woensdag 10 maart 2010

Israel als Schurkenstaat 31

John wees me erop dat Trouw bericht:

Relatie EU en Israël op scherp

(Novum/AP) - De relatie tussen Israël en de Europese Unie is op scherp gezet, omdat het Europees parlement het rapport van Verenigde Naties steunt waarin zowel Israël als de Palestijnen beschuldigd worden van het plegen van oorlogsmisdaden en mogelijk misdaden tegen de menselijkheid in de Gaza-oorlog begin vorig jaar. Dertien Israëliërs en veertienhonderd Palestijnen, onder wie veel burgers, kwamen om het leven.



Het parlement heeft de lidstaten ook verzocht de onderzoeken van Israël en de Palestijnen naar de oorlogsmisdaden in de gaten te houden. Daarnaast vroeg het parlement Israël met onmiddellijke ingang de grensovergangen met de Gazastrook te openen, omdat de blokkades de humanitaire crisis in het gebied verergeren. Israël heeft de beslissingen van de parlement scherp veroordeeld.

In december beschuldigde de EU Israël ervan de resolutie te blokkeren die opriep Jeruzalem tot gezamenlijke hoofdstad van Israël en een toekomstige Palestijnse staat te benoemen. De maatregel werd aangenomen ondanks Israëlische tegenstand. De Unie bekritiseerde Israël ook aangaande de vermoedelijke rol die de Israëlische geheime dienst heeft gespeeld bij de moord op een Hamasleider in Dubai en de daarbij gebruikte valse Europese paspoorten.

Lees verder: http://www.trouw.nl/nieuws/wereld/article3011439.ece/Relatie_EU_en_Israel_op_scherp.html

6 opmerkingen:

Sonja zei

Het lijkt me sterk. De EU heeft meer pro-Israël politici dan critici.

Lucas zei

Stemmen over de mythe van de Palestijnse vluchtelingen

door Wim Kortenoeven

Volgens de ideologische vijanden van de Joodse staat verdreven Joodse/Israelische strijdkrachten tijdens de oorlog van 1948 op rücksichtsloze wijze en volgens een vooropgezet plan vele honderdduizenden Palestijnse Arabieren uit hun woonplaatsen in de landstrook tussen de Middellandse Zee en de Jordaanrivier. Maar er klinken steeds vaker Palestijns-Arabische stemmen die het tegendeel beweren.
http://loorschrijft.web-log.nl/verwondering_is_het_begin/2010/02/stemmen-over-de.html#more

Karadzic: genocide Srebrenica is mythe

De volkerenmoord na de val van de Bosnische moslimenclave Srebrenica, waarbij zevenduizend moslims zijn gedood, is „een mythe”. „De gebeurtenissen rondom Srebrenica zijn nooit goed onderzocht.” Dat zei Radovan Karadzic vanmiddag bij de afsluiting van zijn openingsverklaring voor het Joegoslavië-tribunaal.
http://www.nrc.nl/nieuwsthema/karadzic/article2495496.ece/Karadzic_genocide_Srebrenica_is_mythe

Holocaustontkenning
In België en Nederland is het bagatelliseren, ontkennen of goedpraten van de Holocaust verboden. In Nederland heeft de Hoge Raad in 1995 (in de zaak tegen Siegfried Verbeke) bepaald dat Holocaustontkenning valt onder het discriminatieverbod en dus strafbaar is volgens de artikelen 137c en 137e van het Wetboek van Strafrecht. Regelmatig wordt door het Meldpunt Discriminatie Internet tegen bepaalde uitingen van revisionisme op internet opgetreden. Sinds 1995 kent ook België wetgeving waarin specifiek het ontkennen van misdrijven tegen de mensheid of het ontkennen van de genocide door de nazi’s strafbaar gesteld wordt.
In Duitsland wordt het openbaar ontkennen van de Holocaust naar §130[6] van het Duitse strafwetboek strafbaar gesteld. Ook in Canada, Frankrijk, Hongarije,[7] Israël, Litouwen, Nieuw-Zeeland, Oostenrijk, Polen, Slowakije, Zuid-Afrika en Zwitserland is Holocaustontkenning strafbaar. In de Verenigde Staten kan Holocaustontkenning niet vervolgd worden omdat het eerste amendement van de grondwet daar zwaarder weegt dan het recht op bescherming tegen discriminatie (het 15e amendement).
Op 20 februari 2006 werd David Irving in Oostenrijk veroordeeld tot een gevangenisstraf van 3 jaar omdat hij tijdens een aantal lezingen in 1989 het bestaan van gaskamers had ontkend.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Holocaustontkenning

Unknown zei

"De relatie tussen Israël en de Europese Unie is op scherp gezet..." So what? Verplicht nummertje retoriek van de EU. Papier is geduldig. Alsof Israël zich daar iets van aan zal trekken. Die gedragen zich al tientallen jaren als criminelen. Ze weten zich uiteindelijk toch gesteund door het Westen dus wie maakt ze wat.

@Lucas Wat is je punt nu eigenlijk?

Lucas zei

De relatie tussen Israël en de Europese Unie staat op scherp als zowel Israël als de Palestijnen verantwoordelijk worden gesteld voor oorlogsmisdaden.
Wim Kortenhoeven van het CIDI, dezelfde organisatie die onmiddellijk aangifte doet bij enig vermoeden van holocaustontkenning, propageert tegelijkertijd massamoordontkenning en geschiedvervalsing op eenzelfde wijze en in dezelfde bewoordingen als neonazi's en Servische nationalisten die stellen dat de officiële geschiedschrijving gekleurd is door "de ideologische vijanden" van de Servische of Arische natie.

John zei

Interessant Lucas. Ik vraag me dat ook al jaren af waarom het ontkennen van onderdrukking wel okee is, maar zeggen er was geen holocaust dan rennen ze naar de politie.

Lucas zei

The term Entartung (or "degeneracy") had gained currency in Germany by the late 19th century when the critic and author Max Nordau devised the theory presented in his 1892 book, Entartung. Nordau drew upon the writings of the criminologist Cesare Lombroso, whose The Criminal Man, published in 1876, attempted to prove that there were "born criminals" whose atavistic personality traits could be detected by scientifically measuring abnormal physical characteristics. Nordau developed from this premise a critique of modern art, explained as the work of those so corrupted and enfeebled by modern life that they have lost the self-control needed to produce coherent works. He attacked Aestheticism in English literature and described the mysticism of the Symbolist movement in French literature as a product of mental pathology. Explaining the painterliness of Impressionism as the sign of a diseased visual cortex, he decried modern degeneracy while praising traditional German culture. Despite the fact that Nordau was Jewish and a key figure in the Zionist movement (Lombroso was also Jewish), his theory of artistic degeneracy would be seized upon by German National Socialists during the Weimar Republic as a rallying point for their anti-Semitic and racist demand for Aryan purity in art.
http://en.wikipedia.org/wiki/Entartete_Kunst

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...