zondag 21 juni 2009

Iran 294

[13332716.jpg]

SATURDAY, JUNE 20, 2009
Minute by minute with Revolution!

7 opmerkingen:

Sonja zei

Google Nieuws zoekopdracht iran "vreedzame demonstranten":

• Volkskrant: "Wel zijn de Amerikanen 'diep bezorgd over het geweld tegen vreedzame demonstranten', zei Obama."
• Trouw: "Die had hem op het matje geroepen over het uitzetten van een cameraploeg van Nova en het gebruik van geweld tegen vreedzame demonstranten."
• Brabants Dagblad: "In Israel worden zo vaak vreedzame demonstranten met geweld uit elkaar geslagen of geschoten en worden journalisten voortdurend gehinderd, maar daarvoor..."
• NRC: "De EU-ministers van Buitenlandse Zaken zijn 'ernstig bezorgd' over de onrust in Teheran en over 'het gebruik van geweld tegen vreedzame demonstranten'."
• Amnesty International Vlaanderen: "De agenten maakten gebruik van knuppels om vreedzame demonstranten mee te slaan."

Google Nieuws zoekopdracht: palestijnen "vreedzame demonstranten":

geen

Sonja zei

Stan, zie de laatste foto onderaan.
Bijschrift: "Toen ik de onderste foto maakte kwam er een man met mij praten. Hij woonde al 20 jaar in Nederland maar de huidige situatie in Iran ging hem erg aan het hart. Hij legde uit wat er op één van de foto's te zien is: een vrouw is afgelopen maandag door de oproerpolitie neergeschoten. Ze was hoogzwanger en de kogel is recht door het lichaam van de baby gegaan. Op de foto wordt de overleden baby uit de buik van de inmiddels overleden moeder gehaald."
Zo gaat dat dus.

Sonja zei

Wat moet Naftaniel in het Iran Comité???

"Op dit moment is het Iraanse regime hard op weg om een atoombom te maken ... De schendingen van het non-proliferatie verdrag door Iran kunnen leiden tot een nucleaire wapenwedloop in het Midden-Oosten en zijn een extreem gevaarlijke dreiging voor de gehele wereld en net name voor Israel.
...
Het comité heeft als doel de Nederlandse politiek en het Nederlandse publiek te informeren over de gevaren van het Iraanse regime. Tevens wil het comité het bedrijfsleven op zijn verantwoordelijkheden wijzen omtrent zaken doen met het Iraanse regime. Het comité probeert dit te bewerkstelligen door publicaties, lezingen en reacties op actuele gebeurtenissen. Het comité zal tevens Iraanse dissidenten in Nederland laten spreken en actief om steun vragen van de Nederlandse politiek en het bedrijfsleven.

Als de wereld onverschillig blijft heeft Iran op korte termijn een atoombom in handen. Nu kan dit nog voorkomen worden. Daarom doet het comité een dringend beroep op het Nederlandse bedrijfsleven en de Nederlandse overheid om de druk op de Iraanse regering op te voeren om te stoppen met het nucleaire programma en de mensenrechten te respecteren.
Concrete actie:
• Het aanzetten van het parlement, de Nederlandse regering en de Europese Unie tot hardere sancties tegen Iran en het doen naleven van deze sancties.
• Investeringen van Nederlandse en Europese bedrijven  die voor het Iraanse regime van strategisch belang zijn dienen uit te blijven, zolang Iran de resoluties van de Veiligheidsraad en de mensenrechten niet respecteert.
• De Nederlandse regering moet volledig stoppen met het verlenen van krediet garanties voor zakelijke transacties in Iran.
• Het bedrijfsleven wordt aangesproken op hun morele verplichtingen met betrekking tot hun investeringen in Iran." (bron: Iran Comité)


Waarom maakt Naftaniel zich niet druk om de stand van 'democratie' van zijn 'joodse staat'? Over Israël's kernwapens? Over het schieten op vreedzame Palestijnse demonstranten? Vrouwen? Kinderen? Wat is dit voor hypocrisie?

Paul2 zei

Waarom maakt Naftaniel zich niet druk om de stand van 'democratie' van zijn 'joodse staat'? Over Israël's kernwapens? Over het schieten op vreedzame Palestijnse demonstranten? Vrouwen? Kinderen? Wat is dit voor hypocrisie?
@Sonja

PR machine moet daar ook weer opgeport worden:

Een Jeruzalem Post artikel luidt de noodklok over de scherp afnemende steun uit met name evangelische hoek in de VS.Als oorzaak ziet men de replacement theology-richting die Israel een heel wat minder belangrijke plaats in de wereld geeft.
Brian Schrauger ,schrijver van het artikel is directeur bij Israel World TV,en roept op een PR strijd aan te gaan om de 'waarheid' naar buiten te brengen.
http://www.thepeoplesvoice.org/TPV3/Voices.php/2009/06/21/israel-is-losing-the-pr-war-so-badly-tha

Sonja zei

Bedank Paul

Unknown zei

De hier gegeven bron lijkt mij verwant aan de Internationale Kommunistische Stroming (IKS) - Luxemburgisten - een apart soort dicht bij het radencommunisme en zelfs het anarchisme staande stroming. Wat deze voorstelt in Iran? Joost mag het weten.

Al met al: deze keer kan ik zeggen dat Justin Raimondo het met mij eens is in plaats van andersom: het is hubris om te denken dat krachten van buitenaf iets te maken hebben met de opstandigheid in Iran. De witte Noordatlantici denken weer eens dat de hele wereld om hen draait.

Sonja zei

Ga maar na, wanneer Israël Iran zou bombarderen zou niemand, dus ook Naftaniel en Voordewind niet, uit hun stoel komen voor de Iraanse bevolking. Dan zou Verhagen geen Israëlische zaakgelastigden meermalen 'op het matje roepen'. En niemand, dus ook Amnesty niet, heeft het in zijn hoofd gehaald om kaarsjes te branden voor de Iraanse slachtoffers van de terroristische aanslagen die daar plaatsvinden. Van groeperingen die zich nu gesterkt voelen door de westerse steun.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...