zaterdag 23 januari 2010

Peter van Dalen ChristenUnie


Peter van Dalen, ChristenUnie, links, omhelst Bas Belder SGP. Zo blij als kinderen omdat ze een zeteltje hadden gewonnen.



Naar aanleiding van het stukje over Bas Belder van de SGP: http://stanvanhoucke.blogspot.com/2010/01/bas-belder-en-zijn-god-2.html kreeg ik van Peter van Dalen van de ChristenUnie deze reactie:
Dag mijnheer Van Houcke,

Ik verzoek u mij van uw e-mailverzendlijst te halen.
Ik stel er geen prijs op uw eenzijdige vuilspuiterij te ontvangen.
Met vriendelijke groeten / Best wishes,
Peter van Dalen
Lid van het Europees Parlement / MEP


Ik heb hem de volgende email gestuurd:

beste peter van dalen,

u vertegenwoordigt niet alleen uw partij maar als parlementslid vertegenwoordigt u alle nederlanders, vandaar dat alle belastingbetalers, ook ik, voor uw inkomen zorgen. daar staat tegenover dat iedere nederlander u kan aanspreken op uw politieke opvattingen, ook al bent u het niet met die opvattingen eens. zo werkt nu eenmaal de democratie. als u daar niet tegen kan dan moet u een ander beroep kiezen. zou u mij ook kunnen uitleggen over welke 'vuilspuiterij' u het als christen heeft?
vriendelijke groet
stan van houcke

9 opmerkingen:

Sonja zei

Wat een onbeschofte reactie.

Anoniem zei

Dit is vuilspuiterij, van Dalen. Als er bijbels waren uitgedeeld, had er geen haan naar gekraaid. Die haan schijnt het toch al aan zijn strot te hebben bij jullie, gezien ernstiger zaken dan een boek en die eeuwige zondagen.

anzi


ChristenUnie: uitdelen korans in Afghanistan is een misser
dinsdag 15 december 2009 17:00 De ChristenUnie vindt het een misser dat het Nederlandse leger in Uruzgan ruim tweehonderd korans heeft uitgedeeld onder Afghaanse militairen. Kamerlid Joël Voordewind heeft minister Van Middelkoop van Defensie gevraagd ervoor te zorgen dat zoiets geen tweede keer gebeurt.
Vanochtend werd via een persbericht van het ministerie bekend dat maandag op Kamp Holland ruim 200 korans zijn overgedragen aan het Afghan National Army (ANA). Voordewind liet meteen weten dat hij dit een onverstandige geste vindt: ,,Het is geen taak van het leger korans te schenken aan Afghaanse militairen. Dit is een ontspoorde uiting van goede wil. Het kan de indruk wekken dat de Nederlandse overheid zich expliciet achter een bepaalde godsdienst of levensovertuiging stelt. Dit strijdt met de scheiding van kerk en staat'', aldus Voordewind

anzi

AdR zei

Wat een bericht. Weet onze mijnheer Voordewind wel dat die korans in klassiek Arabisch zijn en dat het heel onwaarschijnlijk is dat die Afghaanse soldaten het boek überhaupt kunnen lezen? Misschien als ze talib (meervoud: taliban) zijn, student dus.

Zoiets als het uitdelen van Nieuwe-Testamenten in de grondtaal aan een Nederlands peleton - wie weet zitten er gymnasiasten tussen (denk het trouwens niet, zonder dienstplicht).

AdR zei

Niet echt o/t: verkiezingsonderzoek in VS wijst samengaan van anti-islamisme en antisemitisme aan. Geen verrassing, maar onderstreept nog eens hoe bijvoorbeeld rabbijnen die zo blij zijn met Wilders met vuur spelen. Want in Nederland zal het echt niet anders zijn.

Anoniem zei

Kip zonder kop

U bent hier:
ChristenUnie.nlNieuwsPeter van Dalen verwacht ook gebaar Palestijnen richting vrede
Peter van Dalen verwacht ook gebaar Palestijnen richting vrede
dinsdag 15 december 2009 16:32

Peter van Dalen sprak vanmiddag tijdens het debat over Conclusies van de Raad "Buitenlandse zaken" over het vredesproces in het Midden-Oosten, met name de situatie in Oost-Jeruzalem. In zijn bijdrage vraagt hij een gebaar richting vrede van de Palestijnen.

Voorzitter, velen bidden juist in deze Adventstijd voor vrede in het Midden Oosten. Soms wordt je moedeloos en denk je: die vrede komt er nooit. Toch moeten alle partijen er aan blijven werken.

