donderdag 3 december 2009

Yochanan Visser als Crimineel 9

Inwoners van Efrat, de illegale Joodse nederzetting op gestolen Palestijns gebied, oefenen in het schieten.

Yochanan Visser met JNF-petje










Yochanan Visser is a Dutch-language analyst for the Israel Facts Group (www.israelfacts.eu), a European media watchdog organization, as well as manager of Israel Facts Monitorgroup and www. israelfacts. eu. He lives in Efrat, Israel.


Yochanan Visser, in de Volkskrant schreef u in een opiniestuk waarin u het PVDA-Kamerlid Martijn van Dam bekritiseerde: 'Was er overigens niet een wederkerigheidsproces afgesproken in de Roadmap? Eerst zouden de Palestijnen moeten ophouden met het plegen van terreur, en dan zou Israël de bouw moeten bevriezen.'

http://extra.volkskrant.nl/opinie/artikel/show/id/3645/Goochel_niet_met_Israel


Allereerst dit: stel ik heb 40 jaar lang met veel geweld uw huis bezet. Vervolgens blijkt dat u en de uwen zich steeds meer verzetten tegen mijn terreur, die in strijd is met het internationaal recht en elke vorm van beschaving. Gezien uw verzet besluit ik te vertrekken en weer in mijn eigen huis te gaan wonen. Ik blijf tegelijkertijd wel het land bezetten dat elders in eigendom is van uw familieleden. Ondertussen laat ik ook u niet werkelijk met rust, want ik houd uw huis omsingeld zodat ik kan beslissen wanneer u er in of uit mag. Tegen een dergelijk onrecht zou u zich terecht verzetten, nietwaar? Welnu, toch doet Israel precies wat ik hierboven beschrijf. De zionistische rechtvaardiging voor de omsingeling is dat de Palestijnen democratisch op een verkeerde partij hebben gestemd. Het zal niemand kunnen verbazen dat het verzet tegen de Israelische terreur doorgaat. Dat zou u ook hebben gedaan als u een Palestijn was geweest. En toch komt u ineens met het begrip 'wederkerigheidsproces ' op de proppen. Met andere woorden: ik zal even stoppen met het bouwen op van jullie gestolen land zodra jullie je niet meer verzetten. Ondertussen gaat Israel gewoon door met de blokkade, wat in de praktijk neerkomt op een bezetting maar dan in de vorm van een omsingeling. En bovendien weigert Israel zich terug te trekken en gestolen gebied op te geven. Er bestaat dus domweg helemaal geen 'wederkerigheid'.


Nu het woord 'proces' toch is gevallen wil ik het over een ander 'proces' hebben, het veel besproken zogeheten 'Vredeproces'. Vanaf de ondertekening van de Oslo-Akkoorden in september1993 tot het uitbreken van de tweede intifada in september 2000 hebben de Palestijnen afgezien van een politiek van tegengeweld. Desondanks, of misschien wel juist daardoor ging in dezelfde periode de bouw van nederzettingen op gestolen Palestijns land in volle vaart door, zodat nu het aantal Joodse kolonisten is verdubbeld. Duidelijk is daarmee dat u een volstrekt verkeerde voorstelling van zaken geeft. Er is geen sprake van: eerst dit, dan doen wij dat. Wat de Palestijnen ook mogen doen, Israel blijft land van hen stelen. De 'Joodse staat' wil ook geen vrede, de zionisten willen land. Zo is dat vanaf het begin van de twintigste eeuw geweest. Het Joods Nationaal Fonds, de zionistische organisatie waarvoor u met dat blauwe petje op propaganda maakt, speelt hierin een doorslaggevende rol. Dat weet u als bouwvakker/aannemer levend op gestolen Palestijns land net zo goed als iedere onafhankelijke waarnemer. Daarover later meer.


