woensdag 7 januari 2009

Minister Maxime Verhagen 10




'AEL klaagt Balkenende aan
Premier Jan Peter Balkenende, ministers Maria van der Hoeven (Economische Zaken) en Maxime Verhagen (Buitenlandse Zaken) zijn medeplichtig aan misdaden tegen de menselijkheid en oorlogsmisdaden. Dat vinden advocaat Haroon Raza uit Rotterdam en Abdlmoutalib Bouzerda van de Arabische Europese Liga. Zij deden vandaag aangifte bij het Openbaar Ministerie in Den Haag.


Volgens hen zijn de politici schuldig, omdat zij Israël niet zouden beletten mensenrechten te schenden. Ook wil het duo dat negen Nederlandse ondernemingen waaronder Philips en Stork strafrechtelijk worden vervolgd.


Leveringen
Stork moet volgens de twee aangevers voor het gerecht verschijnen omdat het onderdelen voor helikopters en raketten aan Israël heeft geleverd. Ook Philips en Thales Nederland hebben onderdelen voor Apache-helikopters geëxporteerd, stellen de twee mannen. Siemens zou Israëlische militairen in Zoetermeer hebben opgeleid. Lima Holding bouwde mee aan de muur om de bezette gebieden.


Verwijten
"Door hun handelen dan wel hun nalaten wisten de politici en directeuren, of hadden zij kunnen weten, dat zij bijdroegen aan misdaden'", aldus Raza. De raadsman en Bouzerda verwijten Israël een hele lijst misdaden waaronder het inzetten van clusterbommen, het aanvallen van moskeeën, het martelen van burgers en het vernietigen van woningen.'

politici_aangeklaagd_voor_oorl.html

De AEL neemt de mensenrechten en het internationaal recht serieus, in tegenstelling tot veel Nederlandse politici.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vrees dat je via een zogenaamd rechtssysteem je recht niet en nooit haalt. Dat is maar al te vaak gebleken.

Dat dat clubje regenten in Den Haag oorlogsmisdadigers zijn is zo al zonneklaar.

Anoniem zei

goed bericht! ben ook bang dat de christelijke regenten zich altijd voor israel zullen blijven uitspreken. waar komt toch hun idee vandaan dat Israel meer rechten heeft dan de Palestijnen?

How Zionists Treat Their OWN POPULATION

  https://twitter.com/Kahlissee/status/1780545543602675793 Khalissee @Kahlissee How the wives of Israeli hostages were beaten outside Netany...