woensdag 8 juli 2009

De Israelische Terreur 899



Graag nodigen wij u uit voor ons symposium “The International Court of Justice and Israel’s Wall: 5 years on”, dat op 9 juli in Den Haag zal plaatsvinden.

Op 9 juli is het precies 5 jaar geleden dat het Internationaal Gerechtshof, gevestigd in Den Haag, bepaalde dat de muur, die de Israëlische regering op de bezette Westelijke Jordaanoever bouwt, illegaal is en afgebroken dient te worden.

Tijdens het symposium zal door verschillende terzake kundige sprekers teruggekeken worden op deze historische uitspraak en zal verkend worden op welke wijze de uitspraak een rol kan spelen in het bevorderen van een rechtvaardige oplossing van het Israëlisch-Palestijnse conflict.

Het plenaire programma begint om 9.00 uur. Na een welkomstwoord van Jan Gruiters, voorzitter van United Civilians for Peace en directeur van IKV Pax Christi, zal Prof. Richard Falk de key-note toespraak houden. Falk is de VN-Mensenrechtenrapporteur voor de bezette Palestijnse gebieden. Vervolgens zullen Eyal Hareuveni, Prof. Paul de Waart en Omar Barghouti de gevolgen van de muur, de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof en de rol van civil society organisaties bespreken. Het plenaire ochtenddeel wordt ’s middags vervolgd met een tweetal workshops.

Nadere informatie vindt u op de bijgevoegde e-flyer. Voor deelname aan het symposium verzoeken wij u om zich aan te melden via de registratieprocedure zoals die op onze website staat vermeld:
www.unitedcivilians.nl/icj. Mocht u niet over internet beschikken, kunt u zich ook telefonisch aanmelden: 030-8801534.

Graag tot ziens op 9 juli!


Met vriendelijke groet,

Ghada Zeidan
Programmaleider UCP

2 opmerkingen:

Sonja zei

Dat is dus morgen, jammer! Had ik graag naar toe gewild maar ik kan niet.

Anoniem zei

Wanneer zulke organisaties in het weekend gepland worden, zullen ze veel meer mensen aantrekken lijkt me.

VII