zondag 7 maart 2010

Trouw Misschien Wel 46


Anzi mailde me dit:

Anoniem heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Israel als Schurkenstaat 19" achtergelaten:

Oproep aan Joden tot boycot PKN
Wiesenthalcentrum boos na brief

Nederlandse Joden zouden alle contacten met de Protestantse Kerk in Nederland (PKN) moeten verbreken, omdat de kerk het bestaansrecht van de staat Israël ondermijnt. Die oproep doet het Simon Wiesenthalcentrum in een brief aan het bestuur van de PKN.

Het Wiesenthalcentrum, een in Los Angeles gevestigde internationale Joodse mensenrechtenorganisatie, reageert op de recente stellingname van de PKN in het PalestijnsIsraëlische conflict. In een brief aan de Israëlische ambassadeur in Nederland vroeg de kerk om meer aandacht voor de Palestijnen.

http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/article3006903.ece/Oproep_aan_Joden_tot_boycot_PKN_.html

Dat voor de zionisten joodse mensenrechten anders zijn dan niet-joodse mensenrechten kan ik me gezien hun fanatisme nog wel voorstellen, maar collega's van Trouw, wat is in jullie ogen een 'Joodse mensenrechtenorganisatie,' met ook nog een hoofdletter? Ik bedoel, wat hebben de mensenrechten te maken met 'een brief aan de Israëlische ambassadeur in Nederland' waarin 'de kerk om meer aandacht voor de Palestijnen'? Met andere woorden, een verzoek om een einde te maken aan de langdurige en grootschalige schendingen van de mensenrechten van de Palestijnen door 'de Joodse staat', kan toch niets te maken hebben met de schending van joodse mensenrechten?

Ik schreef 'Joodse staat' met een hoofdletter, omdat we hier te maken met hebben met een volk, het Joodse volk in Israel, in tegenstelling tot het Wiesenthalcentrum dat niet namens een volk spreekt. En trouwens ook niet namens 'de joden'. Hier een kleine letter gebruiken, zoals nota bene jullie eigen spellingsboekje voorschrijft. Collega's luister, joodse Nederlanders behoren niet tot het Joodse volk, maar tot het Nederlandse volk, net zoals veel Marokkaanse jongeren Nederlanders zijn. En joodse Amerikanen behoren op hun beurt weer tot het Amerikaanse volk, kleine letter dus. Daarentegen hebben Joodse Israeli's zich verenigd tot een volk, zo hebben ze zich ook gedefinieerd, dus dan moet een hoofdletter worden gebruikt. De Amsterdamse burgemeester, de heer Cohen, is dus allereerst Nederlander en als het dan toch vermeld moet worden: joods. En dus niet die volgorde omkeren, zoals antisemieten en filosemieten doen. Onthouden jullie dit nu eens.

Maar nu: wat wil dit Wiesenthal-bericht eigenlijk suggereren? Dat een of andere zogeheten 'Joodse mensenrechtenorganisatie' tegen kritiek op Israel is en dit ongetwijfeld antisemitisch zal vinden? So what? Wat is de relevantie van dit bericht zolang jullie niet vermelden dat er talloze joodse organisaties zijn die radicaal tegen de Israelische terreur zijn en waaraan jullie doorgaans geen enkele aandacht besteden? Dus nogmaals: wat willen mijn al dan niet christelijke collega's van Trouw suggereren?

Bovendien, met welk gezag spreekt het Wiesenthalcentrum? Die organisatie had als taak SS-boeven op te sporen, maar nu die er niet of nauwelijks meer zijn heeft het geen functie meer, als het ware net als de NAVO na de val van de Sovjet Unie. De betekenis van deze organisaties is niet veel meer dan werkverschaffers. Het is toch wel heel treurig dat een organisatie die eerst terecht Duitse oorlogsmisdadigers opspoorde nu ineens Joods-Israelische oorlogsmisdadigers gaat beschermen.

Ik stel voor dat Trouw vanaf nu elk bericht van joodse organisaties met extremistische opvattingen zoals het Wiesenthalcentrum en het CIDI vergezeld laat gaan van een bericht van progressieve joodse organisaties die voor de mensenrechten opkomen, zodat de werkelijkheid niet langer meer vertekend wordt door filosemieten.

1 opmerking:

Lucas zei

Onvoorwaardelijke steun als moreel kompas:

In een brief aan de Israëlische ambassadeur in Nederland vroeg de kerk om meer aandacht voor de Palestijnen.

Die brief viel slecht bij pro-Israëlische kerkleden en bij het Centraal Joods Overleg. Zij vinden dat de kerk partij kiest in het conflict, terwijl ze volgens haar eigen beginselen ’ONOPGEEFBAAR VERBONDEN’ is met Israël.

Dat Palestijnse document, vindt het Wiesenthalcentrum, is ’niets minder dan een aanval op het bestaansrecht van de staat Israël’. Nu de PKN dat document omarmt, legitimeert ze zelfmoordaanslagen en terrorisme, stelt het Wiesenthalcentrum. „De dood van Anne Frank, haar familie en driekwart van de Nederlandse Joden in de Tweede Wereldoorlog duizelt de wereldwijde Joodse gemeenschap nog steeds. De weinige overlevenden en hun nabestaanden zijn geschokt dat de kerk haar morele kompas is kwijtgeraakt.”
http://www.trouw.nl/religie-filosofie/nieuws/article3006903.ece/Oproep_aan_Joden_tot_boycot_PKN_.html


Hitler moest het vertrouwen van het leger hebben. De meeste soldaten zagen het wel zitten dat Hitler aan de macht was, maar de SA, gestuurd door Ernst Rohm deed dit niet. Daarom dat op 29 juni 1934 Rohm en enkele andere hooggeplaatste leden van de SA werden geëxecuteerd door Hitler, zonder ook maar een proces. Hitler had al gelijk 2 nieuwe opvolgers in gedachten. De SA was blij met deze beslissing en zeiden Hitler nu te gaan steunen en trouw te blijven aan hem. Hitler maakte van deze woorden gebruik en liet elke soldaat, generaal en officier een persoonlijke eed bij Hitler zelf afleggen. Zo had hij de ONVOORWAARDELIJKE STEUN van het leger.
http://www.scholieren.com/werkstukken/19203


Fest legt verbanden met en onderzoekt het Duitse volk, hetgeen hem bij het in roulatie brengen van de documentaire op veel kritiek kwam te staan. Hij betoogt dat Hitler alleen in Duitsland op een dergelijke manier de macht had kunnen krijgen – en gaat daarmee de schuldvraag bepaald niet uit de weg. Het bekende excuus “Wir haben es nicht gewusst” gaat wat Fest betreft dan ook niet op. Miljoenen Duitsers zagen in Hitler de verlosser, de redder van Duitsland en waar Hitler behendig de gevoelige punten van het volk wist te raken, gaven zij hem ONVOORWAARDELIJKE STEUN en beloofden ze hem trouw.
http://www.movie2movie.nl/r19179-Recensie-Hitler-A-Career.html


Inmiddels op 20 april 1936 bevorderd tot vlootadmiraal werd hij nu direct verantwoordelijk voor de verdere opbouw en uitbouw van de Kriegsmarine. In 1939 promoveerde Hitler hem tot grootadmiraal. Datzelfde jaar betuigt hij in een toespraak zijn ONVOORWAARDELIJKE STEUN aan de strijd tegen "het Bolsjewisme en het internationale Jodendom"
http://www.go2war2.nl/artikel/646/Raeder-Erich.htm

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...