maandag 6 juli 2009

Amanda Kluveld van de Volkskrant 15


Amanda Kluveld, de vraag is waarom je je als een baboe gedraagt? Wat denk je ermee te winnen? Zelfrespect? Waardigheid?



Aime Cesaire begint zijn Discourse on Colonialism met deze zinnen:

'A civilization that proves incapable of solving the problems it creates is a decadent civilization.
A civilization that chooses to close its eyes to its most crucial problems is a stricken civilization.
A civilization that uses its principles for trickery and deceit is a dying civilization.
The fact is that the so-called European civilization -- "Western" civilization -- as it has been shaped by two centuries of bourgeois rule, is incapable of solving the two major problems to which its existence has given rise: the problem of the proletariat and the colonial problem; that Europe is unable to justify itself either before the bar of "reason" or before the bar of "conscience"; and that, increasingly, it takes refuge in a hypocrisy which is all the more odious because it is less and less likely to deceive. Europe is indefensible.'

Amanda Kluveld, waarom gedraag je je als baboe van deze blanke cultuur?

5 opmerkingen:

Unknown zei

De ouwetjes moeten ophouden met zeuren over gebrek aan erkenning, schreef `Indische dochter' Amanda Kluveld afgelopen dinsdag in haar column in deze krant. Haar dringende advies aan de veteranen: `Maak u niet langer afhankelijk van het begrip van de Nederlandse samenleving.

Bron.

You've come a long way, baby - maar eigenlijk in heel korte tijd.

Eerlijk gezegd duizelt het mij, want toen ik zo'n acht jaar geleden haar prullige dissertatie neersabelde voorzag ik niet dat en hoe zij een mascotte van Nieuw Ultrarechts zou worden (op dat blogspot van haar prominent de Iraanse krakerster met de opgestoken middelvinger - niets blijft ons meer bepspaard).

Anoniem zei

Kluveld en haar selectieve geheugen


. Zoals nu ook in haar laatste column van 30 september 2003, in de Rotterdamse kwaliteitskrant NRC-Handelsblad. Immers, haar meegevoel met de Indische ´ouwetjes´ heeft allang afgedaan om plotseling om te slaan in bezorgdheid over het voortbestaan van Joodse cultuur in Nederland, dat dreigt te worden aangetast door de rijksbezuinigingen.
Goedemorgen Amanda, nog Joodse cultuurvlinders gevangen?

Dalang Mabuk

Des te meer is fasciste Kluveld begaan met het leed van de joden! Wordt allemaal wel verwarrend in combinatie met de Heer, de bloed en bodemcultuur met dirndlmeisjes op houten klompen achter het aanrecht. Hopelijk blijft zij op de hoogte van de nieuwste trends en kan zij het blanke fascisme bijhouden als kleurlinge zijnde!

anzi

Titel van column Kluveld
Beleid zonder geheugen 2003 NRC

anzi

Opiniecommentaar zei

Kluveld is m.i. een beetje gek in haar hoofdje. Ik heb op mijn blog een oproep geplaatst voor de UVA, om haar eens verplicht langs de bedrijfsarts te sturen. Haar gedrag is niet in lijn met de beginselen van de Universiteit van Amsterdam en daarop dient de UVA m.i. te anticiperen.

Anoniem zei

Amanda is kandidaat voor 1ste kamer van de PVV,
zij lijdt aan identiteitsvervreemding!

Ellen ten Bruggencate zei

Amanda Kluveld en waardigheid?? Dat is een paradox.