maandag 2 november 2009

Het Cellentekort

Ik kreeg dit net door een buitenlandse listserver gemaild. Dit is in de categorie: man bijt hond. Een land dat teveel gevangenissen bouwt. Kunt u zich nog herinneren hoe we platgewalst werden met propaganda via de commerciele massamedia over het CELLENTEKORT. Honderden miljoenen werden er aan verkwist nadat alle deskundige rapporten van betrokken deskundigen door al even deskundige volksvertegenwoordigers waren besproken. En ondertussen verdienden de banksters en de bouwmafia handenvol geld.

(To change your settings or unsubscribe please go to
http://lists.riseup.net/www/info/globalnetnews-summary)

Netherlands to close prisons for lack of criminals
May 20, 2009, NRC International (One of the Netherlands' leading
newspapers)
http://www.nrc.nl/international/article2246821.ece/Netherlands_to_close_prisons...

The Dutch justice ministry has announced it will close eight prisons
and cut 1,200 jobs in the prison system. A decline in crime has left
many cells empty. During the 1990s the Netherlands faced a shortage of
prison cells, but a decline in crime has since led to overcapacity in
the prison system. The country now has capacity for 14,000 prisoners
but only 12,000 detainees. Deputy justice minister Nebahat Albayrak
announced on Tuesday that eight prisons will be closed. The
overcapacity is a result of the declining crime rate, which the
ministry's research department expects to continue for some time.


Acht!!! Acht gevangenissen. Hoeveel procent is dat van het totaal? Ondertussen is er nog steeds een schrijnend woningtekort en is het kraken nu strafbaar, dankzij al onze deskundigen en andere zakkenvullers. En mijn collega's zich maar afvragen waarom de rancune onder de bevolking zo schrikbarend toeneemt. En wat gaat er nu gebeuren met al dat extra gevangenispersoneel, al die mensen die nu in lege gevangenissen werken? Kunnen we niet meer zaken strafbaar stellen, zodat iedereen weer aan het werk blijft? Zo doen ze het in de VS, en daar zijn de concerns die gevangenissen bouwen en exploiteren beurs genoteerd. Een geweldige handel.

7 opmerkingen:

Sonja zei

Wat een land!
7 juli 2008: Meerpersoonscel blijft ondanks kritiek bestaan
Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) blijft meerdere gevangenen in één cel plaatsen, ook nu er geen tekort aan cellen meer is.

Ze verwerpt de kritiek van een van haar adviesraden dat de kans groot is dat gedetineerden ten onrechte in een meerpersoonscel belanden.

Albayrak beschouwt het gebruik van meerpersoonscellen als een reguliere en volwaardige vorm van detentie.

Het is volgens haar nodig om de celcapaciteit flexibel te kunnen inzetten en om gedetineerden zoveel mogelijk te kunnen plaatsen in de regio waar de vervolging plaatsvindt of waar ze na hun detentie naar terugkeren.

Ongeveer 1500 cellen zijn op dit moment geschikt om er afhankelijk van de ruimte twee tot zes mensen in te plaatsen. Bij volledig gebruik bieden ze plaats aan 4200 gedetineerden.

Meerpersoonscellen werden in 2004 ingevoerd als noodmaatregel wegens cellentekort.

Het huidige kabinet wil geld besparen door het aantal meerpersoonscellen fors uit te breiden, zowel in bestaande gevangenissen als in nieuwbouw.

Sonja zei

Hier in Rotterdam hebben we trouwens al jaren erg last van de bouwmaffia, in de vorm van projectontwikkelaars. Megalomane projecten, zoals het foeilelijke nieuwe station (6 jaar lang moet iedereen door en over spaanplaat heenklimmen om naar de trein te geraken) ad 400 miljoen, schieten als paddestoelen uit de grond.

Natuurlijk wordt er flink gesloopt, alsof er geen cultureel erfgoed bestaat. Vlak voordat mijn atelier op de monumentenlijst kwam hebben ze het gesloopt om plaats te maken voor een enorme golfplaten fruit terminal.

En de mensen? Waar mogelijk worden, net als in Harlem en de Bronx, dure appartementen gemaakt voor yuppen, terwijl 'de Rotterdammers' massaal vertrekken nar de buitenwijken voor betaalbare woningen. Capelle, Spijkenisse, Hoogvliet, er zit geen ziel in (immers ooit ook door projectontwikkelaars gemaakt!), er is geen moer te doen, en het is er zo crimineel als de pest. De metro's die er rijden lijken wel Oostbloktreinen, maar dat volgespoten en gevandaliseerd. Ik heb er nog nooit een beambte gezien, die kosten natuurlijk wat, je bent daar gewoon vogelvrij, en de klootzakken weten dat natuurlijk.

En vandaag lees ik dar de o zo wereldberoemde Rem Koolhaas het zoveelste miljoenenproject uit de grond mag stampen in Rotterdam, toe maar, het kan niet op. Eerder heeft hij het Museumpark verziekt met een enorm plein van asfalt dat vlak nadat het af was begon te verzakken. Dag miljoenen. Maar dat staat vandaag niet in de krant natuurlijk.

Sonja zei

België wil cellen huren in Nederland

AdR zei

Laat dat "wil" er maar af.

AdR zei

En vergeet niet: wie zich verzet tegen zoiets als private exploitatie van vreemdelingengevangenisssen mag inmiddels op het etiket terrorist rekenen.

Anoniem zei

Je had het over Amy Stan zij had een reportage over een corrupte rechter met aandelen in een gevangenis .(Texas) Die met allerlei trucs onschuldige jongeren in zijn gevangenis heeft gekregen. Alleen voor zijn eigen profijt.

Anoniem zei

Sonja ik heb al minstens tien jaar het idee dat ik een totalitaire staat leef. En dan deze keer niet Com.....Maar nu is het gebeurd we leven nu in totalitaire kap staat En jij maakt je druk om de SP?En al even bezeten met kunst? AH geeft zijn kranten soms gratis weg.Met zo een examplaar op de plee las ik vandaag; Jannsen: wie evenwel beschikt over digitale televisie cultura bla bla holland doc bla bla dat is veel. En ook nog over Karin Bloemen. Door de plee met die gratis slijpstenen.

Ik hou van het echte vrije dat is livestation
of een antenne waarmee je Duitsland kan ontvangen zelf gemaakt van fietsspaken Daar wordt nog wel duidelijk gemaakt hoe vals de conservatieven zijn. De Om verdeling van arm naar rijk. Er was een psychiater die breed lachend! Alle Dompraat over zich moest laten
Hij vond zichzelf te rijk gemaakt . Waarom gaat u dan niet schenken? Daar zag ik ineens al die CDA en VVD koppen op zijn Duits

even vastbesloten om eenieder te dwingen
naar zeer arm of heel rijk , De middenklasse was al opgegeten Dus vallen ze elkaar aan de rooofdieren

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...