donderdag 11 juni 2009

De Pro Israel Lobby 134


Nog meer handelsvoordelen aan een staat die terreur bedrijft en het internationaal recht schendt en weigert de Joodse nederzettingen in bezet Palestijns gebied te ontruimen? Weigeren onze christenen het recht te respecteren? Waarom? Wat is daar christelijk aan? Gezien de uitspraak van het Internationaal Gerechtshof in Den Haag in 2004 waarbij 's werelds hoogste rechtscollege bepaalde dat de internationale gemeenschap alles in het werk moet stellen om het Israelisch expansionisme te stoppen en op geen enkele manier dat expansionisme mag steunen, is nu het moment aangebroken om Nederlandse christelijke politici voor de rechter te dagen vanwege het schenden van het recht. 

Nieuw wrijfpunt in de coalitie: Israël

Van onze verslaggever Theo Koelé
Gepubliceerd op 10 juni 2009 23:35, bijgewerkt op 11 juni 2009 12:03

DEN HAAG - De relatie tussen Nederland en Israël verdeelt de coalitiepartijen. De PvdA verzet zich tegen het verlenen van handelsvoordelen aan Israël door Nederland en andere Europese landen; het CDA en de ChristenUnie zijn vóór.

De christelijke partijen zullen vandaag in de Tweede Kamer steun betuigen aan de pro-Israëlische koers van minister Verhagen (Buitenlandse Zaken, CDA) binnen de Europese Unie. De EU voert volgende week overleg met Israël over nauwere betrekkingen, onder meer op economisch gebied.

Ook binnen het CDA is de koers van Verhagen omstreden. Oud-premier Van Agt en minister van Staat Van den Broek – beiden christen-democraat – spraken zich vorige week met andere voormalige bewindslieden in een opiniestuk in de Volkskrant uit tegen het ‘opwaarderen’ van de betrekkingen tussen de EU en de nieuwe regering-Netanyahu. Eerst moet die aantonen dat het haar ernst is met de stichting van een Palestijnse staat.

De ChristenUnie keert zich nu bij monde van de Tweede Kamerleden Slob en Voordewind tegen de dreiging met ‘economisch machtsvertoon’ door Van Agt en de zijnen. Economische betrekkingen, ook tussen Israël en de Palestijnen, bieden juist mogelijkheden om vrede dichterbij te brengen, schrijven zij vandaag op de Forumpagina. 

5 opmerkingen:

yelamdenu zei

Voordewind, waar ken ik die toch van.. heeft veel opgestoken "in Israël".

Sam zei

Je ziet, na alle reacties op zijn "dagboek bij de wapenhandelaar in bezette gebieden" dat ie er gewoon niets van aantrekt. Het heeft geen zin om met zulke mensen te praten.

Anoniem zei

Die mensen hebben een stevige kronkel en een vet kruis voor de kop.

SearchAgnosticism / Atheism
Austin's Atheism Blog

Religious Extremists Burn Bibles in Middle East
Wednesday June 4, 2008
Have you heard the cries of outrage in conservative Christian circles about the burning of hundreds of Bibles by religious extremists in the Middle East? Probably not — and I suspect that the reason is because the "extremists" in this case were Jews, not Muslims. Had Muslims burned hundreds of Bibles, we'd be hearing calls to burn and deface Qu'rans. So why can Jews get away with it?
In Or Yehuda, Christian missionaries distributed hundreds of New Testament Bibles and other missionary material. Deputy Mayor Uzi Aharon drove around and urged residents to hand it all over to religious students who were going door-to-door collecting it back. They took it all to a synagogue where it was burned in a large pile.

The Israeli Maariv daily reported Tuesday that hundreds of Jewish religious school students took part in the book-burning. But Aharon told The Associated Press that only a few students were present, and that he was not there when the books were torched. Not all of the New Testaments that were collected were burned, but hundreds were, he said.

He said he regretted the burning of the books, but called it a "commandment" to burn materials that urge Jews to convert. "I certainly don't denounce the burning of the booklets," he said. "I denounce those who distributed the booklets."

Source: International Herald Tribune
Personally, I don't have a problem with Jews burning Bibles that were freely given to them. The parallels with how Nazis burned Jewish books is more than a little bit disturbing, and should be even more disturbing to the Jews themselves, but in principle you can burn books you have been given if you really want. Considering how Jews have been treated by Christians over the centuries, and especially how Jews in Europe were often forced to convert on pain of death, I can hardly blame them for all the hard feelings.

As interesting as all that is, though, it's the lack of outrage from conservative, evangelical Christians in America that I think bears highlighting. Is it because these Christians really do hate Muslims, despite all their protests to the contrary, or is this just a political move because they don't want to risk harming their alliance with Israel? Either way, this incident is worth remembering and the next time Muslims do something which upsets Christians, they can be reminded of this and asked why they didn't speak out about

anzi

Sonja zei

Verhagen: Strafhof moet terroristen kunnen berechten

12 jun 2009 | Minister Verhagen zal voorstellen het Verdrag van Rome aan te passen zodat de mogelijkheid groter is dat terroristen kunnen worden berecht door het Internationale Strafhof. Dat verklaarde hij in een toespraak tot internationale juridische experts in Den Haag. Begin 2010 vindt er een conferentie plaats over herziening van het Verdrag.

“Ondanks de wereldwijde veroordeling van terrorisme, ontbreekt er een gemeenschappelijk effectief antwoord op de politieke en juridische uitdaging waarvoor terrorisme ons stelt,” aldus Minister Verhagen (Buitenlandse Zaken). “Dezelfde vragen staan nog steeds open. De eerste vraag is hoe we er voor kunnen zorgen dat terroristen niet vrijuit gaan.”

