vrijdag 6 maart 2009

Harry van Bommel van de SP


Ik kreeg net deze e-mail:

'Beste Stan,
Minister Verhagen is weer eens dom bezig. Kijk maar:

http://www.sp.nl/wereld/nieuwsberichten/6512/090306-verhagen_moet_wel_naar_antiracismetop_van_vn.html

met een groet,

Harry van Bommel'

'''Verhagen moet wel naar antiracismetop van VN''
06-03-2009 • Volgens SP-Kamerlid Harry van Bommel moet minister Verhagen niet dreigen met een boycot van de antiracismetop van de VN. Verhagen heeft deze week in Genève gedreigd met die boycot als de slotverklaring niet drastisch wordt aangepast. Volgens de minister lijkt het de bedoeling “Israël te brandmerken en het Westen te veroordelen wegens slavernij en het koloniale verleden.” Volgens de SP staan er in de tekst die door een VN-werkgroep wordt voorbereid vooral formuleringen die aansluiten bij eerdere uitspraken van de VN. Van Bommel is van mening dat de minister met zijn dreiging de plank misslaat. “Je kunt de discussie niet beïnvloeden door weg te blijven. Daarmee speel je juist andere landen in de kaart omdat ze dan geen weerstand meer krijgen. Wegblijven is een teken van zwakte niet van kracht.”
Van Bommel heeft vandaag schriftelijke vragen gesteld over de kwestie. Daarin vraagt hij de minister welke wijzigingen in de verklaring moeten worden doorgevoerd om toch Nederlandse deelname te garanderen.
In de verklaring die nu circuleert zijn bepalingen opgenomen die uitspreken dat inheemse bevolkingsgroepen eeuwenlang het slachtoffer zijn geweest van racisme, discriminatie en xenofobie. Tevens wordt het vastgelegd van personen en volken om te protesteren tegen plagen als kolonialisme, slavernij en etnische zuivering. De verklaring herinnert aan eerdere uitspraken van de VN door te stellen dat het Palestijnse volk het onvervreemdbare recht hebben op zelfbeschikking en dat zij onder de Israëlische bezetting onderworpen zijn aan ongeoorloofde collectieve straffen, marteling, economische blokkade en willekeurige afsluiting van hun gebieden. Verder stelt de verklaring met zorg vast dat het bouwen van illegale nederzettingen in Palestijns gebied ook nu nog doorgaat. Van Bommel: ‘Er is niets nieuws onder de zon. De VN heeft dit in talloze resoluties en uitspraken reeds vastgelegd en het probleem zit hem erin dat deze niet worden gerespecteerd. Niet deelnemen aan de antiracismetop wekt de indruk dat Nederland afstand neemt van die belangwekkende VN-resoluties. Dat past niet bij een land dat in de Grondwet heeft staan dat de internationale rechtsorde moet worden bevorderd.’

3 opmerkingen:

yelamdenu zei

Beste Harry van Bommel,
Verhagen is niet dom bezig.
Hij weet precies waar ie mee bezig is.
Hij is *te kwader trouw*.
Domheid impliceert onschuld. Daar is bij deze sneak geen sprake van.
Leest u eens mijn (schaamteloos, ik weet het) stukje over de "liberal complaint" waarin ook wat woorden over de "incompetentietheorie".

linksige klaagzang of radicale analyse

Het meest duidelijk uit zich deze opstelling in de hardnekkige “incompetentietheorie” die veel linksige mensen, onbewust, aanhangen. Aangezien zijzelf de wereld zoveel beter begrijpen dan de machthebbers, en ook zoveel intelligenter menen te zijn dan de meeste mensen, zijn de dingen die “misgaan”, die “niet goed werken”, per definitie het gevolg van stompzinnigheid. De stupide gedragingen van irrationele machthebbers zorgen ervoor dat er van alles fout gaat in de wereld. Als men maar zou luisteren naar de linksige klaagzang, zouden die blunders niet worden begaan.

U heeft verder helemaal gelijk hoor Harry van Bommel, maar ik dacht, ik geef het even door.

Never ascribe to stupidity what can be adequately ascribed to malice! (ik corrigeer meteen even dat misleidende gezegde)

gezonde groenten,
herman_m

Anoniem zei

Wat zeggen de andere partijen hierover?

Hoe triest, we zijn zelf ook een schurkenland met dank aan de topcriminelen!

Anzi

Anoniem zei

In elk geval mooi dat kamerleden deze site serieus zijn gaan nemen. Aan de andere kant, waarde heer Van Bommel, zal ik onnozelheid van de SP in zaken als:

- 11 september
- de War on Terror
- de oorlog in Irak
- steun aan Israel
- napraten van De VS door onze regering
- het nationaliseren van de banken
- inperken van de vrijheid van het internet

etc etc ..., niet meer afdoen als onwetendheid (omdat politici de te vergeven neiging hebben zich niet te durven baseren op informatie op het internet).

Ik weet nu dat u volledig op de hoogte bent van alles wat er in de wereld speelt. Wanneer de SP dus mee blijft draaien in het toneelstukje over een War on Terror en de noodzaak voor integratie van onze overheid met medogenloze, kapitalistische instellingen, dan weet ik en velen met mij dat u en de SP geen knip voor de neus waard zijn.

Tijd dus voor serieuze politiek, mijnheer Van Bommel. Zonder vrees.

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...