vrijdag 8 mei 2009

De Gekte van Joel Voordewind 2

Nadat ik het vorige stukje naar onze Joel had gestuurd kreeg ik deze reactie:

'Hartelijk dank voor uw e-mail. Ik ben tot en met 11 mei afwezig in verband met een werkbezoek aan het buitenland.

Tel. secretariaat ChristenUnie-fractie Tweede Kamer: 070-3183057 of 070-3183664.
Voor uitnodigingen en/of afspraken: h.krijger@tweedekamer.nl
Informatie uit de Tweede Kamer gecombineerd met achtergronddossiers en het laatste politieke nieuws.
Informatie ter oriëntatie op een bezoek, uitleg over hoe wetten tot stand komen en een rondgang door de geschiedenis van de Staten-Generaal.
Kijk nu op www.tweedekamer.nl'

Mooi zo, dat geeft me de tijd om Joel er nog even op te wijzen dat het criminaliseren van Arabieren nonsens is. Jezus zou zoiets nooit hebben gedaan, en aangezien jij een fan van hem bent verwacht ik dat jij in zijn voetsporen treedt. Luister Joel, ook de joden zijn Semieten zodra ze een semitische taal spreken, en anders niet. Ze zijn geen ras en ook geen volk, hoe graag je dat laatste ook zou willen om jouw messiaanse profetieen verwezenlijkt te zien. Nogmaals, ze vormen geen ras, en geen volk, want joodse Nederlanders zijn, beste volksvertegenwoordiger, eerst en vooral Nederlanders. En de joden zijn al helemaal niet het uitverkoren volk volgens het internationaal recht. En jij hebt als volksvertegenwoordiger je allereerst te houden aan dat recht, anders moet je opstappen. Prive mag ieder kamerlid, net als ieder mens, in de grootst mogelijke waanzin geloven, maar in het publieke leven mag een kamerlid dit niet. Hij dient allereerst te geloven in het recht en niet in een of andere luchtgod. Joodse Amerikanen, of joodse Fransen, of joodse Yemenieten zijn allereerst respectievelijk Amerikanen, Fransen, Yemenieten. En vooral de joden in het Westen moeten er niet aan denken om naar Israel te emigreren. En gelijk hebben ze, want ze zijn westerlingen, die hier horen. Begrijp dat nu toch eens. Alleen de antisemieten en fundamentalistische christenen als jij zien de joden als 1 volk, met bepaalde nauw omschreven karaktertrekken. Maar dat is nonsens, en gelukkig beseffen de meeste fatsoenlijke burgers in het Westen dit. Nu jij nog Joel. Heb je nog vragen, laat het weten. Misschien heb ik daar een antwoord op. En nu vraag ik de lezers van deze weblog om jou te mailen dat er nog hoop voor je is zodra je je aan de democratische spelregels houdt en al die gekte gewoon bewaart voor zondag. Want in een democratie ben jij eerst en vooral een volksvertegenwoordiger en geen malle predikant. Waar of niet? http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/voordewind_joel_stephanus/index.jsp

13 opmerkingen:

Sonja zei

Een beetje off topic, maar hier nog zo'n idioot:

`s Avonds kunnen we in huiselijke sfeer een vorkje prikken bij Sandra Roeloefs, het Zeeuws meisje dat ‘first lady’ van Georgië werd. Haar ouders zijn er ook. De president is in Praag dus we kunnen de hele avond Nederlands spreken. Sandra is adembenemend gewoon, net als de inrichting van hun huis en de ‘small talk’ van haar ouders. Iedereen is onder de indruk.Harry van Bommel doet gezellig met de de Saakasjvili's.

Anoniem zei

Vanavond moest ik aan dat kleine dode meisje denken,(Israelische oorlogsmisdaden 94)een kind dat geen waarde heeft voor figuren als Voordewind. Wie herdenkt haar eigenlijk?

anzi

Anoniem zei

Wat heeft Harry nou weer gedaan?


anzi

Sonja zei

Hobnobben met de familie van een corrupte door de CIA in het zadel gezette dictator, die mitrailleurs op demonstranten zet, opponenten laat arresteren, kritische televisiestations laat sluiten en waarschijnlijk ook nog martelt. Zoiets Anzi.

Anoniem zei

Zoeken we uit, Sonja!



anzi

Sonja zei

Vraag meteen even aan Harry waarom hij reacties met informatie over Sakaasjvilli van zijn weblog verwijderd.

Sonja zei

Voordewinds nieuwste bijdrage in zijn vakantiedagboek:

"Wel komt steeds Iran naar voren als de aanstichter van de radicalisering van de moslims in Israël."

Natuurlijk, de dagelijkse decennialange landroof, bezetting, vernedering, onderdrukking, geweld en mensenrechtenschendingen, tegen de Palestijnen door Israël, heeft daar toch niks mee te maken?

Unknown zei

Ik vertrouw er niet zo op dat mijn reactie geplaatst wordt, dus ik stal hem hier ook even:

"Ze [de Palestijnse Christenen] erkennen het onstaan van de staat Israël als een Godswonder."

