woensdag 18 november 2009

Willem van Genugten en de Mensenrechten 26

Professor Willem van Genugten, de grote mensenwereld gaat gewoon door. Israel stopt niet met het schenden van het internationaal recht, tenzij de zionisten onder druk worden gezet:

De NRC bericht:

Israël zet bouw van huizen door, VS afwijzend

Jeruzalem/ Washington, 18 nov.

De Verenigde Staten, de Verenigde Naties en de Palestijnse Autoriteit hebben gisteren zeer afwijzend gereageerd op een plan van Israël om 900 woningen te bouwen in de nederzetting Gilo, op een paar kilometer afstand van Oost-Jeruzalem. De Israëlische bekendmaking voedde de controverse tussen Israël en de VS over de bouw in nederzettingen. De Amerikaanse regering eiste dit voorjaar dat Israël alle bouw in bezet gebied zou bevriezen om het vredesproces met de Palestijnen weer op gang te krijgen. Israël weigert echter verder te gaan dan een tijdelijke stop van overheidsprojecten in bezet gebied, uitgezonderd Jeruzalem. Ook die tijdelijke, beperkte stop is nog niet ingegaan. De Palestijnen eisen een totale bevriezing voor ze de onderhandelingen met Israël willen hervatten.

Volgens de Israëlische media had de Amerikaanse Midden-Oostengezant, George Mitchell, medewerkers van premier Netanyahu maandag in Londen gevraagd het bouwplan te blokkeren. Maar Netanyahu had dit verzoek meteen van de hand gewezen. Het gebied vormt een „integraal deel van Jeruzalem”, verklaarde de premier. Hij was niet van plan de bouw aan banden te leggen. Een medewerker van Netanyahu wees er ook op dat er al tientallen jaren wordt gebouwd in Gilo. Daar wonen nu circa 30.000 Israëliërs. De Israëlische regering beschouwt Jeruzalem als „eeuwige en ondeelbare hoofdstad” van het land.

In een uitzonderlijk kritische verklaring toonde het Witte Huis zich gisteren „verbijsterd” over het nieuws. „Op een moment waarop we ons inspannen om de onderhandelingen weer op gang te brengen, bemoeilijken dergelijke acties het welslagen van onze inspanningen”, aldus een woordvoerder. Hij wees daarbij ook op de sloop van Palestijnse woningen. Hij herinnerde eraan dat de kwestie-Jeruzalem moet worden opgelost door onderhandelingen tussen de partijen.

De Palestijnen eisen Oost-Jeruzalem als hoofdstad van hun toekomstige staat op. Israël heeft Oost-Jeruzalem inmiddels omringd met nederzettingen. In het stadsdeel wonen circa 180.000 Israëliërs tussen 250.000 Palestijnen. De Palestijnen zien in de Israëlische bouw in en rond Jeruzalem en in nederzettingen op de bezette Westelijke Jordaanoever een politiek van voldongen feiten.

Een woordvoerder van president Mahmoud Abbas zei gisteren dat de Amerikaanse woorden niet voldoende zijn. „Er moet serieuze Amerikaanse druk komen op de Israëliërs om op te laten houden met dergelijke acties, die bewijzen dat Israël geen vrede wil en het vredesproces niet wil hervatten”, zei hij. (Reuters, AFP, AP)

3 opmerkingen:

Sonja zei

De Amerikaanse en Israëlische media gebruiken consequent de karakterisering "dismayed", dat ontzet, ontsteld, geschrokken, verbluft, verbijsterd of verslagen betekent. Het werd uitgesproken door de Witte Huis woordvoerder Robert Gibbs (Haaretz): "We are dismayed at the Jerusalem Planning Committee's decision to move forward on the approval process for the expansion of Gilo."

Maar volgens Radio Nederland Wereldomroep en de NOS is de VS slechts "ontstemd".

