maandag 29 juni 2009

De Israelische Terreur 891


De Telegraaf bericht:

ma 29 jun 2009, 19:38
Situatie in Gazastrook dramatisch GAZA-STAD - De 1,5 miljoen inwoners van de Gazastrook zijn „gevangen in wanhoop”. Dat meldde de mensenrechtenorganisatie Amnesty International in een maandag gepubliceerd rapport. Het document van het Rode Kruis komt zes maanden na de Israëlische aanval op de door de Palestijnse Hamas-beweging bestuurde kuststrook. Circa 1400 Palestijnen kwamen om tijdens het 22 dagen durende offensief, dat volgens Israël diende om raketaanvallen vanuit het gebied tegen te gaan. Volgens het Rode Kruis is onvoldoende cement en staal voorhanden om platgebombardeerde huizen (ruim 50.000), fabrieken, scholen en moskeeën weer op te bouwen. De armoede staat op een alarmerend hoog niveau. In april 2007, voordat Hamas de macht overnam in het gebied, mochten circa 11.500 vrachtwagens met goederen vanuit Israël de Gazastrook inrijden. In mei van dit jaar waren dat er nog slechts 2500, als gevolg van blokkades door het Israëlische leger. Zwaar getroffen buurten blijven eruitzien als het epicentrum van een aardbeving als er niets verandert, aldus de hulporganisatie. Ook gebrekkige samenwerking tussen Hamas en de Palestijnse Autoriteit helpt de bevolking niet vooruit. „De situatie in het gebied is toch wel erg dramatisch”, zei de Nederlandse minister Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) maandag tijdens een bezoek aan het gebied. „Je ziet depressieve mensen die zich opgesloten voelen en die niet goed een uitweg weten. Het trauma van die oorlog ligt als een deken over het land”, zei Koenders. De bewindsman woonde onder meer een openbare hoorzitting bij van de commissie-Goldstone. Kinderpsycholoog Iyad Sarraj meldde maandag voor de commissie dat één op de vijf kinderen in de Gazastrook last heeft van het posttraumatisch stresssyndroom, als gevolg van het geweld dat zij hebben gezien. Israël gaat ondertussen door met het bouwen van huizen op de Westelijke Jordaanoever. De Israëlische legerradio meldde dat er vijftig woningen worden gebouwd in de nederzetting Adam ten noorden van Jeruzalem. De Amerikaanse president Barack Obama wil dat Israël stopt met het bouwen van nieuwe nederzettingen. Volgens hem wordt het heel moeilijk het vredesoverleg tussen Israël en de Palestijnen nieuw leven in te blazen als er geen eind komt aan de bouw van huizen in bezet Palestijns gebied.
Zie: http://www.telegraaf.nl/buitenland/4283240/__Situatie_in_Gaza_dramatisch__.html

7 opmerkingen:

Sonja zei

Koenders schrikt van vernietiging in Gaza
***gaap***

Anoniem zei

En natuurlijk de uiteindelijke draai eraan!
NRC hopeloos voorspelbaar nieuws!

anzi

Sonja zei

Ik kan voor mij persoonlijk maar twee opties verzinnen bij het lezen van zo'n bericht. Of ik word extreem cynisch/nihilistisch, of ik zit me op te vreten van ergernis en boosheid. Dan kies ik toch liever voor die tweede. Nog.

Anoniem zei

Ziekelijke wereld!

anzi

Sam zei

Ach guus valk he. Nuf said.

Paul2 zei

En Sonja, waar sluit de NRC het artikel mee af?
''Vlak na Koenders’ vertrek uit de Gazastrook werden die woorden geïllustreerd. Bij de oostelijke grens met Israël klonken enkele doffe knallen. Palestijnse strijders schoten mortiergranaten over de grens met Israël, dat terugsloeg met beschietingen en luchtaanvallen.''
Zo, nu weten we ook weer wie de oorzaak van het conflict zijn.Uiteraard maakte Israel weer gebruik van zijn volledig legitieme''recht op zelfverdediging''.

Paul2 zei

Israëlische ambassadeur klaagt
''UN REPORT “MADE NO MENTION OF ISRAEL’S EXTRAORDINARY EFFORTS TO AVOID CIVILIAN CASUALTIES”
Israël's corps diplomatique wordt bevolkt door grappenmakers...
http://desertpeace.wordpress.com/2009/06/27/un-report-made-no-mention-of-israels-extraordinary-efforts-to-avoid-civilian-casualties-i-wonder-why/#comments