Voor iemand uit de antirevolutionaire traditie die een bezetting al gauw goedkeurt zolang hij er zelf geen last van heeft een nog godslasterlijker reactie dan de aankondiging dat hij morgen, zondag, weer een bijdrage heeft.
Een Godswonder uit de loop van geweren en met hulp van Britse kolonisatoren die Palestina beloofd hebben aan mensen die er niet woonden. Je moet er maar een God in zien.

De Palestijnse Christenen hebben steeds voorop gelopen in het verzet tegen het zionistisch project, maar weet Voordewind veel. Hij had net zo goed thuis kunenn blijven.

Sonja zei

Daarnaast is Israël natuurlijk niet 'onstaan', maar gemaakt, gesticht.

Overigens heeft Trouw het log zoals dat er staat op de CU website enigzins geredigeerd (naast enkele schrijf- en spelfouten):

CU-titlel: "De armen van Betlehem"
Trouw-titel: "Een grote gevangenis"

CU: "Apart om te horen, als je het moderne en welvarende leven ziet in de grote steden als Tel Aviv."
Trouw: "Apart om te horen als je het moderne leven ziet in de grote steden als Tel Aviv."

Trouw: "Er is kritiek op Israël met betrekking tot het overmatig geweld in de Gaza oorlog,..."
CU: "Er is kritiek op Israel vanwege het overmatig geweld dat werd toegepast in de Gaza-oorlog."

CU: "Wel duikt steeds de rol van Iran op als aanstichter van de radicalisering van de moslims in Israel."
Trouw: "Wel komt steeds Iran naar voren als de aanstichter van de radicalisering van de moslims in Israël."

Trouw: "Tot morgen."
CU: ?

Unknown zei

Ja, kunsjt, de ChristenUnie moet toch oppassen met de zondag :-)

Sonja zei

Voordewind in deel 1:
"Askelon, een havenplaats, 35 km ten noorden van de Gaza en woonplaats van de uit de bijbel bekende Filistijnen zoals Goliath, had in 1948 nog maar zestig inwoners. Inmiddels door de toestroom van met name Russische, Ethiopische en Marokaanse joden wonen hier nu 125.000 mensen."

Askelon, dat Al-Majdal heette, had in 1948 nog maar zestig inwoners? Wiens fantasie dat is weet ik niet, maar er woonden in 1948, naar Israëlische schatting, 9,910 Palestijnen. Die Majdalanen werden in de maanden na het uitroepen van de staat Israël verdreven van hun land, om plaats te maken voor joden. Verdreven, door de Israëlische bombardementen (Operatie Yoav). Daarna bleven er tussen de 1000 tot 2000 Majdalanen over. Vervolgens ordonneerde Generaal Yigal Allon zonder succes ook hun uitzetting.

Met Filistijnen "zoals Goliath" uit de bijbel heeft dat alles helemaal niets te maken, hoewel ik begrijp dat Voordewind hiermee wil suggereren dat we verheugd moeten zijn dat de kleine moedige David (Israël) ooit de barbaarse reus Goliath (Palestijnen) heeft verslagen met een steen. Wel heeft Askelon alles met etnische zuivering te maken, zoals de zionisten dat voorstonden, en nog steeds voorstaan. Een 'detail' in de historie dat Voordewind nooit noemt, misschien omdat dat niet met een steen tegen een reus is uitgevoerd, maar met 'modern' geweld tegen burgers. Het nageslacht van de Majdalanen leeft nu als vluchteling in Gaza. En de meeste mensen die in Gaza wonen komen oorspronkelijk niet uit Gaza.

In 1949 trokken joodse immigranten en soldaten in de verlaten huizen, en werd het stadje eerst Migdal Gaza en later Migdal Gad genoemd, dat snel veranderde in Migdal Ashkelon. In 1961 telde Askelon 25.000 inwoners.

Anoniem zei

Harry is nog op reis, Sonja, maar zodra hij thuiskomt, zal ik hem op het matje roepen!

anzi

Anoniem zei

De Standaard
Home « Zaterdag 9 mei 2009




Media Vloeken op tv blijft verboden in VS

dinsdag 28 april 2009Auteur: Het Amerikaanse hooggerechtshof heeft dinsdag bevestigd dat de overheid het recht heeft televisiezenders te beboeten als er gevloekt wordt tijdens live-uitzendingen. Het gaat onder meer over het gebruik van het "F-word" (fuck) en het "S-word" (shit) zoals het hof het noemde.
Het hooggerechtshof volgt daarmee de Federal Communications Commission (FCC), dat vloekwoorden tijdens live-uitzendingen in de ban had geslagen.

Televisienetwerken FOX, ABC, CBS en NBC hadden betwist dat de overheid het wettelijke recht heeft boetes tot 325.000 dollar op te leggen voor vloeken tijdens live-uitzendingen.

De beslissing van het hooggerechtshof, die met 5 tegen 4 aangenomen werd, laat echter wel in het midden of de ban van de FCC een inbreuk vormt op het recht op vrije meningsuiting. Die vraag moet eerst door lagere rechtbanken beantwoordt worden, zo luidde het.

oeps!

anzi