woensdag 27 mei 2009

Amanda Kluveld van de Volkskrant 3


'Niet de islam maar de westerse cultuur [is] superieur,' schrijft een zekere Amanda Kluveld in de Volkskrant. 

Dit is wat de Britse auteur John Berger te melden heeft: 'Today's pitilessness is perhaps more unremitting, pervasive and continuous. It spares neither the planet itself, nor anyone living on it anywhere. Abstract because deriving from the sole logic of the pursuit of profit (as cold as the freezer), it threatens to make obsolete all other sets of belief, along with their traditions of facing the cruelty of life with dignity and some flashes of hope.'

Wijsheid is zoveel subtieler dan de verpolitiekte beweringen die ideologische opiniemakers via de commerciele massamedia verspreiden.

9 opmerkingen:

Vrije-wereldburger zei

Maar let ook eens op in welk verband Kluveld die opmerking laat vallen: knuffelend met Henk Krol van de Gay Krant - in haar rol dus van wat de Engelsen politiek incorrect maar treffend fag hag noemen, nippend aan roze champagne. Wauw! Superieur! Westerse beschaving!

Als je de vraag stelt: hoe komt zo'n nitwit aan een platform in een zichzelf prominent vindend ochtendblad heb je de vraag misschien al beantwoord. Trek uw beurzen, dames en heren (vooral ook de moslims onder u!). De kwaliteitspers is in nood!

Anoniem zei

De kolonialekoppelkut en superioriteit
oftewel Amanda Kluveld kijkt in de spiegel (aan de wand)

Van de PvdD


De tegenstanders van onze strijd om dieren tot hun recht te laten komen hebben niet stil gezeten tijdens het reces. Raad van Toezicht lid Amanda Kluveld van de Dierenbescherming meende (op persoonlijke titel, maar toch) in de Volkskrant dat politici die opkomen voor dieren “pronken met morele superioriteit”. Ze werd van verschillende kanten terecht gewezen dat het opkomen voor de rechten van weerlozen iets wezenlijk anders is dan dat.

Een website van cowboys in de VS (cattlenetwork) merkte op dat in Nederland het volgende speelt “Animal Extremists Gain Governmental Power”
Welcome to a glimpse of our political future

Nederland probeerden een paar hatebloggers de kerstboodschap kwijt te raken dat de Partij voor de Dieren of ikzelf iets tegen homo’s zouden hebben. Bizar! Gelukkig heeft de Gaykrant inmiddels bericht dat onze partij zich juist inzet voor homo-emancipatie. Homo’s kunnen zich volledig veilig voelen bij de PvdD en we steunen ook hun emancipatiestrijd.

anzi

Anoniem zei

Het Lux et Libertas-Lexicon


Beste lezer ! Om u te voorzien van optimale service biedt uw Ombudsman u hierbij een handig en overzichtelijk lexicon aan waarin u alle (veelal in mijn rubriek beschreven) capriolen van de mensen van Lux en Libertas nog een rustig kunt nalezen. Uiteraard zal de lijst op gezette tijden worden bijgewerkt

Misschien wel interessant om even door te nemen w.b. werknemers NRC.

anzi

Vrije-wereldburger zei

Anzi, er is geen verband tussen de Linientreue van NRC-Handelsblad en het friemelen onder truitjes. Dat laatste, mocht je dit niet weten, komt onder alle mogelijke omstandigheden onder collega's en andere feestneuzen voor. Micha Kat had zich bij het eerste moeten houden.

Anoniem zei

Nou, in dit verband wel interessant? Stel je voor, als het geschrevene waar zou zijn, dan zijn het wel vreemde criteria waaraan een columniste zoals Kluveld aan moet voldoen?


Ik heb er tot nu toe geen oordeel over (wel over Kluveld), zaak is gewoon om het een en ander uit te zoeken en dat doe ik door alles te lezen, van roddel tot wetenschap.

Ik weet niet wie Micha Kat is, maar afgezien van het friemelen onder truitjes, misschien kan jij mij wat vertellen over het waarheidsgehalte van de rest het geschrevene?

