zondag 8 november 2009

Tuvit Shlomi van het CIDI 13

Tuvit Shlomi

Maak duidelijk dat het CIDI niet namens de joden in de wereld spreekt, zelfs niet namens alle Joden in Israel! Maak duidelijk dat het CIDI een 'pro-zionistische lobbygroep' is, zoals de Israelische kwaliteitskrant Haaretz jouw organisatie noemt.


Persbericht

08-11-2009

Israëli’s in Nederland demonstreren tegen bezoek Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Avigdor Lieberman


Wij ,een groep Israëli’s, woonachtig in Nederland en verenigd in de Stichting gate48, demonstreren op woensdag 11 november tegen het bezoek van Avigdor Lieberman, de Israëlische minister van Buitenlandse zaken, aan Nederland. Wij demonstreren tegen de manier waarop hij in Nederland door de regering kritiekloos wordt ontvangen (achter gesloten deuren) en tegen het speciaal onthaal dat het Centrum Informatie Documentatie Israël (CIDI) die avond organiseert in het Golden Tulip Apollo Hotel in Amsterdam.

Avigdor Lieberman pleit al jaren tegen de aanwezigheid van Arabische/Palestijnse bewoners in Israël. Hij heeft herhaaldelijke malen gesproken over de verwijdering van deze groep bewoners uit Israël, wat neerkomt op een etnische zuivering en tegen elke vorm van co-existentie tussen Israëli’s en Palestijnen ingaat. Hij is een persoon die, tot hij minister van buitenlandse zaken werd, openlijk haat zaaide en racistische motieven en argumenten hanteerde. Het feit dat hij deel uitmaakt van een democratisch verkozen regering maakt hem nog geen legitime politicus, maar eerder een schande voor de Israëlische staat. Wij geloven dat zijn ideeen enkel meer haat zaaien tussen beide bevolkinggroepen in Israël en een vreedzame oplossing van het conflict tot een onmogelijkheid maken.

Zijn bezoek aan Nederland willen wij daarom niet zonder protest voorbij laten gaan. Op 11 november om 19.30 zullen wij, als stichting gate48, demonstreren voor het Golden Tulip Apollo Hotel aan de Apollolaan in Amsterdam, waar Lieberman op uitnodiging van het CIDI spreekt op een gesloten bijeenkomst. Wij willen bekend maken aan Lieberman, CIDI, de aanwezigen en de rest van Nederland dat wij zijn opruiende teksten geen platform waardig achten .


www.gate48.org


Ik ben benieuwd welke mensen nog meer gaan demonstreren. Ik zal in elk geval bij het Apollo Hotel gaan demonstreren.

5 opmerkingen:

AdR zei

Ik haat Nederland / Neem alleen de taal, die is zo kaal - / hoe kan ik me geborgen weten / op een schrale, koude grond

Het klinkt toch echt niet veelbelovend - dus hoe hoog ligt de lat eigenlijk bij El-Hizjra?

De kroketten in het restaurant, nietwaar
zijn aan de kleine kant
gebruik je je verstand
dan haal je ze bij het abattoir

(hier die prijs!)

Anoniem zei

Goed geluid. Ik hoop dat zij veel kabaal gaan maken.

anzi

Anoniem zei

Cidi website

Wat had men anders gedacht? Dode kinderen genoeg daar.
Wat moeten zij met Anne Frank. De arrogantie.



Hezbolla verbiedt schoolboekje met Anne Frank
zondag 08 november 2009
Anne Frank is niet welkom op Libanese scholen, vindt Hezbollah. Onder druk van deze door Iran gesteunde anti-Israelische terreurorganisatie heeft een privéschool in Beiroet een lesboek de deur uit gedaan, waarin passages uit het Dagboek van Anne Frank stonden.


Dit meldde een lid van het schoolbestuur aan persbureau AFP. De man wilde de naam van de Engelstalige school niet noemen, of durfde dit wellicht niet, 'omdat de kwestie gevoelig ligt'. Het boek was uitgegeven in de VS.

Volgens de Hezbollah tv-zender Al-Manar propageert het Dagboek van het in Amsterdam ondergedoken meisje, een van de 6 miljoen Joodse slachtoffers van de Holocaust, het zionisme. Al Manar vindt de 'dramatische en theatrale manier' waarop het verhaal van Anne Frank wordt verteld 'zeer gevaarlijk' en sprak van 'een zionistische invasie' van het Libanese onderwijs.

Hezbollah censureerde al eerder lesboeken. Vorige maand ging een leerboek in de ban waarin Hezbollah en Hamas terroristische organisaties werden genoemd. In diezelfde tijd sprak het eveneens door Iran gesteunde Hamas een veto uit over het noemen van de Holocaust in geschiedenisboekjes in Gaza .

anzi

Anoniem zei

Anzi ontkent de holocaust

Peiling Het Goldstone-rapport vertekent de werkelijkheid

(125 votes)


80% Ja
20% Nee

anzi

Anoniem zei

Ik haat Israel/ Neem alleen die taal, zo moordend, hoe kan ik me geborgen weten/ zwijgend over kinderen, liggend daar in die koude schrale grond.

anzi

NRC. Goedemorgen en Welterusten

  Goe Vandaag 16 APRIL 2024 Goedemorgen, Oekraïne slaakt een noodkreet: door het tekort aan munitie dreigt Rusland op alle fronten terrein t...