Nu zou u kunnen aanvoeren dat Israel wel Palestijnse burgers mag terroriseren en vermoorden, maar dat Palestijnse verzetsstrijders dit niet mogen. De logica is dan deze: Israel is een staat en moet zijn burgers beschermen,terwijl de Westbank en de Gazastrook geen staat vormen en de Palestijnen dus geen recht hebben zich tegen de zionistische terreur te verzetten door raketten op Israelisch grondgebied af te schieten of door Israelische militairen te doden. Deze logica gaat evenwel niet op: het vermoorden van meer dan 300 Palestijnse kinderen en talloze onschuldige Palestijnse burgers zoals in december/januari j.l. is gebeurd, is en blijft een oorlogsmisdaad volgens het internationaal recht. Het recht maakt geen onderscheid tussen joden en niet-joden. Godzijdank, zoals u zelf als eerste zou moeten beseffen. Ook op een andere manier gaat uw logica niet op. De geschiedenis bewijst keer op keer dat onrecht uiteindelijk niet geaccepteerd wordt. De menselijke psyche verzet zich tegen onrecht, disharmonie, terreur. Dat is ook de reden waarom de huidige zionistische koers op den duur onhoudbaar zal blijken. Israel kan met steun van Europa en de VS de Palestijnen terroriseren. Maar hoe lang denkt u dat dit kan? Nog een generatie? Twee generaties? Maar er komt een moment dat het Amerikaanse imperium inzakt. Bovendien is nu al een deel van het Amerikaanse establishment fel gekant tegen de steun van Washington aan Israel. En wat Europa betreft, wel Europa werkte de vorige eeuw actief mee aan de 'Endlösung der Judenfrage' of keek de andere kant op toen zijn eigen joodse bevolking werd gedeporteerd. Europa kan elke kant op. De vroeger antisemiet is de huidige filosemiet.


Wat gaat Israel doen als de grote broer ineens besist dat het genoeg is geweest, al dan niet gedwongen door de realiteit? Toen ik vorige week de joods-Israelische filmmaker Eyal Sivan vroeg: 'Waarin eindigt dit zionistisch project? verklaarde hij: 'In wat heet de Samson Optie, een nucleaire genocide, in collectieve zelfmoord. Dan hoeven we ook niet meer op de Messias te wachten.' Ik vrees dat hij gelijk heeft, als de zionisten niet tot inkeer worden gedwongen. Terreur en onrecht eindigen altijd in een bloedbad. De mens is geestelijk niet in staat om voortdurend onrecht te dulden, en wel omdat hij/zij niet kan tegen uitzichtloosheid, tegen een gebrek aan hoop dat het ooit beter zal worden. Het was de Mexicaan Nobelprijswinnaar Octavio Paz die dit zo treffend formuleerde toen hij schreef: 'De wereld van de mens is de wereld van de betekenis. Deze gedoogt de dubbelzinnigheid, de tegenstrijdigheid, de waanzin of de verwarring, maar niet een gebrek aan betekenis. Zelfs de stilte is bevolkt met tekens.' De 'Joodse staat' zelf is een illustrerend voorbeeld daarvan, het is het product van het Europees antisemitisme en de weigering van een deel van de joden om dit voor zoete koek te blijven aanvaarden. Het tragische is alleen dat de zionisten de Palestijnen de rekening laten betalen voor het christelijk antisemitisme. Uitzichtloosheid, gebrek aan hoop, ontnemen het leven betekenis. En aangezien de mens niet tegen 'een gebrek aan betekenis' kan, zal hij/zij zich blijven verzetten. Zonder rechtvaardigheid is vrede onmogelijk. Leer dat nu. Yochanan Visser, als de Palestijnen geen terreur mogen gebruiken, dan mag Israel dit ook niet! Dus verlaat het bezet gebied, ga ik Israel wonen, en behandel de Palestijnse Israeli's als volwaardige burgers.


Nogmaals: het hele begrip 'wederkerigheidsproces ' is propagandistische nonsens. Zolang u en de uwen Palestijns gebied blijven bezetten, zal er geen rechtvaardige vrede komen. De bouw van Joodse nederzettingen is vanaf het allereerste begin in strijd geweest met het internationaal recht, zoals het Internationaal Gerechtshof in Den Haag in 2004 nog eens heeft vastgesteld. Een juridisch oordeel dat vervolgens bekrachtigd werd door de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Met andere woorden: het ontbreekt de 'Joodse staat’ aan een juridische rechtvaardiging om terreur te plegen door, in dit geval, het land van een ander volk te stelen. Israel dient ogenblikkelijk te stoppen met het stelen van land en het onderdrukken van de Palestijnen in bezet gebied. Dat moet de eerste stap zijn op weg naar vrede. Dat zijn ook de eisen van de wereldgemeenschap, zoals die zijn vastgelegd in juridische uitspraken en in talloze VN-resoluties. Zodra de zionisten zich aan het recht houden, dan zullen ook de Palestijnen daaruit consequenties moeten trekken. Maar zolang Israel in plaats van vrede alleen land wil, ziet het er niet naar uit dat een rechtvaardige vrede mogelijk is. De Palestijnen hebben met de ondertekening van de Oslo -Akkoorden Israel erkent binnen de grenzen van juni 1967. Dat betekent dus dat de Palestijnse bevolking akkoord is gegaan met het feit dat de helft van de door de VN aan hen toegewezen land in handen blijft van Israel. In ruil daarvoor willen ze dat u en alle andere zionistische extremisten die hun land en water stelen, terugkeren naar hun eigen land. Maar dat weigeren u en de uwen, omdat u en de uwen menen dat het gepermitteerd is om te roven en te moorden. Wat moeten wij nu aan met u en de uwen? Ik bedoel wij in het Westen die van oordeel zijn dat het internationaal recht een wezenlijk onderdeel dient te zijn van onze beschaving. Wat doen wij met barbaren die zich boven de wet verheven achten? Ik heb het nu niet over opportunistische westerse politici maar over bijvoorbeeld de bevolking van de Europese Unie, die in 'grote meerderheid' van oordeel is dat Israel 'de grootste bedreiging' vormt voor de wereldvrede, of de 43 procent van de Amerikanen die Israel als een bedreiging voor de wereldvrede ziet.


Weet u, Yochanan Visser, hetgeen u doet is misdadig, verwerpelijk, ook om de volgende reden. Door het niet respecteren van het internationaal recht respecteert u niet de slachtoffers die in het verleden vermoord zijn als gevolg van het feit dat er rechteloosheid bestond. Ik heb het dus ook over de slachtoffers van de nazi’s, joden en niet-joden, die in de hel van de vernietigingskampen verdwenen. Hun dood was zinloos. Zoveel is duidelijk. Maar de nazi-terreur leidde wel tot de Processen van Neurenberg, van november '45 tot oktober '46, die voor eeuwig en altijd de juridische regel vastlegden dat het internationaal recht boven het nationaal recht uitgaat, dat de wetten van de beschaving altijd boven de barbarij uitgaan. Op die manier bepaalde de mensheid dat het er elementaire rechtsregels bestaan. Op welke rotsvaste overtuiging zijn die onvervreemdbare rechtsregels gebaseerd? Op de overtuiging die al in 1776 door Thomas Jefferson werd samengevat in de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring: 'We hold these truths to be self-evident, that all men are created equal, that they are endowed by their Creator with certain unalienable Rights, that among these are Life, Liberty, and the Pursuit of Happiness. That to secure these rights, Governments are instituted among Men, deriving their just powers from the consent of the governed.’


Volgens deze elementaire regels van de beschaving staat niemand boven de wet. Dat geldt voor zowel nazi’s als voor zionisten, voor iedereen. Het hele bouwwerk van het internationaal recht is een poging om het leven betekenis te geven, zodat niet langer meer mensen van vlees en bloed gaskamers in gedreven kunnen worden of op andere manieren worden afgeslacht waar dan ook ter wereld. Op die manier geeft het internationaal recht de waardigheid terug aan al die mensen die zinloos zijn vermoord en nog steeds worden vermoord. Yochanan Visser, door uw ideologische bezetenheid bent u druk doende met het vernietigen van dit proces van zingeving. U zou zich diep moeten schamen.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...