zondag 21 juni 2009

De Westerse Terreur 26



Uit het boek 'Van Het Paradijs tot Golgotha' , dat in 1962 werd uitgegeven door The Reader's Digest Association Inc. :

'Het tiende hoofdstuk van het boek Genesis is waarlijk een uniek document... Het hoofdstuk bedoelt aan te tonen dat de volkeren ontsproten zijn aan gemeenschappelijke voorouders, en dat alle mensen broeders zijn, wier menselijke eenheid gelijkt op de Eenheid Gods. Hier schuilt een godsdienstige gerichtheid in, een serieuze poging om te bewijzen dat de mensheid 1 oorsprong heeft en dat wij, hoe uiteenlopend ook van volk en van ras, 1 zijn in het aangezicht van de Schepper. Het geloof in en de toepassing van deze zedelijke waarheid doen de westerse beschaving hoog uitstijgen boven het heidendom; zij stellen de algehele vrede in het vooruitzicht.' 

Het staat er echt, geschreven nog geen anderhalf decennium na Auschwitz en Hiroshima en aan de vooravond van Vietnam en het geweld dat daarna kwam. Het westen is diep gehersenspoeld.

3 opmerkingen:

Sonja zei

Real sicko's, mijn maag draait er van om: Israeli troops humiliate Palestinians - and put it on YouTube

Sonja zei

EU-ambassadeurs op het matje geroepen in Iran
21 juni 2009
Volgens een woordvoerder van het ministerie van Buitenlandse Zaken in Den Haag werd het volledige corps diplomatique in Teheran uitgenodigd door minister van Buitenlandse Zaken Manouchehr Mottaki voor een briefing.
Mottaki liet volgens de Iraanse staatstelevisie, die de briefing uitzond, aan de diplomaten weten dat alle klachten over de stembusgang van 12 juni volgens de Iraanse wet worden afgehandeld en dat het resultaat aan het eind van de week bekend zal worden gemaakt.

Noteer dit:
Minister Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) laat maandag de zaakgelastigde van Iran in Den Haag opnieuw op het matje komen. Verhagen doet dat omdat er volgens hem dit weekeinde opnieuw excessief geweld is gebruikt in het land.

Vergelijk Gaza 3 februari 2009:
• 1,334 killed, one-third of them children (more children than ‘militants’ were killed)
• 5,450 injured, one-third of them children
• 100,000 displaced, 50,000 made homeless
• 4,100 residential homes and buildings destroyed, 17,000 damaged (together accounting for 14 percent of all buildings in Gaza)
• 29 destroyed educational institutions, including the American International School
• 92 destroyed or damaged mosques
• 1,500 destroyed shops, factories and other commercial facilities
• 20 destroyed ambulances
• 35-60% of agricultural land ruined
• $1.9 billion in total estimated damages

Dit was allemaal NIET EXCESSIEF en NIET BUITENPROPORTIONEEL.

Gezant bij VN: kabinet te mild over actie Gaza
1 januari 2009
New York, 10 jan. De Nederlandse diplomaat Robert Serry, die speciale VN-gezant voor het Midden-Oosten is, neemt afstand van de opvatting van het kabinet-Balkenende over de Gaza-oorlog. Volgens het kabinet is de actie van Israël legitiem. Serry verwijt Israël "excessief geweld" te gebruiken.

Serry zegt dit in een gesprek met NRC Handelsblad. Minister van Buitenlandse Zaken Verhagen weigerde gisteren in de Tweede Kamer het militair optreden als buitensporig te bestempelen. Premier Balkenende liet al eerder weten niets te voelen voor een veroordeling van Israël.

Serry benadrukt dat de secretaris-generaal van de Verenigde Naties, Ban Ki-moon, het "voortdurende geweld" van de Hamas-raketten bekritiseert. "Maar wij kunnen het excessieve gebruik van geweld van Israël ook niet billijken. Ban Ki-moon heeft ook dát geweld veroordeeld". Serry voegt daaraan toe: "Nederland heeft daar kennelijk andere opvattingen over."

Anoniem zei

Verhagen wordt weer bedankt. Westerse christelijke superieure beschaving.

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...