donderdag 10 december 2009

Yochanan Visser als Crimineel 13






Yochanan Visser met JNF-petje












Yochanan Visser is a Dutch-language analyst for the Israel Facts Group (www.israelfacts.eu), a European media watchdog organization, as well as manager of Israel Facts Monitorgroup and www. israelfacts. eu. He lives in Efrat, Israel.

Yochanan Visser,

Als ik goed ben geinformeerd dan woont u nu ongeveer 10 jaar in Israel, dat wil zeggen: op land dat volgens het internationaal recht van de Palestijnen, de rechtmatige eigenaren, is gestolen. In die tijd heeft u als bouwvakker/aannemer overal in gestolen gebied kunnen bouwen. Mijn vraag is: waarom mag u als nieuwkomer wel bouwen in bezet gebied, terwijl de Palestijnen dat niet mogen? De families van de Palestijnen leven hier al vele generaties lang, en toch mogen ze van de 'Joodse staat' niet op hun eigen grond bouwen. Wat is de logica daarvan?

Ik stel die vraag ook omdat professor Shlomo Sand van de Universiteit van Tel Aviv in zijn bestseller The Invention of the Jewish People duidelijk maakt dat de huidige joden veelal nazaten van bekeerlingen zijn van wie de voorouders dus niet uit Israel kwamen, maar uit bijvoorbeeld Rusland en dat tegelijkertijd de oorspronkelijke Joodse bevolking van Palestina zich tot de islam heeft bekeerd en op die manier assimileerde. Sand bewijst gedocumenteerd hoe de huidige versie van de joodse geschiedenis op zionistische mythen is gebaseerd. Vandaar mijn vraag waarop uw overtuiging berust dat u wel mag wat de oorspronkelijke bewoners niet mogen.


http://en.wikipedia.org/wiki/Shlomo_Sand


In afwachting van uw antwoord,

Stan van Houcke

Journalist/schrijver

Amsterdam.



May 27, 2008 18:26 | Updated May 27, 2008 19:56

UN: 94% of W. Bank construction denied

By ASSOCIATED PRESS

In the past seven years, Israel has denied 94 percent of Palestinian requests for building permits in West Bank areas under its full control, a UN agency said in a report Tuesday.

During the same period, Israel demolished more than 1,600 Palestinian-owned structures in those areas, according to the UN Office for the Coordination of Humanitarian Affairs.

The report also stated that more than 3,000 Israeli demolition orders are pending against Palestinian-owned structures in those areas. Ten small communities are at risk of being almost entirely displaced by demolitions, the agency claimed.

Lees verder: http://www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1211872828552&pagename=JPArticle%2FShowFull

6 opmerkingen:

Sonja zei

Ik denk dat Yochanan Visser het momenteel even te druk heeft met zijn 'werk'.

Anoniem zei

jij leeft niet lang meer, eikel....

Sonja zei

Goh, als dat Yochanan Visser zelf niet is, is het vast een van zijn criminele vriendjes. Tenminste, iemand die strafbare daden pleegt noem je toch een crimineel?

Anoniem zei

Moordzuchtige taal is overbodig, al bekend. Duidelijk een geval voor een clock work orange behandeling, als men begrijpt wat ik bedoel, nu met Stan van Houcke op het netvlies.

anzi

Anoniem zei

Dom. dommer, domst.
Toppunt van samenwerking: Palestijnen die de huizen renoveren van de joodse Israeliers.
Toppunt van rariteit: Niet weten waar Nelson Mandela voorstaat
Toppunt van lulkoekerij: Yochanan Visser en Palestijnse vrienden

Zeker een geval voor een clock work orange behandeling, als u begrijpt wat ik bedoel en nu met de werkelijke situatie voor ogen.
Yad Vashem is ook geen poppenkast, toch, Leah?

Anne Frank Hyves

hoi Dipac
ik woon al 7 jaar in Efrat , een dorpje vlakbij betlehem en in het gebied van Gush Etziyon en in Gush etziyon is een garage waar israeli's en palestijnen samen werken en is er een geweldige samenwerking tussen die mensen , ook werken er in het hele gebied van Gush Etziyon palestijnen in de huizen van de joodse Israeli's voor de renovatie van hun huizen . ook heeft mijn vader een palestijnse vriend "Ashraf" die vlak naast de Ingang naar Efrat woont met zijn vrouw ,kinderen en moeder , Ashraf heeft een winkel met voornamelijk bouw materiaal en ook verkoopt hij andere dingen , mijn vader komt vaak bij hem en het zijn inmiddels dikke maatjes . Ashraf regelt vaak een ontmoeting tussen Israelische aannemers (die vroeger bij een palestijnse aannemer werkte ) en hun bazen en dan zitten ze samen een kop thee of koffie te drinken . mijn vader vroeg een keer aan Ashraf of hij een eigen palestijnse staat wilde en hij van niet , en vervolgde ik zou het liefste in het buitenland willen wonen als dat gebeurd , hij vertelde over het corrupte leiderschap van de P.L.O , en zei dat voor de komst van Arafat in Jericho hij gewoon met zijn familie naar het strand van Tel Aviv kon gaan en dat de situatie van de palestijnen door de komst van Arafat en de P.L.O verslechterd werdt . ook de opper Rabijn Van Efrat liet de palestijnse kinderen en de joodse kinderen samen leren toen het nog kon , Mensen gignen voor het uitbreken van de intifada boodschappen doen in Betlehem en in het islamititsche gedeelte van Hebron .Ashraf's broer had mijn vader uitgenodigd om naar zijn bruiloft te komen , en ook van een andere werknemer van Ashraf kreeg mijn vader een uitnodeging voor zijn bruiloft , hij boodt aan om mijn vader op te halen , maar jammer genoeg is het niet mogelijk . de plaestijnen zelf zijn bang om tegen het regime van de P.L.O in te gaan . ik hoop dat eern een dag komt wanneer de palestijnen een eigen Nelson Mandela zullen krijgen die tegen zijn eigen leiders zal durven opstaan en dan pas zullen we echte vrede hebben .

groetjes van Leah Visser uit Efrat , Israel
en van anzi uit Oranje Vrijstaat, Holland

Anoniem zei

Zoveelste bedelbrief, nu op website Gush Etzion
Er wordt heel wat afgebedeld, dit keer voor Gush.
By the way, spelen zich hier niet de Israelische varianten van Huis en Tuin af,Leah, waar jij over schreef? Misschien komt de garage er ook nog wel in voor, mocht die ooit bestaan hebben of nog niet in puin liggen? Lees verder bij Gush.

Gush Etzion Security

With the enormous responsibility of safeguarding Gush Etzion`s over 20,000 residents, the Security Department works in constant cooperation with the army and the police force to expand and maintain the region`s security infrastructure, oversee ongoing security activities and provide comprehensive emergency services. Despite the uprising that severely augmented our security needs, the government has not been able to make substantial contributions for the numerous emergency requirements that have been thrust upon us. Notwithstanding the difficult economic situation, the increased cost for the stringent security requirements has fallen upon us. Fortunately, many generous benefactors have shown tremendous support, but the needs are still great and additional support is essential for our security. Expensive security measures must be implemented all over Gush Etzion but are even more crucial in the Eastern bloc where the local Arabs have been particularly destructive and violent.

Lees verder over de samenwerking van Palestijnen en Israeliers op de website van Gush

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...