vrijdag 20 november 2009

Willem van Genugten en de Mensenrechten 32


Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "Willem van Genugten en de Mensenrechten 30" achtergelaten:

Van Genugten schrijft:
"Diezelfde minister Verhagen liet gisteren, eveneens in de VK, uit zijn mond optekenen dat hij verbijsterd is over de nieuwste Israelische plannen en zinspeelt op diplomatieke sancties."

Dat Verhagen zou "zinspelen op sancties" heeft iemand op de Volkrantredactie uit zijn duim gezogen. Lees hier:
Verhagen zinspeelt op sancties tegen Israël. In het bericht staat nergens dat Verhagen zinspeelde op sancties. Hij zal die vraag hebben gekregen in de Kamer, maar die heeft hij, volgens het nieuwsbericht, ontkennend beantwoord.

Van Genugten moet dus beter leren lezen. Ook weer zoiets waarbij ik me afvraag waarom ik geen hoogleraar ben en hij wel.

Overigens wil ik Van Genugten (en de lezer van dit weblog) even verlichten met het feit dat Verhagen, volgens Lieberman, helemaal niet kritisch is geweest over het Israelische nederzettingenbeleid. We moeten dus begrijpen dat Van Genugten, die de minister een moedig man vindt, door diezelfde man zwaar wordt belazerd, alsmede het hele Nederlandse volk. Voor mensen die op de hoogte zijn van Verhagen's beleid is dit verre van verassend, en eerder een bevestiging. Verhagen is niet alleen een aartshypocriet, maar ook nog een leugenaar. Maar ook dat zullen we weer niet in onze kranten lezen.

Omstreden Israëlische minister ontkent in eigen land Nederlands protest

'Nederlandse politici brachten nederzettingen niet ter sprake'

"De kwestie is nooit ter sprake gebracht in commissies voor Buitenlandse Zaken, noch in Nederland, noch in Denemarken". Het interview is in het Russisch afgenomen, de moedertaal van Lieberman. ... De lezing van Lieberman is in strijd met verklaringen van Verhagen en parlementsleden. Verhagen verklaart op de site van zijn eigen ministerie krachtig geprotesteerd te hebben tegen het nederzettingenbeleid. Ook de kamerleden stelden dat gedaan te hebben.



Het complete interview met Lieberman:

Interview with FM Liberman on REKA Radio

... Anyway, our main objective for today is to try and organize a bloc of nine or ten European countries that would sympathize with us and vote with us. ... Our main challenge for today is not the governments, but rather public opinion, which needs a drastic change, and we are successfully changing it. Students of a prestigious Norway University were about to announce academic boycott of Israel, but its Senate unanimously opposed this.
...
Host: Dutch Foreign Minister Maxime Verhagen claims that any reliable peace agreement in the Middle East requires the freezing of construction in Jewish settlements. This statement has become a sort of mantra. He also expressed deep concern over the humanitarian situation in the Gaza Strip. What have you answered your Dutch colleague, and did his statement surprise you?

FM Liberman: No, this is a traditional position of the Europeans, and I'd rather treat it as a sort of political slogan. This issue has never been raised in the Committees on Foreign Affairs both in Holland and Denmark.


["Deputy Martine Van Damm" - dat is kan geen spelfout zijn maar pesterij]

Het lijkt me dat Van Genugten zich nu hard moet gaan maken voor het aftreden van Maxime Verhagen?

O ja, en wanneer ik minister was, en dit van mijn collega zou lezen zou ik wóedend zijn. Ziedend! Maar Verhagen zwijgt veelbetekend.

Geplaatst door Sonja op stan van houcke op 8:30 PM


1 opmerking:

AdR zei

Nou, terugetranscribeerd uit Russisch of Hebreeuws krijg je rare naamsvervormingen - al blijft het laten we zeggen onzorgvuldig ten aanzien van mijnheer Van Dam, wiens naam makkelijk opzoekbaar is (wat zeg ik, hij is in een mevrouw veranderd).

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...