zaterdag 9 mei 2009

De Gekte van Joel Voordewind 3


Het gebeurt wel vaker, wanneer kranten hun blunders willen verbergen. Wanneer u het zwaar bekritiseerde dagboek van Joel Voordewind probeert te vinden, dan blijkt het ineens te zijn verdwenen. Dan krijgt u dit te zien:

404 | Lege pagina

De pagina waar u naar zoekt, is mogelijk verwijderd, tijdelijk niet beschikbaar, of de naam ervan is gewijzigd.

Bent u hier terecht gekomen via onze website, laat het ons weten zodat we de fout kunnen herstellen. U kunt een e-mail sturen naar: internet@trouw.nl

Bent u hier beland via een link op een andere website, dan is die verwijzing onjuist. Daar kunnen wij helaas niets aan doen. U kunt wel de webmaster van de bewuste site op de hoogte stellen van het probleem.

Probeer het volgende om de juiste pagina te vinden:

1. Controleer of het adres juist is gespeld, mocht u dit in de adresbalk hebben ingetypt.

2. Ga naar de voorpagina van Trouw of zoek via de navigatiebalk.

3. Klik op de knop 'vorige' in uw browser als u een andere koppeling wilt proberen.

4. Zoek naar informatie via de zoekbox rechtsboven aan de pagina.

Hoe dan ook, wat interessant aan deze volksvertegenwoordiger is , is het feit dat deze fundamentalistische christen het niet relevant vindt om de illegale bezetting van de Westbank te belichten, maar wel het Palestijnse verzet daartegen, in dit geval een -- volgens zijn Joods-Israelische gesprekspartner -- terroristische aanslag. Dat betreffende gesprekspartner zelf terreur bedrijft door het bezetten en stelen van andermans land is niet relevant genoeg voor Joel Voordewind om te vermelden in Trouw. Nu mag iedere Nederlanders geloven wat hij wil, hij mag in dansende tafels geloven of in een man die 2000 jaar geleden over water liep, maar 1 ding mag een Nederlander niet en dat is schendingen van het internationaal recht negeren en rechtvaardigen. En zeker een volksvertegenwoordiger mag dat niet. Dus Joel, waarom negeer jij de joods-Israelische schendingen van het internationaal recht? Het feit dat deze zionistische extremisten behoren tot in jouw ogen het door god uitverkoren volk kan natuurlijk in de politiek, die zich dient te houden aan rechtsregels, geen argument zijn. Geloven doe je in de kerk, en als je een beetje fatsoenlijk bent probeer je je normen en waarden ook nog enigszins in de praktijk te brengen. Ik bedoel, ik denk niet dat Jezus de Palestijnen had vervolgd zoals de joods-Israeli's doen. Waar ben je mee bezig, Joel? Hoe komt het dat je zo in de war bent geraakt? Heeft het christendom al niet veel te lang terreur bedreven, of dat nu tegen de joden in Europa was, of nu tegen de Arabieren? En waarom steunt Trouw deze christelijke politicus die lak heeft aan het internationaal recht?

Inmiddels weer gevonden: http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article2752965.ece/7_mei__Zelfmoordaanslagen_en_kidnappings.html

9 opmerkingen:

Anoniem zei

"behoren tot in jouw ogen een door god uitverkozen volk "

Dit volk is beslist niet door de enige ware God uitverkoren.

Dat kan elke goede Bijbelonderzoeker met feiten aantonen,maar dat willen de naam christenen niet horen (cognitieve dissonantie)

En dat Jezus op het water liep? ja dat kan hij.
Er zijn nog veel meer dingen die niet geloofd worden maar wel kunnen!

Met vriendelijke groet.

Anoniem zei

Jesus had waterski's aan zijn voeten.

anzi

Anoniem zei

Jij heb ook niet het juiste lijntje, Stan!

Als je dit wat simplistischer intoetst kom je bij het dagboek van een herdershond.

Het vliegt, soms 1, soms meer, zonder tegenwind en de goede god houdt er niet van omdat het van de verkeerde kant is.

anzi

Anoniem zei

Onze Jan en Hour of Power

Ik mag er naast zitten maar volgens mij is het geloof weer volledig teruggekeerd in Nederland. Althans dat vermoed ik als ik zondagochtend de televisie aanzet.

