vrijdag 8 mei 2009

De Gekte van Joel Voordewind

Daar is hij dan, de gekke Joel Voordewind van de ChristenUnie, god zij gelooft en geprezen.


Even dit vooropgesteld: Arabieren zijn mensen die Arabisch spreken, Arabisch is net als het Hebreeuws een Semitische taal die door meer dan 250 miljoen mensen wordt gesproken.

Maar nu, let op,

In het van origine protestants christelijke dagblad Trouw staat deel 4 van een 'dagboek vanuit Israel' van het diepgelovige ChristenUnie Kamerlid Joel Voordewind die ons het volgende schrijft: 'Vandaag bezochten we de westelijke Jordaanoever. We overnachtten in een hotel waar eerder twee keer een zelfmoordaanslag is gepleegd. De eerste keer blies een jonge Arabier zich op bij de receptie en raakte de vrouw van de eigenaar gewond. De tweede keer ontdekte de eigenaar de jonge man op tijd omdat hij gebrekkig arabisch sprak en zich verdacht gedroeg.

Hij stuurde hem het hotel uit en zag toen de explosieven op zijn rug. Hij wierp zich op de man en de man zocht haastig naar de ontsteking. Een Israëlische militair zag dat en schreeuwde dat de eigenaar afstand moest nemen. De militair schoot op de Srabier waardoor alsnog de explosieven afgingen en de eigenaar zwaar gewond raakte. Hij laat mij de kogeltjes voelen die nog steeds onder zijn huid zitten.'

Onze diepgelovige volksvertegenwoordiger Joel vertelt ons nu dat 'een jonge Arabier' die 'gebrekkig arabisch sprak' een aanslag zou hebben gepleegd. Hoe nu Joel? Hoe kan iemand die volgens jou een 'Arabier' is omdat hij vloeiend 'arabisch' spreekt zo 'gebrekkig arabisch' spreken? Arabieren zijn geen ras, het zijn mensen die 'arabisch' spreken. Wat maakt deze -- in jouw woorden -- 'Srabier' een 'Arabier'? Zijn bloed? Zijn genen? Het feit dat hij een aanslag wilde plegen? Welke al dan niet racistische criteria gebruik jij Joel voor het criminaliseren van christelijke en islamitische Palestijnen? En waarom criminaliseer je ook je eigen Palestijnse geloofsgenoten? Waaraan hebben die 'arabische' christenen dit verdiend? Ik weet dat jij rotsvast ervan doordrongen bent dat alle joden eerst naar het 'beloofde land' terugmoeten voordat jouw luchtgod met de genocide van de mensheid kan beginnen, die overigens ook alle joden, die weigeren zich te bekeren tot het ware christelijke geloof, zal vernietigen, maar toch Joel, ouwe reus, je bent volksvertegenwoordiger, dus enige rationaliteit mogen we van je verwachten. Ik heb maar 1 vraag aan je: tot hoever gaat jouw gekte en tot hoever gaat de gekte van Trouw? Laat het ons weten.

7 opmerkingen:

Poplar zei

Deze al gedownload?

"A 186 page secret Israeli Ministry of Defense database, which showed the full extent of illegal Israeli settlements in Gaza and the West Bank."

http://wikileaks.org/wiki/CIA_OSC:_Secret_Israeli_database_shows_full_extent_of_illegal_settlements%2C_Apr_2009

Poplar zei

Die link is niet goed doorgekomen.
Zet de stukjes in het adresveld van je browser weer tegen elkaar, onder spaties dus.

http://wikileaks.org/wiki/CIA_OSC:_
Secret_Israeli_database_shows_
full_extent_of_illegal_settlements
%2C_Apr_2009

Sonja zei

Stan, weet jij wat "de bruine gebieden" zijn? Er staat namelijk geen kaart bij de column.

"In 2002 en 2003 werden de meeste aanslagen gepleegd. Deze aanslagen waren ook het hevigst. Daarna besloot het leger de bruine gebieden die volledig door de palestijnen werden beheerd, weer binnen te trekken als ze aanwijzingen hadden dat zich daar terroristen bevonden."

stan zei

ja, hoewel het nooit in kleuren werd uitgedrukt waren er drie soorten gebieden, het gebied dat in handen was gegeven van de palestijnse autoriteit, gebieden waar zowel israeli's als palestijnen de dienst uitmaakten en tenslotte gebieden die nog bezet bleven, waar bijvoorbeeld de joodse kolonisten wonen. bruin is het eerste gebied.

Sonja zei

Ik vreesde eerlijk gezegd het ergste.

Unknown zei

Ik vermoed dat "gebrekkig arabisch" eigenlijk "gebrekkig Hebreeuws" moet zijn, maar mijnheer Voordewind is nu eenmaal ook een gebrekkig schrijver.
Op een gebrekkig Hebreeuws sprekende man die zich verdacht gedraagt schiet je, dat is logisch, niet? Christelijk ook best wel.
En o ja, de A en de S zitten nssat elkaar op het toetsenbord...

Sonja zei

"Vandaag bezochten we de westelijke Jordaanoever. We overnachten in een hotel waar eerder twee keer een zelfmoordaanslag is gepleegd."

Uit de beschrijving van de gebeurtenissen van het hotel waar Voordewind verblijft, op de Westoever, blijkt dat hij overnachtte in het Eshel Hashomron Hotel. Dat ligt in Ariel, en Ariel is een joodse nederzetting tussen Nablus en Ramallah. EEN NEDERZETTING! OP WIENS KOSTEN EIGENLIJK?!