woensdag 14 april 2010

Gidi Markuszower. Extremisme 2


Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Het CIDI/Wilders 5" achtergelaten:

Over de bewakingsclub "Bij Leven en Welzijn". Markuszower was bestuurslid tot mei 2008. Uitkering uit Maror-gelden. BL&W staat onder "Welzijn":
2005: e 28.000 "Trainingsmaterialen" (huh?)
2006: e 15.770 "Inrichting centrale crisis managementruimte t.b.v. Joodse gemeenschap" (wtf)
2007: (geen aanvraag)
2008: e 15.509 "Software planning administratie vrijwilligersgroep"
2009: e 11.000 "Aanschaf kogelwerende en steekvrije vesten t.b.v. vrijwilligers BL&W" (n.b. aanvraag 2009 is gedaan nadat G.M. bestuur verliet). Totaal e 70.279 in 5 jaar.

eGast

Elsevier:

De nummer vijf, Gidi Markuszower, werd twee jaar geleden opgepakt met een wapen bij de viering van zestig jaar Israël in de Amsterdamse Rai. Hij werkte daar als beveiliger maar mocht het wapen daar niet dragen.

Nu de vraag aan Gidi Markuszower: Waarom had je een wapen op zak? Zou je er mee gedreigd hebben? Zo ja, welk recht had je daartoe? Of zou je zelfs jouw vuurwapen hebben gebruikt op het moment dat jij dacht dat het wel kon? Zo ja, wat voor soort iemand ben je? Wij leven hier in een democratische rechtstaat en niet in Israel, dus waarom nam je je vuurwapen mee? Was je bang? En bang voor wat dan? Of ben je een patser die anderen graag angst aanjaagt, zoals de extremistische zionisten in bezet gebied doen? Waarom gedraag je je niet als doorsnee Nederlander? En waarom wil je nu precies volksvertegenwoordiger worden van gewone Nederlanders die niet met een vuurwapen op zak lopen?

8 opmerkingen:

Ron zei

Stan, jou insinuatie dat Israel geen democratische rechtstaat is slaat totaal nergens op. Israel is tenminste zo democratisch als jouw Nederland en zeker democratischer dan alle, ik herhaal alle moslimstaten in de wereld (en dat zijn er minimaal 40). Dat dhr. Gidi Markuszower een wapen op zak had is helaas nodig omdat jouw democratische rechstaat niet in staat is zijn eigen burgers op een goede manier veiligheid te bieden. Jammer dat je deze lichte overtreding van Markuszower, waar de zaak verder gesponeert is, nu weer aangrijpt om je anti-Israel gevoelens te spuien.

stan zei

ron, je maakt een vergissing, palestijnse israeli's zijn tweederangs burgers als gevolg van het feit dat israel door de zionisten tot 'een joodse staat' is uitgeroepen en de joden daardoor onvermijdelijk meer rechten hebben dan de palestijnse israeli's. niemand hoeft in nederland gewapend rond te lopen. nogmaals, het is hier israel niet.

stan zei

ron,

en de tweede fout die je maakt is dat je niet beseft dat een fanatieke zionist in het nederlandse parlement geen enkele oplossing biedt, net zo min als ze in israel oplossingen bieden. israel zal zich moeten terugtrekken uit de gestolen en bezette palestijnse gebieden. dat eist het internationaal recht en de vn. de joden in israel zullen zich net zo moeten gaan gedragen als burgers in democratische rechtstaten, die weten dat ze geen land en water van hun buren mogen stelen.

Sonja zei

Waarom Markuszower op de RAI met een pistool liep? Dat lijkt mij vrij logisch. Voor iemand die meent dat mensen die een bepaalde sjaal om hebben potentiële zelfmoordterroristen zijn. Die hij dan kan doodschieten.

Mijn vraag is waarom er mensen zijn die vinden dat ze in Nederland Israël moeten 'verdedigen', en daar zelfs (net als in Israël), de democratie voor willen opofferen. Maar te beroerd zijn om Israël in Israël te 'verdedigen'. Raar, omdat Nederland Israël niet aanvalt, en onze politici ook al sinds de 'stichting' van de zogenoemde joodse zó pro-Israel zijn dat ze al haar misdaden accepteren, en zelfs steunen. Het komt op mij alleen maar als lui en laf over, om comfortabel in Nederland te blijven en hier de boel te verzieken voor iedereen.

Anoniem zei

Ik wist niet dat in Nederland ook gemoord en gemarteld werd, journalisten worden opgesloten etc. Discriminatie, allah, zitten we al een beetje in het spoor van de rechtsstaat Israel.

anzi

Wouter zei

Ik hoop dat een ieder die PVV wil stemmen, goed wil nadenken over de enorm pro-Israelische houding van Wilders en lieden als Markuszower.

Iedereen heeft kunnen zien hoe Israel witte fosfor uit helicopters spuwde, over burgerdoelen heen. De mensen die zich met stenen en lullige projectielen verzetten, zouden wij in de tweede wereldoorlog 'helden' hebben genoemd. Nu heten ze 'terroristen'.

Obama weet het, ik weet het en jij weet het ook: Israel moet stoppen en zich, binnen zijn wettige grenzen, normaal gedragen.

Anoniem zei

AbuJaja wordt gesteund door Iran.

Wilders door Israel.

Dat is politiek. Enkel lagere breinen houden zich met politiek bezig.

Anoniem zei

hele kanker pvv kan de tering krijgen

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...