De Heer is op meer zenders te bewonderen dan ooit. Al zijn het zijn bewonderaars, maar kijk zelf: Ned 1: Nederland Zingt over de bijbel en zo in een mooie kerk. Ned 2: eucharistieviering met diep gelovige en de Schrift uit hun hoofd kennende aanbidders. SBS 6: David Maasbach c.s; losgeslagen alernativo's die er een waar feestje omheen bouwen. België 1: Godsdienstles voor zieken in bed en andere zwakken en misselijken. ZDF: Die Evangelische Gottesdienst; Duits, dus sober en correct. En dan heb ik de rest van Europa nog maar niet aangezet. A|lles relatief onschuldig en braaf.

Edoch, de kroon op Gods werk op aarde; de hogepriesters van het Woord zijn te bewonderen op RTL 5; Vader en zoon Robert Schuller. Predikanten in de protserige Crystal Cathedral in Garden Grove in Californië. Een uit glas opgetrokken altaar voor god. De diensten van de Schullers zijn prachtige staaltjes van gesprekstechniek, overdracht, dictie, propaganda, psychologie en overtuiging. Hier staan twee verkopers die niet alleen koelkasten aan Eskimo's kunnen verkopen maar hen ook nog diep kunnen laten geloven dat ze nooit meer zonder kunnen. Er kijken dan ook wekelijks wereldwijd meer dan 40 miljoen mensen naar Hour of Power. Kom daar maar eens om met Kerkepad.

Verantwoordelijk voor het naar de lage landen halen van Hour of Power is onze eigen geloofsnarcist Jan van den Bosch, ooit spreekbuis van de EO. De altijd reislustige Jan trok naar Garden Grove, was diep onder de indruk en kreeg van de oude Schuller zelf de opdracht om het programma op de Nederlandse buis te krijgen. Jan probeerde nog met de Hollandse secularisatie een excuus te vinden maar moest daar bij Schuller niet mee aankomen. "Linksom of rechtsom, zie maar dat het je lukt."

En verhip, Jan kreeg bij het commerciële RTL een spreekbuis. Kwestie van geloven.
Nu kondigt hij iedere zondagochtend zijn Amerikaanse leermeesters aan. Ik kan me daarbij niet aan de indruk onttrekken dat Jan zelf aan het veramerikaniseren is. Zijn haar is hoogblond en strak in de scheiding; zijn gezicht gebronsd; zijn gebit gewit en zijn pak vloekt structureel met zijn das.
Onze Jan zou graag een Schuller zijn maar blijft een Van den Bosch. Daar helpt geen geloven aan.

Discussieer op LinkedIn BredaVandaag.nl
Volg ons via Twitter.com/bredavandaag
Hyves

Nieuwe reactie toevoegen
wat schrijft die man

anzi

Anoniem zei

Ja Anzi Verschrikkelijk!, maar wat dat andere betreft zit je ernaast!

met vriendelijke groet!

Anoniem zei

Ja, misschien wel! Misschien oneerbiedig maar ik moest ineens denken aan die pas ontdekte grote kwallen die over het land kunnen rennen. Maar misschien was Jesus lekker aan het genieten van het leven, lekker pootjebaden en zonnen op een eilandje in het water? Is er trouwens wat over zijn jeugdjaren bekend?

anzi

Anoniem zei

Lekker spotten Heerlijk!..bevredigend zelfs!...

Maar over Jezus is heel veel bekend!ga zijn leven eens goed onderzoeken.

Miljarden hebben het geloofd en geloven het.

Het allerbeste Anzi.

Anoniem zei

Het is niet mijn bedoeling om je te kwetsen!
Wat ik wilde zeggen, omdat het geloof vaak zo zwaar overkomt, met lijden etc, dat het toch goed mogelijk is en niet meer dan normaal dat Jesus misschien ook wel van de plezierige dingen van het leven genoten heeft. Als veel mensen geloven, wil nog niet zeggen dat het waar is! Van zijn jeugdjaren is bij mijn weten niets bekend? Verder vind ik dat iedereen moet kunnen geloven wat hij/zij wilt. Moeite heb ik met gelovigen die andere mensen dingen opleggen en gelovigen die zo slecht zijn als de pieten.
(Voordewind,Verhagen, Slob etc.)
Ik wens je ook het allerbeste en ben blij voor je dat je steun vindt in het geloof.

anzi

Sonja zei

Jezus zei: "Meent niet, dat Ik gekomen ben, om vrede te brengen op de aarde; Ik ben niet gekomen om vrede te brengen, maar het zwaard!" Mattheus 10:34 Voilà.

De Holocaust Is Geen Rechtvaardiging meer Voor Joodse Nazi's

Eitan Bronstein, bezig de geschiedenis van straten, wijken en steden terug te geven aan Palestijnen en daarmee aan de Joden in Israël. . Zev...