maandag 4 januari 2010

Derk Sauer 15





Stom, stom van mij, een geweldige blunder! Ik schreef net dit: 'Kom op collega's van de NRC, nu de familie Brenninkmeijer heeft laten weten dat ze de NRC niet heeft gekocht, wordt het nog interessanter te weten wie naast SP-miljonair Derk Sauer en zijn kameraden, de krant danwel heeft gekocht. Een beetje journalist van de slijpsteen voor de geest moet daar na enige speurwerk toch achter kunnen komen?'


Maar dit is natuurlijk kolder wat ik schreef, een geweldige omweg, want Derk en zijn kameraden, de pro-Israel lobbyist Frits Barend en Ruud Hendriks zijn alle drie voormalige journalisten die het van openheid moesten hebben. Beste NRC-redacteuren, vraag jullie voormalige collega's wie nu eigenlijk de NRC heeft opgekocht en wat de reden van die koop was. Jullie willen toch niet het risico lopen dat fatsoenlijke burgers zouden gaan denken dat hier op een of andere manier zwart geld wordt gewit, nietwaar. En als deze zakenmensen het niet willen vertellen dan is er altijd nog Pieter 'breekijzer' Storms himself. Die is sinds hij met multimiljonair Nina World Online Vleeschdrager is getrouwd financieel volledig onafhankelijk. En vergeet vooral ook niet dat 'Storms beweert de bedenker van de zender te zijn en een rechtszaak' is begonnen 'tegen de drie oprichters die er met 'zijn' idee van door zouden zijn gegaan.' De breekijzer heeft nog een appeltje te schillen met jullie nieuwe eigenaren. Erop af jongelui, slijp de geest met elke steen die jullie kunnen vinden. Ik sta helemaal achter jullie!!!

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Wat ik begreep van Frits Barend dat hij via het gesprek 20% eigenaar was van het NRC en dat 1 van de grote sponsoren van het blad De Helden o.a. Univé was. Hij vertelde dat deze en een paar andere bedrijven hem geweldig hielpen. Ik begrijp er allemaal geen bal van hoe dat in elkaar steekt (hoorde tussen neus en lippen dat gesprek op de radio, BNR?) Wat ik wel begrijp is dat wij in Sinterklaas geloven als hij zich dan niet met de inhoud van de krant zou bemoeien als hij voor 20% eigenaar is. Let wel, ik weet niet hoe het een en ander in elkaar steekt, dus ik laat me graag verder voorlichten.

anzi

stan zei

anzi

regel 1: neem nooit blind aan datgene wat iemand met een belang zegt. als journalist dien je sceptisch te zijn tot het punt waarbij gesteld wordt: zolang het niet bewezen is is het een leugen.
stan

Lucas zei

Ik had Karen Geurtsen bijna niet herkend. Hoe heeft het NCB deze fotoreportage kunnen toestaan?

http://www.hpdetijd.nl/archive/2010-01-05/undercoverbij-de-pvv

Sonja zei

[Martin] "Bosma was gehuld in een grijze sweater met de tekst ‘Israel Defense Forces’."

WAH????

Sonja zei

Dit is de nonsens die Martin Bosma (PVV) aan buitenlanders vertelt over Amsterdam:

"Dutch MP Martin Bosma told me that in some neighborhoods Sharia Law is already being enacted and there have even been cases of corporal punishment taking place. Local crimes are not brought up to the Dutch authorities, but are instead brought up to the local religious leaders for judgments, and punishments are being carried out, completely bypassing Dutch law. Police are so afraid to enter these neighborhoods, and they are considered no-go zones much like the ones found outside Paris."

"Through acts of intimidation from rioting, threats, and murders such as that of filmmaker Theo Van Gogh, the Islamists are able to gain a profound influence on Dutch society, and now have the numbers to elect their own into Dutch government."

Dat is toch werkelijk exact hetzelfde als wat je over joden in Der Stürmer kon lezen?

Martin Bosma 22.02.2009
"Many Dutch people will see that the Netherlands and Israel are in the same boot. It's just that it's happening earlier in Israel. They are the canary in the coalmine. Israel has problems with Islam that we're going to have as well."

Anoniem zei

Oke Stan,


Anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...