zaterdag 6 juni 2009

Wilders! 4


Naar aanleiding van mijn stelling dat 'op een gegeven moment zal blijken dat Wilders een praatjesmaker is, die geen structurele oplossingen heeft. Dan zal hij als een luchtballon door geprikt worden.' reageerde 



Bart  met de opmerking: 'Wilders met Wilders bestrijden zou kunnen. Maar werd Hitler met Hitler bestreden? 


Volgens mij wordt hier een gevaarlijke fout gemaakt. Het is het 'cry wolf'-effect, je roept net zo vaak kijk uit voor het gevaar tot er werkelijk gevaar dreigt en niemand meer naar je luistert. Wilders is geen Hitler. Ik bedoel, Hitler werd gefinancierd door de economische macht in het Westen die hem als een wapen zag tegen de groeiende macht van de socialisten. Welnu, de oude rijken steunen Wilders financieel niet.  Ze hebben hem ook niet naar voren geschoven om het socialisme te bestrijden, want het gevaar van socialisme bestaat niet meer. Wilders is een praatjesmaker die gebruik maakt van ressentimenten die in onzekere tijden altijd manifest worden. Geef hem zo snel mogelijk de macht. Kijk naar zijn aanhang, kijk naar de achtergronden van de PVV-kamerleden. Deze mensen zijn te onnozel om de kapitalistische democratie wezenlijk te vernietigen. Cry-wolf heeft alleen zin als er echt gevaar dreigt. Dat wil niet zeggen dat Wilders en consorten geen schade kunnen aanrichten. Dat kunnen ze wel degelijk, maar de kapitalistische democratie kunnen ze niet om zeep helpen!


14 opmerkingen:

Anoniem zei

Straks mogen we gaan betalen voor de beveiliging van die hele Germaanse beweging. Kost alleen maar klauwen met geld, kan er ook nog wel bij!. Leefbaar Nederland zal zich ook wel aansluiten. Afwachten maar!.

anzi

Anoniem zei

Als Karl Popper nog had geleefd dan had wat hem betreft de hond van Adolf Schicklegruber geen Blondi maar Blondie geheten. Met excuses aan de Blondie die in haar 64ste levensjaar nog steeds zingt & leeft.

Unknown zei

@anzi,

Leefbaar Nederland en de LPF zijn alweer tijden opgeheven. Zoals de uitslag in Rotterdam met name uidrukt: het electoraat bestaat nog wel.
Bij Wilders valt niets op te heffen. Het uur der waarheid slaat als hij ministers en staatssecretarissen moet gaan leveren voor een coalitiekabinet en eenvoudigweg het kader mist waar een echte politieke partij uit kan putten. En in de ambtenarendom - zeker zo belangrijk - is zijn club waarschijnlijk helemaal niet geworteld. Dus het zou kunnen zijn dat hij zichzelf binnen de kortste keren opblaast als hij "tot regeringsverantwoordelijkheid wordt geroepen".

Dit is de voor de hand liggende politicologische analyse. Erger is dat hij een voortdurend alibi is voor de xenofobe neigingen bij de gevestigde partijen. Alle praatjes over Job Cohen van ultrarechts ten spijt is Cohen degene die de huidige anti-immigrantenwetgeving op zijn geweten heeft. En die xenofobie zal alleen nog verder ruim baan krijgen naarmate zijn club groeit.

Blijft dat Wilders en vooral zijn aanhang een voortdurende belediging en bedreiging zijn van de islamitische Nederlanders, en we kunnen ons afvragen: wie volgt? Een tipje van de sluier werd opgelicht en toen zagen wij de afgehakte neus van Clairy Polak.

Anoniem zei

Re : Bart met de opmerking: 'Wilders met Wilders bestrijden zou kunnen. Maar werd Hitler met Hitler bestreden?

Alhoewel wij de homeopaten beuzelaars vinden en verkwanselaars van de leer van Hahnemann schuilt er waarheid in het gezegde dat je het gelijke met het gelijke moet bestrijden. Turkse herders wreven hun rundvee in met huiden van zieke koeien. Een engelse reizigster zag dat in de 16de/17de eeuw. Haar ontdekking leidde tot het koepokvaccin.