Tegelijk zit daar hét probleem: kunnen en willen alle partijen werken aan vrede? Israël heeft al eerder stappen gezet om land te ruilen voor vrede: zie de ontruiming van delen van de Gaza-strook. Tot nadere vrede leidde dit helaas niet: de raketbeschietingen namen zelfs toe, leidend tot de Israëlische inval begin 2009.

Israël heeft nu een tijdelijke bouwstop afgekondigd voor de Westelijke Jordaanoever. Ook is een reeks wegblokkades opgeheven. Dit als gebaar om te komen tot vredesbesprekingen. Deze stappen van de regering Netanyahu zijn voor Israëlische begrippen vergaand.

Ik zie aan Palestijnse zijde geen beweging. Men blijft roepen dat wat Israël doet niks voorstelt, punt uit. Ik mis het Palestijnse gebaar om tot onderhandelingen te komen. Is er de Palestijnse wil en het vermogen om tot onderhandelingen te komen? Hamas lijkt verstrikt in het gevecht met Fatah, en aan de ketting gelegd door Iran. Mahmoud Abbas lijkt een papieren tijger die nauwelijks nog invloed heeft. Het wordt tijd dat men ook van Palestijnse zijde zìchtbaar toont, vrede te willen.

anzi

Anoniem zei

Het kan de indruk wekken dat de Nederlandse overheid zich expliciet achter een bepaalde godsdienst of levensovertuiging stelt. Dit strijdt met de scheiding van kerk en staat'', aldus Voordewind


Europarlement komt op voor vervolgde christenen
donderdag 21 januari 2010 13:21
Vrijwel met unanimiteit is vandaag in het Europees Parlement een resolutie aangenomen, waarin de regeringen van Egypte en Maleisië worden opgeroepen de christelijke minderheden in hun landen beter te beschermen. Mede-indiener en -ondertekenaar van de gezamenlijke EP-resolutie Peter van Dalen (ChristenUnie) is verheugd: ,,Het is bijzonder dat het Parlement zich zo eensgezind nadrukkelijk uitspreekt tegen christenvervolging.”

anzi

De resolutie is er gekomen mede op initiatief van de ECR, de fractie waartoe de ChristenUnie behoort. Europarlementariër Van Dalen: ,,Ik verwacht dat de regeringen in Egypte en Maleisië deze uitspraak van het Europees Parlement serieus nemen. De Europese Unie is immers een belangrijke handelspartner van beide landen. Mede daarom verwacht ik dat de regeringen van deze landen gevoelig zijn voor de eensgezinde EP-resolutie, de christenen in hun land beter te beschermen."

Lucas zei

Peter van Dalen lijkt moeite te hebben met de woorden Israël en internationaal recht, al dan niet in combinatie gebruikt.

Anoniem zei

Onze actiepunten Kutunie, zolang men maar jood of christen is.

Goede buur en betrouwbare partner"
DIT IS VUILSPUITERIJ, VAN DALEN, ZWAAR KUT

Turkije mag niet toetreden tot de Europese Unie.
Om de situatie van christenen wereldwijd te verbeteren, moet de EU druk uitoefenen op de desbetreffende overheden.
Christenvervolging moet bespreekbaar zijn, zowel met partnerlanden van de Unie als met derde landen.
De EU mag in haar relatie met partnerlanden handel en mensenrechten nooit los van elkaar zien.
Met een gemeenschappelijk energiebeleid staat de EU sterk. Om voor energie niet afhankelijk te zijn van Rusland, moet de EU werken aan gediversifieerd energiebeleid. Daartoe moet de EU nieuwe pijpleidingen doen ontwikkelen in Centraal-Azië, de Kaukasus en de Balkan.
De EU moet alleen associatieverdragen afsluiten met landen in het Midden-Oosten die Israël als Joodse staat erkennen.
De EU moet de betrekkingen met Israël internationaal normaliseren en versterken.
Het belangrijkste doel van het Europese ontwikkelingsbeleid is de coördinatie van de door de lidstaten geboden hulp.
Europese programma's, die niet conflictueus zijn met nationale ontwikkelingsprogramma's, moeten met name gericht zijn op armoedebestrijding en aandacht voor zwakken en vluchtelingen.

anzi

Anoniem zei

Wat moet er dan gebeuren met de christenen in de joodse staat, van Dalen? Moeten die joods worden? Omgekeerde wereld voor jullie, niet?

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...