dinsdag 20 oktober 2009

De Zionist Ad Bloemendaal

Dit is een bericht van de pro-Israel lobbyist, Parool correspondent en zionist Ad Bloemendaal:

'TomTom in Israël moet veiliger
door onze correspondent Ad Bloemendaal. dinsdag 20 oktober 2009 | 08:51 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 20 oktober 2009 | 09:18
TEL AVIV - De weg kwijtraken op de Westelijke Jordaanoever en ineens in een Palestijns dorp staan, omgeven door vijandige dorpelingen.

Het is de nachtmerrie van veel Israëliërs, ook al zetten de meesten nooit van hun leven een stap in de bezette gebieden. Een goede wegenkaart of een adequaat gps-systeem kan zo'n scenario voorkomen. Daarom heeft het Israëlische leger onlangs de leveranciers van gps-software gevraagd hun producten aan te passen aan de praktijk op de Westelijke Jordaanoever. De kortste weg tussen twee Israëlische nederzettingen leidt daar vaak via Palestijns gebied, en dat kan gevaarlijk zijn. Maar weet een TomTom veel.

Iedereen herinnert zich hoe aan het begin van de jongste intifada twee reservisten op weg naar hun basis de weg kwijtraakten en in Ramallah belandden. Een menigte bestormde de politiepost, reeg de twee Israëliërs aan het mes en wierp hun lichamen op straat.

Blindelings vertrouwen op gps kan in dit deel van de wereld gevaarlijk zijn. Het gebeurt bijna iedere week wel een keer dat de Palestijnse politie de uitgang moet wijzen aan verdwaalde Israëliër die zich ongewild Palestijns gebied heeft ingetomtomd. Fabrikanten van gps-software wordt verzocht hun producten aan te passen aan de politieke realiteit.


http://www.bndestem.nl/algemeen/buitenland/5685465/TomTom-in-Israel-moet-veiliger.ece
-------------------

3 opmerkingen:

Sonja zei

Wat een "nachtmerrie" voor de arme bezetter, wanneer hij zich in bezet gebied begeeft, dat hij zich niet veilig voelt tussen degenen die hij bezet, de "vijandige dorpelingen", die door hem vervolgd worden. Dat is echter geen tomtom-probleem, maar een intelligentieprobleem.

Sonja zei

Het hasbara oeuvre van journalist Ad Bloemendaal is omvangrijk, en geen zee gaat hem te hoog om de Israëlische terreur aan te bevelen bij het Nederlandse publiek. Een exemplarisch voorbeeld is het goedpraten van het doodschieten van een 13-jarig Palestijns schoolmeisje. Het artikel in het Parool (16.10.2004) kopt 'Israël: meisje terecht beschoten'. 'Beschoten' is hier een eufemisme voor 'gedood' natuurlijk. Bloemendaal vond het in dit bericht belangrijk om de uitslag van het 'onderzoek' van het Israëlische leger (naar eigen handelen) als informatie te brengen, en iets als wederhoor of een eigen onderzoek naar het "incident" (in die twee weken werden 123 Palestijnen gedood - ook incidenten?) ontbreekt. We hebben dus te maken met een naar het Nederlands vertaald persbericht van het Israëlische leger, en niet met verslaggeving. Een persbericht dat 1. het meisje anonimiseert tot "een verdachte figuur" en "lijkje", en 2. de schuld naar het slachtoffer verlegt door te beweren dat "ze een bom in haar schooltas [had] kunnen vervoeren en is daarom terecht beschoten."

Anoniem zei

Heb je dit al gelezen? Ongelofelijk (om meerdere redenenen)
http://www.nrc.nl/buitenland/article2392804.ece/Israel_wil_oorlogsrecht_veranderen
Israël wil oorlogsrecht veranderen
Netanyahu wil de Geneefse conventies zodanig laten veranderen dat landen die tegen terreurorganisaties vechten, niet beschuldigd kunnen worden van oorlogsmisdaden.

Merijn