@Stan
Proef mijn nieren, volg de stippellijnen en kleur de plaatjes.

You are part of The making of G_W's Groot Vakansie Boek 2011.

You too are in Seahaven now if you don't mind and watched from outside bij some very Old Jews. They are mashadi with a family tree older than the tree of Abraham and Joshua & his gang called Eretz ut-Yisrael

Anoniem zei

Generatie 1 ( kwartierdrager )
1 Geert Wilders, geboren op 06-09-1963 in Venlo.
Adres:
[bron: CV Parlement & Politiek: www.parlement.com/9291000/biof/02258]
Geert trouwde (tweede huwelijk), 28 jaar oud, op 31-07-1992 in Boedapest [bron: website Geert Wilders] met NN.

Generatie 2 ( ouders )
2 Johannes Henricus Andreas Wilders, geboren op 31-08-1923 in Maasbree. Johannes is overleden op 22-08-2005 in Venlo, 81 jaar oud.
Patentenregistratie:

[bron: Patenten registratie voor Oce: www.wikipatents.com/gb/953908.html]
Hij trouwde, 29 jaar oud, op 20-06-1953 in Leeuwarden met de 20-jarige
3 NN (privacy), geboren in Soekaboemi (NI

Zou bovenstaande de blonde haardos van Geertje verklaren? Witter dan wit zoals Holman en Kluveld?

anzi

Anoniem zei

Andre, je hebt gelijk, ik bedoelde onderstaande club.

vrijdag, juni 05, 2009
Leefbaar Rotterdam tevreden over uitslag verkiezingen
"Terecht dat de PvdA zó weinig stemmen heeft gehaald," aldus Marco Pastors. "Nog steeds hebben ze geen idee wat kiezers verwachten. Voor de komende gemeenteraadsverkiezingen ligt er een grote uitslag voor Leefbaar en de PVV in het verschiet."
De verkiezingsuitslag toont aan dat wat in 2002 door Pim Fortuyn is begonnen nog steeds niet is begrepen door de traditionele politieke partijen. De kiezer heeft duidelijk laten blijken geen genoegen te nemen met de manier waarop Balkenende en Bos ons land regeren. Leefbaar Rotterdam beschouwt deze verkiezingen dan ook als een mooi signaal van de Nederlandse kiezer aan de gevestigde orde.

In Rotterdam werd de PvdA zelfs meer dan gehalveerd. Pastors: “De uitslag betekent dat de Rotterdammers die zijn gaan stemmen niet tevreden zijn over de PvdA. De PvdA faalt aan alle kanten en maakt in Rotterdam haar beloftes niet waar. Daarvoor verdienen ze straf, en deze verkiezingsuitslag legt een mooie basis voor de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.”

Net zo veel perspectief biedt de goede score van de PVV. Met 22% van de stemmen werd een mooie uitslag neergezet. Mocht de PVV besluiten mee te doen aan de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart 2010, dan is de kans groot dat ze samen met Leefbaar Rotterdam (35% in 2002) een groot aantal zetels binnen kunnen slepen.

