zondag 3 januari 2010

De Filosemiet en de Antisemiet 2




Het is de NRC.next columnist Jan Blokker die constateerde dat 'na de Tweede Wereldoorlog het jodendom in de christelijke wereld vrijwel heilig [is] verklaard en geen volk dat in die processie zo hard vooroploopt als de Nederlanders.'

Net als de antisemiet classificeert de filosemiet de wereld in jood-niet jood, Arabier-niet Arabier, goed-kwaad. Zowel de antisemiet als de filosemiet is niet in staat mensen te onderscheiden op hun individuele karakteristieken. Zij kunnen mensen slechts zien via een of ander etiket. De fotoporno in de NRC is een illustrerend voorbeeld daarvan. De NRC zou natuurlijk nooit een Palestijnse verzetstrijder zo laten portretteren.
Voor de NRC blijven Joden anders dan alle andere mensen op aarde. Ik denk dat de redactie zich daarvan niet eens bewust is. Het komt kennelijk niet in het hoofd van de redacteuren op om zich af te vragen waarom hun krant foto's publiceert van militairen die onderdeel zijn van een leger dat beschuldigd wordt van het plegen van grootschalige oorlogsmisdaden en dat al bijna 43 jaar lang het land bezet van de Palestijnse bevolking. Net als alle andere ismen neemt ook het filosemitisme steeds ziekere vormen aan, het is veranderd in liefde voor een extremistische zionistische staat. Het voorbeeld hieronder komt uit Amazon.Com:



products to encourage Philo-Semitism

A Listmania! list by Summer Breeze (Fairfield, California)

Share with Friends

The list author says: "This is a list of judaic or Judaic related products that we Gentiles should read or buy just to support the Jewish people and israel. (Naturually Jewish people should buy them too.)"



2. Stand up for Israel Mug by Design a Product LLC
The list author says:
"This is a great mug so is the one they formerly had that I bought a large Christians for Israel mug. It is great"
$9.99


3. Israel National Country Flag - 3x5foot poly by NationalCountryFlags
The list author says:
"Showing our support for Israel itself and Jewish people world wide nothing wrong with owning a flag and hanging it up."
$6.99 Used & New from: $0.01
(1 customer review)


Create your own Listmania! with this product


http://www.amazon.com/products-to-encourage-Philo-Semitism/lm/R3CGU05E08WUXK



Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...