vrijdag 19 juni 2009

Iran 284



De CIA en de Iraanse rellen
wo, 17/06/2009 - 15:24 — Ivo
Bush en Israël dreigde maanden lang met luchtaanvallen richting Iran, maar met de nieuwe president Obama zou er een andere benadering komen. Amerika heeft al eens in het verleden gezegd Iran het liefst met een revolutie te zien veranderen dan met een oorlog. Ook de Bilderberg groep liet weten geen interesse te hebben in een fysieke oorlog met Iran. Dit mede vanwege de grote investeringen daar en het feit dat Iran wel iets anders is dan Irak of Afghanistan.

Amerika heeft al wel ervaring met Iran uit het verleden. In 1953 had Amerika al een handje geholpen bij de opstand van toen. Dit kwam verkeerd aan bij het volk en al snel werd Amerika uit Iran gezet, waarop zij vervolgens Saddam aan de macht hielp in Irak. De rest is wel bekend.

Het lijkt er nu op dat de CIA weer actief is in Iran om alles op alles te zetten om Iran te destabiliseren, zodat ze daar weer een marionettenregering kan plaatsen, net als in Irak. Obama zei deze week nog dat beide kandidaten in Iran fout zijn.



IRAN AND THE CIA (1953)

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...