woensdag 30 december 2009

Boycot Israel 63



Waarom een boycot van Israël?

Wij willen dat Israël daadwerkelijk onder druk wordt gezet om de VN-resoluties uit te voeren, de mensenrechten te respecteren en gelijke rechten te geven aan al haar inwoners. Aangezien onze politici alleen gratuite verklaringen afleggen, willen we als bezorgde burgers zelf het heft in handen nemen. We kopen geen Israëlische producten meer en doen dat zolang het onrecht voortduurt. Met een boycot geven we een signaal aan Belgische en Europese politici en aan de Israëlische regering dat er een einde moet worden gemaakt aan de bezetting en het onrecht. Ook universiteiten, sportorganisaties en bedrijven kunnen de samenwerking met Israël stopzetten.

De wereldwijde boycotcampagne tegen de Apartheid speelde een grote rol in de ontmanteling van de racistische regering van Zuid-Afrika . Om dezelfde redenen moet ook een wereldwijde campagne tegen de criminele Apartheids- en bezettingspolitiek de Israëlische regeringen doen zwichten. Net zoals in Zuid-Afrika streven we naar een vreedzaam samenleven van beide volken en rechtvaardigheid voor iedereen ongeacht religie of afkomst.

Klaar en duidelijk: we veroordelen uitdrukkelijk elke vorm van racisme, dus zowel racisme tegen de Palestijnen, tegen de Joden als tegen om het even welk volk.

Met onze boycot sluiten we aan bij een wereldwijde campagne, waar ook de Joodse organisatie Matzpun (Hebreeuws voor "geweten") deel van uit maakt.

We zijn principiële tegenstanders van geweld en terreur tegen burgers, ongeacht hun ras of godsdienst. Maar het kan ook niet anders dat het geweld en de terreur van de Israëlische bezetting en kolonisatie allerlei vormen van Palestijns verzet oproept. Het is juist omdat wij de bevrijding van Palestina zoveel mogelijk met vreedzame middelen willen realiseren, dat wij oproepen tot een omvattende boycot van het bezettende en koloniserende land Israël.

Onze belangrijkste eisen op een rijtje:

  • Onmiddellijke en onvoorwaardelijke terugtrekking van de Israëlische troepen uit alle bezette gebieden (inclusief Oost-Jeruzalem) tot de grenzen voor 1967 (VN resoluties. 242 en 338)
  • Ontruiming van alle Joodse kolonies in bezet gebied (inclusief Oost-Jeruzalem) en overdracht van onbeschadigde infrastructuur aan Palestijnse Autoriteit. (VN resoluties 252, 446, 452 en 478)
  • Slopen van de Apartheidsmuur, van de prikkeldraad rond de Gazastrook en alle andere belemmeringen van bewegingsvrijheid (overeenkomstig Conventie van Genève).
  • Herstel van de Palestijnse infrastructuur , vernield in de huidige oorlog en compensatie voor de schade aan huizen, boomgaarden enz.
  • Individueel recht op terugkeer en vergoeding van de Palestijnse vluchtelingen en hun nakomelingen naar hun eigen vroegere woonplaatsen (VN resolutie 194).
  • Stopzetten van discriminatie van de Palestijnen in Israël .
  • Vernietiging van de Israëlische massavernietigingswapens en controle van het Internationale Atoomenergie Agentschap op het Israëlische nucleaire programma.

Slechts als Israël bereid is deze eisen van het Internationaal Recht en van de Mensenrechten te aanvaarden, kunnen de Palestijnen met de Israëli’s onderhandelen over een vreedzame politieke oplossing, op basis van wederzijds vertrouwen en als gelijkwaardige partners.

Een initiatief van VPK ( Vlaams Palestina Komitee v.z.w. ), het NPK ( Nederlands Palestina Komitee ) en CODIP ( Centrum voor Ontwikkeling, Documentatie en Informatie Palestina ).

Lees hier de oproepen vanuit Palestina en Israël om deze boycotcampagne te voeren:

Geen opmerkingen: