maandag 19 januari 2009

De Israelische Terreur 701


Eindelijk, de vakcentrale FNV komt in beweging. Ze zouden de boycot tegen Israel moeten steunen. Dat is het minste wat ze zouden kunnen doen.

FNV organiseert Midden-Oosten conferentie
Woensdag 11 februari 2009 organiseert de FNV met aangesloten bonden voor haar leden een Midden-Oosten conferentie. Geïnteresseerd? Meld je aan en noteer die datum in je agenda. Meer informatie wordt je per e-mail toegestuurd.
Datum: woensdag 11 februari 2009Tijdstip: 10.00 – 16.30 uurLokatie: Bibliotheektheater op de Blaak in Rotterdam.Thema: “solidariteit met werknemers en vakbonden” .Aanmelden bij:
secretariaatiz@abvakabo.nl
Wat kun je verwachten
Met de organisatie van deze conferentie wil de FNV haar achterban informeren over de arbeidsomstandigheden van werknemers in Palestina en Israël, inclusief die van flexwerkers en migranten. Ook wil zij laten zien wat de FNV al jarenlang daar doet aan ondersteuning van werknemers en vakbonden.
Met de aanwezige gasten uit de regio, die afkomstig zijn van onze partnerorganisaties, zullen de mogelijkheden besproken worden om de samenwerking tussen de diverse organisaties waar nodig te versterken en te vernieuwen. In de workshops gaan onze leden discussiëren over hoe in Nederland concreet invulling gegeven kan worden aan solidariteit met de collega’s in Israël en Palestina.
Programma
Aanmeldformulier '


fnv_organiseert_midden_oosten_conferentie/

4 opmerkingen:

Anoniem zei

Het boycot-Israel plaatje is er door jou bij geplakt, Stan.
Wie het programma leest, ziet dat ook de Histadruth is uitgenodigd....

Want de FNV wil "veilig" zowel aandacht schenken aan de vakbeweging in Israel als in - bezet - Palestina.

stan zei

ja, dat klopt. ik heb bovenin gezegd dat ze de boycot zouden moeten steunen. dan lijkt me dat duidelijk genoeg. het is een goede aanleiding om te protesteren daar.

Sonja zei

Haaretz: Israel recruits 'army of bloggers' to combat anti-Zionist Web sites

Sonja zei

"Maar wat bij mij blijft schrijnen, is dat het zinnetje ‘Kinderen van Israël zijn nooit alleen’ suggereert dat God meer houdt van de kinderen van Israël dan van hen, moslimkinderen. Zo was het natuurlijk ook in het Oude Testament: Israël was het uitverkoren volk. Terecht, het was hún verhaal. En dat verhaal heeft miljoenen niet-Joden geïnspireerd en getroost, bijna tweeduizend jaar lang."
Renée Braams, opinieredacteur van de Volkskrant

Wat mevrouw Braams zou moeten schrijnen is de baggerput die ze van de opiniepagina's heeft gemaakt.

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...