000, en werd na het begin van de kruistochten (1095) hevig, gruwelijk en onvoorstelbaar barbaars. Sindsdien verdween het (zeker in Europa) nooit helemaal. Één van de vele oplevingen ervan vond plaats in de 19e eeuw; in die periode werd ook de term antisemitisme ingevoerd voor Jodenhaat en Jodenvervolging.

Vormen van Jodenvervolging zijn:
• Het uitsluiten van Joden van gebruik van bepaalde voorzieningen.
• Het verplichten om in bepaalde gebieden te wonen.
• Het uitsluiten van het lidmaatschap van bepaalde organisaties.
• Het verbod om bepaalde functies of beroepen uit te oefenen.
• Lastercampagnes tegen Joden.
• Georganiseerd geweld tegen Joodse bezittingen en personen.
• Verbanning
• Boycot van winkels, huizen (dus ook bezittingen) van Joden.
• Volkerenmoord (de Holocaust).
(Wikipedia)

Niet alleen kan middels Gidi Markuszower (geboren in Tel Aviv) straks de Likud-partij in Nederland meeregeren, maar ook een (religieuze) extremist die van plan is om de jodenvervolging nieuw leven in te blazen, tenminste, uitgezonderd de joden die het met hem eens zijn. Hopelijk zorgt hij er nu ook voor dat het Godwin-taboe wordt verbroken. Wie stopt deze zionistische antisemiet? Deze gevaarlijke gek? Ik hoop de PVV zelf, anders wordt Gidi Markuszower hun ondergang.

http://deisraellobby.blogspot.com/2010/04/allochtoon-gidi-markuszower-bepleit.html#more

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Gidi Markuszower stond op no 5 (toeval zal zijn) van de lijst TOF voor de NIHS-verkiezingen (voornaam toen Gidy). Dat is dan de Raad waar hij dat ban-voorstel indiende. En de Raad waar hij vorige week opeens uitstapte.

De TOF-website geeft geen info meer over kandidaten (Jammer. Waarom?) CIDI laat PVV sowieso uit de overzichten "politieke partijen en Israel" (Jammer. Waarom?).

Trouwens, op dat 60-jaar-Israel-feest, was Wilders daar niet? Waren het misschien niet Geerts bewakers die Gidi betrapten?

eGast

Sjuul van Dissel zei

Die Wet van Godwin, deze eisende zogenaamde eruditie van, die niet alleen op internetfora censureert om een internet guerrilla-oorlogsinstument te zijn, om de onderliggende en werkelijke beweegredenen te verbergen. Dit censorschap, deze arrogantie van de macht, deze pseudo eruditie was toch altijd al een instrument om de machteloos de mond te snoeren. Is toch al lang geleden aan de academici en seculiere machthebbers aangereikt door Joodse beoefenaren van vrije beroepen. Taalvaardig maar zonder betrokkenheid (nog zo'n taboe).
Een Laagleraar als ik ben verwijt dit, deze omgekeerde piramidale opeenstapeling van woorden tot een brij die daden omschrijft, Hoogleraren die daarna nog niet met een telescoop de punt, de eerste daad waarop hun hele betoog, de historie van al hun stellingen berust, kunnen ontwaren. De tien geboden.
Kortom, softe polemiseerders en zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Bijten in hun eigen staart, de PVV.

The Great Transformation

  Thomas Fazi @battleforeurope Karl Polanyi, one of the twentieth century’s most insightful and influential socialist thinkers, passed away ...