anzi

Paul2 zei

Bart schrijft :
'Hitler werd gefinancierd door de economische macht in het Westen die hem als een wapen zag tegen de groeiende macht van de socialisten. Welnu, de oude rijken steunen Wilders financieel niet. Ze hebben hem ook niet naar voren geschoven om het socialisme te bestrijden, want het gevaar van socialisme bestaat niet meer'
Financieel steunt het Westen hem misschien niet ,maar ideologische steun komt wel uit ultrarechtse Israël-first hoek,hier is moslimbashen de eerste prioriteit,blijkbaar onbelangrijk wie dit doet,als dat bashen maar gebeurt.
dit meldt het Amerikaanse RawStory:
'Radical Dutch anti-immigrant party has US ties.
Despite his controversial reputation, Wilders is held in high esteem by American conservatives. When he toured the United States last February, IPS News reported that “his chief sponsors during the trip have primarily been neoconservative organisations such as Frank Gaffney’s Centre for Security Policy, David Horowitz’s Freedom Centre, and Daniel Pipes’s Middle East Forum, which is also helping to raise money for Wilders’s legal defence. An event he held at a Boston-area synagogue was sponsored by the Republican Jewish Coalition, an influential group whose board members include casino mogul Sheldon Adelson, former White House press secretary Ari Fleischer, and neoconservative writer David Frum.”
http://rawstory.com/08/news/2009/06/05/radical-dutch-anti-immigrant-party-has-us-ties/
Wilders onder vrienden.Vreemde coalities..
http://www.youtube.com/watch?v=gH40AzPQlk4&eurl=http%3A%2F%2Fzaplog%2Enl%2Fzaplog%2Farticle%2Fwilders%5Fzionist%5Fbewijs&feature=player_embedded
http://www.youtube.com/watch?v=XpiRHgth5c8&eurl=http%3A%2F%2Fzaplog%2Enl%2Fzaplog%2Farticle%2Fwilders%5Fzionist%5Fbewijs&feature=player_embedded

Unknown zei

@anzi,

Wat een speurneuzerij. Die Indische connectie van Wilders klinkt (helaas, moet ik zeggen, want wat gaat het ons eigenlijk aan?) interessant omdat het dan mogelijk wordt aan een soort compensatie te gaan denken - zie inderdaad Holman en Kluveld. Maar er is - gelukkig - geen vanzelfsprekend verband - een Indische connectie is geen garantie voor islamo- of xenofobie. Ik hoef mijn eigen vriendenkring maar na te gaan om dit vast te stellen.

Als het wel een algemeen verschijnsel zou zijn zou het bij uitstek bij de immigrantensamenleving horen: de vorige generatie immigranten trapt naar de nieuwe.

Sonja zei

Ja, zo had ik dat verschil nog niet bekeken Stan.

Anoniem zei

In die zin maken die gasten de hele wereld onveilig. Hier in Nederland moet veel tegengas gegeven worden door de media aan te pakken en figuren zoals Holman, Ellian en Kluveld etc.

anzi

Anoniem zei

Bovenstaande van Anzi was een reactie op Paul2

anzi

Anoniem zei

andre,

De Indische connectie geldt in dit geval alleen voor Wilders, Kluveld en Holman, maar je kan er ook Ellian en Sylvain Ephimenco bij zetten. Een en al minderwaardigheidscomplex Over en over en overaangepast. Heiliger dan de paus, bereid om alles te doen, zolang zij maar niet vereenzelfigd worden met die groepen die het onderspit moeten delven.

anzi

Sonja zei

Twee weken geleden verklaarde Leefbaar Rotterdam nog dat de PVV in Rotterdam zinloos te zijn. Natuurlijk waren ze bang om stemmen te verliezen. Nu gaan ze weer mee, met hoop op coalitie. Men vraagt, en wij draaien partijen.

Anoniem zei

Zo'n Sórensen is toch een ontzettend beperkt persoon. Puur gestuurd door emotie; haat vooral.
Wat me opvalt is dat dit soort partijen de kiezer probeert wijs te maken dat alles aan de PvdA ligt. Nu ben ik ook geen fan van de huidige PvdA. Maar met alle wil van de wereld en redenatie, kun je moeilijk beweren dat de problemen door 1 partij komen.

Daarbij: gaat het wel zo heel slecht met NL?
Mijn inziens valt dat wel mee.
Maar ook: sinds 2000 zijn regeringen Balkenende aan de sociale zekerheid gaan knabbelen. Het is dus niet beter geworden.

Zo'n Wilders én Sörensen zijn niet voor debat vatbaar. Omdat ze inhoudelijk niet sterk staan. Hun hele 'machtsbasis' komt voort uit emotie onderbuik bij de kiezer.
Merijn

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...