donderdag 28 mei 2009

Amanda Kluveld van de Volkskrant 4


'Niet de islam maar de westerse cultuur [is] superieur,' schrijft een zekere Amanda Kluveld in de Volkskrant. 

7 opmerkingen:

Anoniem zei

Het Nederlandse humanisme is een crisis op klompen

De humane kolonialeklompenkoppelkut oftewel de fasciste,Amanda Kluveld, weet niets van klompen!

In een reactie op onze stelling dat humanisten niet moeten aanschurken tegen religies (de Volkskrant, Betoog, 5 mei) beweren Joep Dohmen en Henk Manschot dat wij met ons pleidooi voor een seculier liberaal humanisme de kloof tussen 'wij' en 'zij' in de samenleving vergroten (Betoog, 26 mei).

In plaats van te strijden voor de belangen van ongelovigen zou het humanisme volgens deze filosofen samen met religies, onfatsoen, hedonisme en fundamentalisme moeten tegengaan. Voorwaarde daarvoor is volgens hen wel dat wij ons niet te hard afzetten tegen religie. Eerder verkondigde de humanistische filosoof Martien Schreurs hetzelfde (de Volkskrant, Forum, 26 april). Schreurs zette Afshin Ellian weg als opruier en beweerde dat het islamisme zoals beschreven door Karen Jespersen en Rolf Pittelkow geen probleem vormt, omdat wij toch allen wereldburgers zijn. Moslimfundamentalisten zijn volgens Schreurs in de eerste plaats slachtoffers die met begrip moeten worden benaderd.

Lees verder in het artikel over verjaarde oorlogsmisdaden etc. bij Human.nl

En nog steeds lesgeven op de UvA! Waarschijnlijk weet de UvA niet wat ze in huis heeft of willen zij dat juist, iemand die zoveel fascistische ideeen heeft?

anzi

Anoniem zei

Negeren problemen gevaar voor democratie
Amanda Kluveld en Bart Jan Spruyt zijn beiden publicist en historicus
23 mei 2009



Onze stelling luidt dat de houding van de zelfgenoegzame elite en het negeren van nijpende problemen dat met die zelfgenoegzame houding samenhangt, een groot gevaar vormen voor onze democratie. Zeker bezien in het licht van de opkomst van de islam, het multicultureel-links politieke complex en het daaruit voortkomende jammerlijk falende Nederlandse integratiebeleid. (lees verder Trouw ,letter en geest)

Mijn stelling luidt ( en van veel anderen) dat mensen zoals Kluveld, die constant probeert mensen tegen elkaar op te zetten, niet op een Nederlandse universiteit thuishoren. Wat een voorbeeld krijgen de studenten voorgeschoteld?
Schande, Universiteit van Amsterdam!

anzi

Vrije-wereldburger zei

@Anzi,

Het merkwaardige is dat Micha Kat haar zo'n politiek correcte columniste noemt.
Het stuk dat je noemt (geef dan ook meteen de url zou ik zeggen kakelt wat over de "heersende elite" en daar zijn Kluveld en Spruyt tegen, dat is duidelijk.
Vreemd zelfbeeld hebben deze mensen. Denken waarschijnlijk dat ze bij de onderklasse horen, het gezond voelende echt blonde Ware Volk dat op Wilders stemt (die ook niet tot de elite behoort, hij is door ee nengel Gods in de TwTweede Kamer gedumpt - o wacht even, Kluveld is atheïst en niet blond en Spruyt is van de SGP - ik kom er niet meer uit - ach wat, het zijn Democraten, daar gaat het om, en het eindpunt van hun democratie staat hierboven treffend afgebeeld).

Anoniem zei

Het zijn gewoon een zooitje minderwaardigheidscomplexen bij elkaar! Dat zij hun vuiligheid via de media en politiek uitstrooien is al kwalijk genoeg, maar dat zo'n persoon nog les mag geven bij een Nederlandse universiteit is helemaal uit den boze!
We zullen het in ieder geval in de gaten blijven houden!
Neemt de UvA hier stelling tegen of kan mevrouw Kluveld haar gang blijven gaan?

anzi

Anoniem zei

Foute mannen in Suriname (Volkskrant 2006)

Een jaar na de bevrijding van Nederland zaten de mannen nog altijd vast. Sommigen zouden de verbittering over de tijd in Suriname nooit te boven komen. In het naoorlogse Nederland waren ze beslist niet welkom. Na hun terugkeer rapporteerde de Netherlands Forces Intelligence Service (NEFIS): ‘Het loslaten van het asociale schuim van de vooroorlogsche Indische maatschappij levert hier te lande een groot gevaar op.’ Tegen hun kinderen die behoefte hebben aan groepstherapie vanwege hun eigen ervaringen in de oorlog, wordt door sommige therapeuten kennelijk nog steeds zo aangekeken. Amanda Kluveld

De laatste kans NRC 2003

Een ander geluid dan bovenstaande. Indische ouwetjes moeten niet zeuren en over het leed van joden in overtreffende trap.
http://www.blimbing.nl/kluveld.jpg