Minister van BuZa van België Yves Leterme heeft zich al duidelijk uitgesproken tegen de Israëlische beslissing. Leterme herinnert er aan dat “de nederzettingsactiviteiten in de Palestijnse bezette gebieden, met inbegrip van Oost-Jeruzalem, als illegaal worden beschouwd in het internationaal recht.”

In een interview op FOX sprak Obama zich nog eens uit. Hij noemde het besluit vandaag "zeer gevaarlijk". Ja, voor de veiligheid van Israël natuurlijk.

De Europese Unie liet bij monde van voorzitter Zweden weten ‘ontzet’ te zijn over het Israëlische besluit. Het is in strijd met het internationale recht en het draagt niet bij aan een atmosfeer die kan leiden tot een oplossing voor het Palestijns-Israëlisch conflict, staat in de verklaring.
Aggut wat een 'verontwaardiging'. Twee dagen eerder:
De Europese Unie heeft dinsdag een Palestijns verzoek voor steun aan eenzijdige uitroeping van de Palestijnse staat door de VN-Veiligheidsraad, zonder akkoord met Israël, van de hand gewezen. De Zweedse minister van buitenlandse zaken Carl Bildt zei dat de voorwaarden voor zo'n stap ontbreken.

Bildt maakte duidelijk dat de EU graag een Palestijnse onafhankelijke staat zou erkennen, maar stelde ook nadrukkelijk dat 'er eerst een moet zijn'. Hij noemde het Palestijnse voorstel 'enigszins voorbarig'.

Eurocommissaris buitenlandse betrekkingen Benita Ferrero-Waldner zei dat het er in deze fase om gaat de Palestijnen en de Israëliers opnieuw aan de onderhandelingstafel te krijgen. "Het belangrijkste is de Amerikanen echt te helpen beide partijen rond de tafel te krijgen", zei Ferrero-Waldner.


"Voorbarig", jawel...

En waar is Mister Mensenrechten Maxime Verhagen? Die heeft blijkbaar weer niks te zeggen. Maar misschien moet hij eerst even naar de Israëlische ambassade telefoneren voor 'tips'.

peter zei

Hallo Stan!

Gisteren las ik dit artikel toevallig over ene DR.Philip M Zack,vriend van opa Bush en toenmalig directeur van Eli Lilly & Company,(vaccin mex.griep H1N1)

Anthrax Terrorists may be Zionists

http://www.aztlan.net/anthrax.htm


Los Angeles, Alta California - 2/26/2002 - (ACN) Jewish microbiologist Dr. Philip M. Zack may be behind the deadly anthrax contaminated letters that were mailed to NBC's Tom Brokaw, Senator Tom Daschle and others, according to FBI sources. In a rapidly unravelling investigation by the FBI, it appears that the "Arab-hating-Jew" was behind a vile conspiracy to frame a colleague who was born in Egypt and who worked, along with Dr. Zack, at the U.S. Army's Medical Research Institute for Infectious Diseases in Fort Detrick, Md.

http://www.aztlan.net/zack.htm

More than one journalist has uncovered corrupt connections between the Bush Family, psychiatry, and Eli Lilly & Company, the giant pharmaceutical corporation.

http://www.conspiracyplanet.com/channel.cfm?channelid=123&contentid=1267


H1N1 Swine Flu - Vaccination, Profit, Population Control and Murder!
By Ian Brockwell


For those of you pondering about the benefits of having a swine flu vaccination (and I hope you have given this some thought!), perhaps I can make your decision a little easier? DON'T DO IT!

lees verder,

http://newsblaze.com/story/20091117191407ianb.nb/topstory.html

en als klap op de vuurpijl,

The President of the United States, Barack Obama has shares in Baxter, the company many say is responsible for the h1n1 swine flu pandemic. Back 2005 Barack Obama bought $50,000 worth of stock in two companies.

http://fto.co.za/news/barack-obama-has-shares-baxter-2009111015772.html

Het eind is zoek?

Sonja zei

Zoek? Het precieze adres heb ik niet maar op de Conspiracy Planet raak je nooit de weg kwijt!

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...