vrijdag 6 november 2009

Tuvit Shlomi van het CIDI 2


Feit 1:

'Literaire berichten

Wat een opmerkelijke winnaar heeft de El Hizjra-Literatuurprijs dit jaar. De prijs, 'bedoeld om Marokkaanse en Arabische Nederlanders aan te zetten zich literair te uiten en bovendien een positief beeld te tonen van een bevolkingsgroep die in de media vaak negatief overkomt', ging naar de Nederlands-Israëlische Tuvit Shlomi, achtentwintig lentes jong en persvoorlichtster van het CIDI.

Deelname is niet voorbehouden aan Nederlanders van Marokkaanse of Arabische afkomst en Shlomi heeft haar identiteit vroegtijdig bekendgemaakt aan de jury. Dus er is feitelijk niks aan de hand.

http://www.vn.nl/Wad-mediabank-pagina/Wie-Tuvit-Shlomi-Wat-de-El-HizjraLiteratuurprijs-Waar-Openbare-Bibliotheek-Amsterdam.htm


Feit 2:

Postbus 11646

2502 AP Den Haag

Tel.070 - 364 68 62

Fax 070 – 365 33 72

Email cidi@cidi.nl

Site www.cidi.nl

ABN-AMRO 46.57.81.810

Geachte heer Van Houcke,

Wij ontvingen uw e-mail over de bijeenkomst met minister Lieberman. Voor deze bijeenkomst hebben wij een genodigdenlijst voor journalisten. U staat niet op deze lijst. U zult tot onze spijt dus niet bij de bijeenkomst aanwezig kunnen zijn.

Vriendelijke groeten,

Tuvit Shlomi- CIDI voorlichter/public relations - t.shlomi@cidi.nl, 070-3646862

Wat tonen deze twee feiten aan? Een nieuw feit, namelijk dit: gezien het feit dat 'Shlomi haar identiteit vroegtijdig [heeft] bekendgemaakt aan de jury' is duidelijk aangetoond dat de twee Arabische juryleden van de El-Hizjra-Literatuurprijs, Ali Albazzaz (Irak), dichter en filmrecensent en Mohammed El Hadaoui (Marokko), dichter in het Tamazight en Arabisch, open stonden voor iedere bijdrage, en dus goede voorbeelden zijn van een open democratische levenshouding, terwijl de propagandisten van de volgens Haaretz 'pro-zionistische lobbygroep' het CIDI een gesloten en benepen wereldbeeld hebben die geen ruimte openlaat voor een dissidente zienswijze.

1 opmerking:

Anoniem zei

Feit 3

Shlomi was niet de winnaar maar 1 van de winnaars. Zij exploiteert haar joodse achtergrond, zoals wel meer bekend onder joodse schrijvers en kunstenaars. Als deze juffrouw niet voor een relletje had gezorgd, was zij gewoon 1 van de 7. Hierdoor kreeg zij naamsbekendheid. Wil dat zeggen dat zij mooiere gedichten maakt dan de andere 6? Geenszins, juffrouw weet hoe je moet lobbyen. Niet voor niets werkt zij bij het Cidi.

anzi