NOOT VAN DE REDACTIE
Mevrouw Kluveld heeft totnogtoe geen kans gezien om inhoudelijk te reageren op óns commentaar n.a.v. de column ´Laatste kans´ in NRC-Handelsblad.
Liever bijt zij zich vast in de relativering welke wij aanbrachten m.b.t. de waarde van een term als ´beste docent´ en dit aan de hand van een verslag in ´Observant´ van de Universiteit Maastricht.
Vervolgens ontstond een heftige mailwisseling, waarbij wij binnen enkele uren gedreigd werden met een advocaat, vervolgens weer niet en kwalificaties aan ons adres werden gericht in de trant van ´uw koloniale, populistische mentaliteit en dan ook niet zo heel erg intelligent´, ´dom en rancuneus´, ´het zielige clubje van Blimbing´, ´doorgedraaide leugenaar´.
We zijn als Blimbing-redactie unaniem van mening onze lezers hiermee niet te moeten lastigvallen. Temeer omdat mevrouw Kluveld niet zakelijk weet in te gaan op de mening van Dalang Mabuk over haar column.
De volgende opmerking van de columniste vinden we echter dermate beneden peil, dat we niets meer met deze mevrouw te maken willen hebben:
´Mijn spreekuur is voorbij. U kunt u [...] melden bij Centrum 40-45. Daar luisteren ze vast eindeloos naar uw leugens en smeerlapperij.´

www.blimbing.nl/amanda3.htm om de reacties te lezen

anzi




--------------------------------------------------------------------------------



NOG MEER REACTIES
Bezoekers-statistieken


--------------------------------------------------------------------------------

LINKS


--------------------------------------------------------------------------------


Uit de zak van de Tjelana Monjet


--------------------------------------------------------------------------------



BBC: Indonesian Flashpoints





LAYANGAN
12 Indodichters


--------------------------------------------------------------------------------

Sierkan-lezingen


--------------------------------------------------------------------------------

Onze Plek


--------------------------------------------------------------------------------

NIEUW-INDISCH
Nieuw-Indisch: meer aandacht in de media voor de indische cultuur


--------------------------------------------------------------------------------

Kamus Elektronik Bahasa Indonesia

INDOWEB
community voor indo's op het i-net


--------------------------------------------------------------------------------

Bona Ni Pasogit



http://www.blimbing.nl/kluveld.jpg

Anoniem zei

60 jaar Israël is tijd voor een kus
Amanda Kluveld, 14-05-2008 (Volkskrant)

Waarom zou Israël een onherstelbare vergissing zijn en de rest van de geschiedenis niet?
Wanneer ik iemand in het verleden geslagen heb of juist gekust, kan ik mijn spijt daarover betuigen, schadevergoeding betalen, zeggen dat het niet had mogen gebeuren, juridisch en historisch uitzoeken dat mijn slag of zoen volgens de toenmalige normen of hedendaagse opvattingen, een andere betekenis had.

Ik kan zeggen dat ik een grens heb overschreden en verklaren dat ik die grens voortaan zal erkennen, stichtingen oprichten die de boodschap verspreiden dat zoiets nooit meer mag gebeuren, de dag dat ik kuste en sloeg tot een zwarte periode in de geschiedenis verklaren, standbeelden oprichten voor hen die door mij geslagen en gekust werden.

Dat alles doen wij om rekenschap te geven van ons verleden. Feit blijft dat ik heb geslagen en gekust. Niets wat ik doe, zeg of nalaat kan daar iets aan veranderen. Zo werkt het verleden.

Het is daarom vreemd een enkele gebeurtenis uit het verleden, namelijk het ontstaan van de staat Israël, een onherstelbare vergissing te noemen, zoals Chris van der Heijden doet (Forum, 8 mei).

Iemand die dat doet, kan niet aanvaarden dat wat in het verleden is voorgevallen in de kern altijd onherstelbaar is en niet meer op een andere manier is over te doen. Van der Heijden is als de boze fee aan de wieg van IsraëlWaarom zou Israël een onherstelbare vergissing zijn en de rest van de geschiedenis niet?

Is Israël zo’n evident kwaad, het grootste kwaad uit ons verleden, groter dan de Shoah, dat het geschiedfilosofisch gezien een andere status behoeft? Of moet iedere geschiedenis die in het heden slachtoffers maakt, voortaan de ondertitel ‘een onherstelbare vergissing’ krijgen?

Geschiedschrijving verwordt dan tot een fatalistische mystieke zondeval-boodschap: u bent een onherstelbare vergissing zoals wij allen zondaars zijn.

Gebeurtenissen veroordelen moet op de juiste gronden gebeuren. Niet omdat de gebeurtenis in kwestie nu eenmaal aan dezelfde werking van het verleden onderworpen is als alle andere gebeurtenissen, namelijk dat ze niet meer ongedaan te maken is.

Van der Heijden is als de boze fee aan de wieg van Israël. ‘Vanaf het moment dat het doek opging, was de fatale afloop bekend’, stelt hij. Een giftige onheilsprofetie, een fatalistische geschiedschrijving die geen uitzicht op oplossingen toestaat.

60 jaar Israël is het moment om te vieren dat de geschiedenis niet bepaald wordt door vervloekingen. 60 jaar Israël is tijd voor een kus.

Wat een bizar stukje schrijven van een 'historica' die blijk geeft weinig van de moderne geschiedenis te weten. Gaat zij dit onderwijzen aan studenten?

SCHANDE, UNIVERSITEIT VAN AMSTERDAM

anzi

Anoniem zei

Zolang er niet meer wordt gesproken over de klassenmaatschappij maar alleen nog maar over religie ......