donderdag 11 juni 2009

De Nuance van de NRC 111

De wereld is een raadsel. Simpele zaken blijken bij nadere beschouwing uitermate ingewikkeld te zijn. Neem bijvoorbeeld de NRC. Waarom zouden de lezers van de slijpsteen voor de geest bij een opiniestuk willen dat de helft ervan uit een tekening bestaat, zoals u hierboven kunt zien? Drie kolommen tekst, drie kolommen beeld. Ik bedoel dit: zo'n tekening begrijpt een doorsnee mens ogenblikkelijk, zonder echt te moeten nadenken, dat is het kenmerk namelijk van een cartoon. Maar het geschreven woord, daar dient men veel langer over na te denken, aangezien het allerlei nuances uitdrukt, zeker als het gepubliceerd wordt door een krant die stelt de nuance te zoeken en de redactie claimt een kwaliteitskrant te maken. Waarom bestaan de opiniestukken in de kwaliteitskranten van grote naties niet, letwel niet voor de helft uit een afbeelding? Kortom: wat is het verschil tussen een buitenlandse kwaliteitslezer en een Nederlandse kwaliteitslezer? Waarom heeft de NRC-lezer kennelijk zo'n behoefte aan een plaatje? Waarom kan de NRC-lezer minder geschreven informatie verwerken dan een buitenlandse kwaliteitslezer? Begrijpt u het? 

4 opmerkingen:

Sonja zei

Er is iets heel raars aan de hand, las ik in de Volkskrant:

"Rond het Binnenhof lijkt Mariëtte Hamer de gebeten hond. ‘Wat een afgang!’, zegt een Kamerlid dat anoniem wil blijven. ‘De manier waarop zij tegenover Wilders zat: bang in de stoel, geen weerwoord. Hetzelfde beeld als Melkert tegenover Fortuyn.’"

Een Kamerlid wil anoniem blijven? En de verslaggevers (Yvonne Doorduyn en Hans Wansink) gaan daar in mee? Wat krijgen we nu!

Anoniem zei

Heb je je niet vergist met de Story, Sonja?

anzi

Anoniem zei

Dat is marketing! Kinderen pakken eerder een krant waar plaatjes in staan en het is natuurlijk een mooie opvulling van iets dat niets is.

p.s YouTube - St. Germain - Rose Rouge(van Gogh)

anzi

Anoniem zei

Gesprek
[ Zondag 14 juni 2009 | Het Gesprek ]
Het Gesprek

Confrontatie Theodor Holman en Prem, zondag 14 juni 10.40, 18.00 en 21.00
uur bij Het Gesprek

Amsterdam, 4 juni 2009 - Zondag 14 juni zendt Het Gesprek voor het
eerst de beelden van de confrontatie tussen Theodor Holman en Prem
Radhakishun uit in een speciale aflevering van `Het
Journalistenpanel'. In de uitzending gaan drie columnisten in
discussie over de grenzen aan de vrijheid van meningsuiting.
Aanleiding vormt de confrontatie tussen Holman en Prem tijdens de
opname van het programma 1 op 1 bij Het Gesprek op dinsdag 2 juni jl.
Ondanks dat beide gasten voorvechter zijn van de vrijheid van
meningsuiting, blijken ze niet in staat naar elkaars argumenten en
beledigingen te luisteren. De opname werd reeds na enkele minuten
afgebroken vanwege een hoogoplopende ruzie. Deze aflevering wordt
uitgezonden op zondag 14 juni om 10.40, 18.00 en 21.00 uur.

Kijk en zie hoe deze fascistische schreeuwlelijk (schelden verplicht, kwetsen moet) reageert op de vrije meningsuiting van iemand anders en na een paar minuten de benen neemt. De afgang van het piepertje Holman!

anzi