donderdag 23 april 2009

De Israelische Oorlogsmisdaden 91

De NRC bericht: 

 Leger Israël concludeert: geen schending in Gaza
Gepubliceerd: 23 april 2009 12:46 | Gewijzigd: 23 april 2009 12:46
Reuters, AP
Jeruzalem, 23 april. Intern onderzoek heeft uitgewezen dat het Israëlische leger tijdens zijn offensief tegen Hamas in de Gazastrook niet het internationaal recht heeft geschonden. Volgens het leger is er slechts „een heel klein aantal incidenten” geweest, maar waren die niet te vermijden.

Volgens Palestijnse cijfers zijn tijdens het offensief, drie maanden geleden, 1.400 Palestijnen gedood van wie tweederde burgers, volgens Israël 1.100 van wie eenderde burgers. Tien Israëlische mensenrechtengroepen noemden de uitslag van het onderzoek „heel problematisch”.

Namens de Verenigde Naties gaat voormalig internationaal aanklager Richard Goldstone nog onderzoek doen, maar Jeruzalem heeft al aangekondigd niet met hem te zullen samenwerken. Goldstone werd daartoe begin april door de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties in Genève benoemd. De raad besloot tot het onderzoek in januari, tijdens het Israëlische offensief in de Gazastrook. 

Een paradox is dit: Israel stelt dat eenderde van het aantal slachtoffers uit Palestijnse burgers bestaat. Eenderde van 1100 mensen is meer dan 300 burgers, die gedood werden door Israelische beschietingen, die volgens het internationaal recht verboden waren om de simpele reden dat strijdkrachten geen geweld mogen gebruiken waarbij het onvermijdelijk is dat maar liefst eenderde van de slachtoffers uit burgers bestaat. En toch beweert 'de Joodse natie'  dat het 'het internationaal recht [niet] heeft geschonden.' Zouden mijn collega's bij 'de slijpsteen voor de geest'  zo goed willen zijn om deze paradox voor de lezers rationeel te duiden? Voor de 'politiek-literaire elite'  bij de 'kwaliteitskrant' moet dit toch een fluitje van een cent zijn. Nu roept het bericht meer vragen op dan dat het antwoorden geeft, en dat willen wij van de journalistiek toch niet? Kijkt u nog even naar de foto en u begrijpt wat ik bedoel. Het kan toch niet dat in een bevriende natie oorlogsmisdadigers vrij rondlopen. Of wel soms?

Vriendelijk dank alvast.
Stan van Houcke

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik denk niet dat die lobbykranten daar zo'n moeite mee hebben. Het zijn volgens goed ingelichte bronnen wat samengeraapte schilden,speciaal gerangschikt voor de foto!


anzi

Anoniem zei

En verdomd, ik denk dat ik maar als persvoorlichter moet gaan werken, als goed ingelichte bron kan ik het nieuws van volgend jaar al doorgeven.

Van racistische website cidi:



IDF: “Israëlische leger schond geen internationale wetten”
vrijdag 24 april 2009

Het Israëlische leger heeft bij de invasie van de Gazastrook begin dit jaar geen internationale wetten overtreden. Dat is de conclusie van het leger zelf na vijf interne onderzoeken. De strijdkrachten hebben zich volgens het leger gehouden aan "hoge professionele en morele eisen". Bij de korte oorlog hebben zich wel een paar incidenten voorgedaan, maar het leger zegt dat deze niet waren te voorkomen.
Het leger zegt dat het komt doordat de Hamasstrijders zich verborgen achter "onschuldige burgers in de Gazastrook die werden gebruikt als menselijk schild".

Amnesty International

Volgens Amnesty International mist het onderzoek geloofwaardigheid. De mensenrechtenorganisatie stelt dat de waarheid alleen boven tafel kan komen via een onafhankelijk onderzoek.

Shifa-ziekenhuis

Uit het rapport van het leger blijkt verder dat premier Haniyeh van Hamas tijdens de militaire operatie een commandopost had gevestigd in het Shifaziekenhuis in Gaza Stad. Haniyeh en andere bevelhebber van Hamas namen een afdeling van het ziekenhuis in bezit. Ze gingen ervan uit dat Israël het ziekenhuis niet durfde aan te vallen. Andere bevelhebbers van Hamas zetten een commandopost op in een kliniek van het Rode Kruis in Khan Yunis en gebruikten die als gevangenis.

anzi