maandag 19 januari 2009

De Israelische Terreur 699

De EU heeft een gouden kans laten liggen om een serieuze partij te worden in een mogelijke vrede in het Midden-Oosten. De Europese Unie weigert de democratische beslissing van de Palestijnse bevolking te respecteren en chanteert Hamas om vrijwillig de macht op te geven. Het is een volstrekt contraproductieve politiek, zoals we uit de geschiedenis weten. Het Europese kolonialisme, waarbij wij bepaalden wie een land moest leiden, is echt afgelopen. Het feit dat Hamas een terroristische beweging is kan geen argument zijn aangezien Israel op veel grotere schaal en al veel langer de Palestijnen terroriseert. Afgezien daarvan, Hamas zal zijn macht niet opgeven, en de Obama-mensen hebben achter de schermen via tussenpersonen al contact gelegd. Europa is mosterd na de maaltijd, en vernietigt alleen maar zijn imago. Of denken de Europese politici werkelijk dat de mensen in het Midden-Oosten en elders te stom zijn om dwars door onze hypocrisie heen te kijken? Hoe komt het dat wij door malloten geregeerd worden? Wat is er gebeurd?

Trouw bericht:

'Eurocommissaris: geen wederopbouw onder Hamas

Er komen onder Hamas geen EU-fondsen beschikbaar voor de wederopbouw in de Gazastrook. Wel zal snel geld beschikbaar worden gesteld voor humanitaire hulp. Dat heeft eurocommissaris voor externe betrekkingen Benita Ferrero-Waldner maandag gezegd.
Als gevolg van de vijandelijkheden tussen Hamas en Israël zijn in de Gazastrook veel gebouwen in puin gelegd en is de infrastructuur er aanzienlijk beschadigd. De Europese Unie kan Hamas geen fondsen verstrekken, omdat de beweging door Brussel tot een terroristische organisatie is bestempeld en er geen officiële contacten mee mogelijk zijn.
Ferrero-Waldner gaf te kennen dat internationale hulp voor Gaza wel mogelijk wordt als de Fatah-partij van de gematigde Palestijnse president Mahmoud Abbas naar het gebied terugkeert. Hamas verjoeg Fatah uit Gaza in juni 2007. Besprekingen over herstel van de betrekkingen tussen beide Palestijnse kampen hebben tot dusverre weinig of niets opgeleverd.'

Eurocommissaris__geen_wederopbouw_onder_Hamas.html

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Europa is geen mosterd na de maaltijd. Europa is medeplichtig aan de Israelische moordpartij, voor, tijdens en ern.

"Als"-redeneringen zijn glibberige dingen. toch waag ik me er aan, omdat een gedachtenexperiment soms wel verhelderend kan zijn. ALS VS en Europa de Palestijnse democratie hadden gerespecteerd DAN had de coalitie-regering Hamas-Fatah "gewoon" kunnen functioneren. DAN hadden we Israel kunnen dwingen naar de onderhandelingstafel met een groot dragvlak voor de Palestijnse onderhandelaars. DAN was Europa niet medeplichtig geworden aan het inzetten van gebrek aan voedsel, medicijnen, en energie als politiek middel. ALS Europa zich hield aan haar met-de-mond-beleden wapenleverantoe- en doorvoernormen, DAN was Israel niet zo superbewapend geweest.

ALS --- DAN

ALS Europa werkelijk beschaafd zou zijn, en toegewijd aan het realiseren van mensenrechten en internationaal recht DAN hoefden "we' ons niet zo diep te schamen Europeaan te zijn.

De verantwordelijkheid van Europa is peilloos.

Anoniem zei

Emotie (woede, verdriet) leidt geloof ik tot vele typefouten...

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...