En misschien heb jij nog andere informatie?
En Micha Kat gaat zeker nog de 'google' in!

anzi

Anoniem zei

van

anzi

Anoniem zei

volkskrant internet Buitenland betrokken bij schending mensenrechten door PalestijnenAmanda Kluveld, 02-01-2009


Sinds april 2006 vinden in Gaza en op de Westelijke Jordaanoever ernstige mensenrechtenschendingen plaats door Fatah en Hamas.
Er wordt gemarteld en er worden willekeurige arrestaties en schijnexecuties uitgevoerd. Lichaamsdelen van gevangenen worden geamputeerd en de menselijke waardigheid wordt aangetast. De vrijheid van meningsuiting en het recht op vereniging worden geschonden.

In de periode van één week in juni 2007 stierven zo 144 Palestijnen in Gaza. Onder de doden waren 41 burgers te betreuren, waarvan 11 vrouwen en 7 kinderen. 700 Palestijnen raakten toen gewond. In 2007 zijn in totaal 490 Palestijnen omgekomen door intern geweld. Door Fatah en Hamas zijn dat jaar meer Palestijnse doden gevallen dan door toedoen van Israël.

De president van de Palestijnse autoriteit Mahmoud Abbas en de door Fatah gedomineerde veiligheidsdiensten worden door de VS gefinancierd. De veiligheidsdiensten en presidentiële garde worden door Washington en de Jordaanse politie getraind. De EU traint de civiele politie. Hamas krijgt geld en steun van onder andere Iran.

Geen van de financierende partijen schenkt aandacht aan de mensenrechtenschendingen die begaan worden door de organisaties die zij ondersteunen en opleiden. Zowel de westerse als de Arabische wereld is dus betrokken bij mensenrechtenschendingen door Palestijnen.

De wereldgemeenschap heeft Hamas nooit veroordeeld wanneer het Israël bestookte met raketten en mortieren.

Fatah en Hamas doodden in 2007 meer Palestijjnen dan Israël In 2008 werd een regen van 1750 raketten en 1528 mortiergranaten op het Israëlisch territorium afgevuurd. Dat was meer dan een verdubbeling ten opzichte van 2007. Het ging niet uitsluitend om de weinig krachtige Qassam-raketten, maar ook om Grad-raketten met een aanzienlijk groter bereik.

Nu Israël zich verdedigt tegen de raketaanvallen wordt dat, behalve door de Duitse premier Angela Merkel, wereldwijd als excessief geweld veroordeeld. Daarbij wordt vergeten dat Israël zich lange tijd terughoudend heeft opgesteld terwijl de raketaanvallen alleen maar toenamen tegen het einde van 2008.

Van Israël wordt nu gevraagd te onderhandelen met Hamas, een organisatie die uit is op vernietiging van de staat en die, met steun van Iran, Palestijnen onderdrukt. Zolang Europa, de VS en de Arabische wereld geen verantwoordelijkheid nemen voor, rekenschap afleggen over en elkaar aanspreken op hun rol in het conflict, kan moeilijk van Israël gevraagd worden bij te dragen aan en zich te laten inzetten voor een internationale legitimering van Hamas.

anzi

Vrije-wereldburger zei

Amandakluveld.com is van de draad af - vroeger plaatste zij haar columns daarop. Als er dan iemand zinspeelde in de commentaarbox op haar en Fortuyn-ideoloog Beunders - een roddel die gelanceerd is op de site van Van Gogh - wenste zij zo iemand vriendelijk maar beslist dood. Gewist, en ach voorgoed gewist. Een vriendelijke mevrouw is zij niet, maar hier heeft zij voor mijn gevoel dan wel gelijk.

Immers, er zijn ook heel wat nitwits van het mannelijk geslacht omhooggevallen als columnist of in Hilversum of allebei, en hoe komen ze daar (als ze niet "het zoontje/broertje/neefje van" zijn, wat ook maar al te vaak voorkomt)? Willen we het echt weten?

Het gaat er om hun op hun dagelijkse ideologische stompzinnigheden aan te vallen, wat al vermoeiend genoeg is.

Anoniem zei

je hebt gelijk, maar soms kan wat meer weten tot een verrassend resultaat leiden!

anzi

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...