vrijdag 6 november 2009

De Nuance van de NRC 137


De NRC bericht:

Boete voor financieel dienstverlener Afab

Gepubliceerd: 6 november 2009 12:30 | Gewijzigd: 6 november 2009 14:13

ANP

Amsterdam, 6 nov. De Autoriteit Financiële Markten (AFM) heeft financieel dienstverlener Afab een boete van 24.000 euro opgelegd. Afab krijgt de boete in verband met een overtreding door Hollandsche Disconto Voorschotbank (HDV), een bij Afab aangesloten onderneming. De financiële toezichthouder heeft dit vandaag bekendgemaakt.

http://www.nrc.nl/economie/article2406912.ece/Boete_voor_financieel_dienstverlener_Afab

Wat stat hier nu precies? Dienstverlener??? Overtreding??? Dat is eufemistisch taalgebruik om de asociale en illegale praktijken van een bank te beschrijven.

Eerder al werd bekend: Willem Vermeend werd als sociaaldemocraat na zijn verdienstelijke activiteiten als minister door het het kapitaal beloond met onder andere een commissariaatschap van de Afab, een kredietverkoper die 'net als de DSB Bank in opspraak [is] geraakt omdat het bedrijf veel koopsompolissen verkocht. Beide kredietverstrekhttp://stanvanhoucke.blogspot.com/search?q=afabkers zouden hun zorgplicht hebben verzaakt door klanten overbodige en dure verzekeringen aan te smeren. De SSP, die ook DSB-klanten vertegenwoordigt, vindt dat Afab de benadeelden moet compenseren.' Zie:http://www.volkskrant.nl/economie/article1308108.ece/Kredietbank_Afab_bespreekt_claims

Wist de PVDA-er Vermeend niets van deze asociale handel en wandel van de bank waarvoor hij na zijn ministerschap werkte? De Volkskrant:'Waarom hebben de commissarissen niet eerder ingegrepen. Er waren immers veel eerder signalen dat Afab grof verdiende aan de verkoop van verzekeringen (koopsompolissen) bij de leningen. Bovendien had in de Volkskrant van 18 juni 2008 een open brief gestaan van redacteur Ferry Haan. Hij riep PVDA'er Vermeend op Afab vaarwel te zeggen. 'Die brief heeft mij geraakt,' zegt Vermeend, die eerder directeur was van verzekeringsverkoper Meeus. 'Ik heb direct daarna vragen gesteld aan het bestuur. Na een intern onderzoek was het antwoord dat alles volgens de regels werd gedaan.' Let wel, de regels van deze kredietverkoper waarvan Vermeend commissaris was. Maar dat was juist ook het probleem zoals nu blijkt, nu Afab een boete heeft gekregen van de Autoriteit Financiele Markten, vanwege het schenden van de officiele regels.

http://stanvanhoucke.blogspot.com/search?q=afab

En zo heet bij de slijpsteen voor de geest het schenden van de regels een overtreding van een dienstverlener. Moet kunnen. Een boef noemt zichzelf nooit een boef. Hij noemt zich 'dienstverlener' van zijn eigen portemonnaie. Zo genuanceerd ligt dat. Hou vol collega's tot niemand jullie propaganda meer gelooft. Jullie zijn al een eind op weg.

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...