Het Internationale Strafhof in Den Haag zou verdachten van terrorisme in principe al kunnen berechten als de misdaden zo enorm zijn dat ze kwalificeren als misdaden tegen de menselijkheid. Verhagen wil dit duidelijk vastleggen in het Verdrag van Rome, dat de juridische basis vormt van het Strafhof. Hij wil terreurdaden expliciet laten opnemen in het Verdrag.

Sinds 2007 komen regelmatig vooraanstaande juridische experts uit alle delen van de wereld in de omgeving van Den Haag bijeen om na te denken over hoe met respect voor de mensenrechten, terrorisme kan worden bestraft. Komend jaar presenteren de experts hun aanbevelingen. Het Ministerie van Buitenlandse Zaken steunt deze conferenties vanuit het Mensenrechtenfonds.

http://www.minbuza.nl/nl/actueel/nieuwsberichten,2009/06/Verhagen---Strafhof-moet-terroristen-kunnen-berech.html

En op Twitter:
Mijn toespraak over de berechting van internationale terroristen buiten in zon voorbereid. - about 2 hours ago from web

Anoniem zei

Hoe is het mogelijk dat Kluveld les mag geven bij een universiteit in Nederland?
Kent zij de denkbeelden niet van haar, het constant haatzaaien, leest zij niet de stukjes van haar in de Volkskrant, zijn er geen moslimstudenten bij de Universiteit van Amsterdam, heeft men geen respect voor jongeren van allerlei gezindte, wat gaat er fout bij de Universiteit van Amsterdam? Wie voelt zich verantwoordelijk?

Kluveld:

Foto EPAWaarom moet ik zo blij zijn met deze president die de islam een rijke traditie vindt, maar de achterlijke denkbeelden daarin niet eens noemt

Alsof hij niet de president van de VS is, maar een soort spiritueel leider voor de hele westerse wereld zoals de Dalai Lama dat is voor Tibet. Het gebeurde bijvoorbeeld in de kwestie Tariq Ramadan.


Nu is het zo dat in de discussie over Ramadan en zijn positie als adviseur van de gemeente Rotterdam niemand dat beweert. Het debat gaat er eenvoudigweg niet over en een verwijzing naar Obama is daarom overbodig en raar.

Raar was ook wat er gebeurde na Obama’s redevoering in Caïro.

Toen werd de Obama-kaart meteen aan het begin van het slotdebat van de Europese verkiezingen getrokken. Alexander Pechtold had Geert Wilders gefeliciteerd met zijn overwinning en hem de hand geschud. ‘Ik denk dat een andere handschudding vandaag belangrijker was voor de wereld en dat is dat de Verenigde Staten de islam vandaag heeft uitgenodigd om een nieuwe start te maken in de 21ste eeuw na de jaren Bush en dat is een handschudding die zou moeten zorgen dat wij in Nederland ook eens wat anders gaan omkijken naar dat soort zaken en dat is op 4 juni misschien wel de grootste winst,’ stelde Pechtold.

Hij knikte daarbij naar Wilders alsof hij dacht: ‘zo die zit’. Pechtold is kennelijk snel tevreden.

Handschudden
Maar wat bedoelt Pechtold nu precies met ‘dat soort zaken’? En moeten wij net als Obama de islam de hand schudden? Dat lijkt me onmogelijk.

Hoe moet je een religie de hand schudden?Hoe moet je een religie de hand schudden?

En wat moet je doen als sommige belijders van dat geloof je de hand niet eens willen schudden omdat je een vrouw bent, sterker nog dat ze je in je eigen niet-islamitische land de buurt uit treiteren als je lesbisch bent of je voor hoer uitmaken als je een rokje draagt. Moet je dan zeggen, ik schud je symbolisch de hand door te accepteren dat je mij een minderwaardig wezen vindt?

Sterker nog, ik zal je om de rijke traditie waaruit je achterlijke denkbeelden voortkomen de hemel in prijzen omdat dit jou een goed gevoel geeft? Zijn het ‘dat soort zaken’ waar Pechtold op doelt?

Hij slijmde door uit de Koran te citeren en die Koran heilig te noemen. Hij slijmde door de Al-Azhar universiteit te prijzen als bron van de vooruitgang van Egypte en als representant van de harmonie tussen traditie en vooruitgang.

Jodenhaat
Er valt over de traditie van de Al-Azhar universiteit en de Al-Azhar moskee een heel ander verhaal te vertellen zoals de Amerikaanse wetenschapper Andrew Bostom terecht opmerkte. Een verhaal over Jodenhaat, geweldsprediking en nazisme bijvoorbeeld.

Over de sharia sprak hij niet, concludeerde Ayaan Hirsi Ali, en extremisme was volgens Obama maar een heel klein deel van de islam en eigenlijk dat niet eens. Het heeft in zijn visie weinig tot niets met de islam te maken. Dus dat probleem had hij mooi weggewerkt.

Obama slijmde door keihard te liegen. Wat is zijn alom als dapper omschreven opmerking, dat de band tussen de VS en Israël onverbrekelijk is, dan nog waard? Wat een handschudding, wat een prachtige aankondiging van een nieuwe tijd. Wat een winst ook, om nog maar eens met Pechtold te spreken.

Lees verder in de Volkskrant 12-06 en op deze site onder de naam Kluveld.

anzi























































































































































anzi

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...