maandag 11 januari 2010

De Pro Israel Lobby 170


De website De Israel Lobby bericht:

Een afgelopen woensdag door Hamas georganiseerde demonstratie in Rafah tegen de ondergrondse muur die Egypte aan de grens bouwt liep uit de hand doordat de Egyptische veiligheidstroepen het stenengooien van Palestijnen vanuit Gaza beantwoordden met geweervuur. Een dag eerder stond het konvooi met hulpgoederen voor Gaza van Viva Palestina vast aan de andere kant van de grens in Egypte. Die werden er met stenen bekogeld door Egyptenaren in burger, waardoor veel activisten gewond raakten. Daarna trad de Egyptische veiligheidsdienst hard op tegen de activisten. Onze zelfbenoemde "kwaliteitspers" smeden beide incidenten aaneen met de suggestie dat de activisten van Viva Palestina de agressors waren van een "vechtpartij" die resulteerde in de dood van een Egyptische grenswacht.



Bij vechtpartijen tussen de activisten en de Egyptische ordepolitie raakten meer dan vijfenvijftig activisten gewond. Een Egyptische grenswacht werd doodgeschoten. De vechtpartij ontstond nadat Egypte besloten had dat slechts een deel van het konvooi de grens met Gaza mocht oversteken. (Novum/AP)

Hoewel er een dag tussen de gebeurtenissen zat, op twee verschillende locaties, gaat het volgens het persbureau om één incident, met ook nog de suggestie dat de activisten van het Viva Palestina konvooi schuldig zijn aan de dood van een Egyptische grenswacht. En in een volgende alinea staat: "Donderdag werden vanuit Gaza tien mortiergranaten afgevuurd op Israël," dat wederom een incident is dat niets met Viva Palestina te maken. Natuurlijk wordt er traditioneel weggelaten hoeveel explosieven en/of raketten Israël op Palestijnen heeft afgevoerd in de tussentijd.

Het Reformatorisch Dagblad doet er nog een schepje bovenop, met dat de "internationale activisten ... sympathiseren met Hamas", dat de zogeheten redactie ter plekke uit de duim heeft gezogen. Waarom? Omdat de krant onderdeel uitmaakt van de christenzionistische pro-Israël lobby, en dus moet het alles dat met vreedzaam verzet tegen Israël te maken heeft criminaliseren, anders zou de krant het imago van "de Joodse staat" en "het Heilige Land", dat ook vreedzaam verzet met geweld beantwoordt, schaden. Trouw smeedt "de vechtpartijen" ook samen tot één incident. De NOS, Volkskrant en NRC doen het deze keer redelijk goed. Niet één krant meldt dat de activisten van Viva Palestina er door te praten met Egypte uit zijn gekomen, en dat Hamas de onrust aan de andere kant van de grens snel gestopt heeft.

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...