zaterdag 17 januari 2009

De Israelische Terreur 678

Net als tegen Hezbollah in 2006 heeft nu in 2009 Israel het gewelddadig conflict met Hamas verloren. Ondanks het enorme bloedbad dat de Israelische strijdkrachten hebben veroorzaakt onder de Palestijnse burgerbevolking in Gaza en de enorme verwoestingen hebben de Israelische strijdkrachten Hamas niet weten uit te schakelen. De prijs die Israel ditmaal betaalt zal veel hoger zijn dan in 2006, aangezien de publieke opinie ook in het Westen zich tegen de Israelische terreur heeft gekeerd. De goodwill van de 'Joodse staat' is zo ongeveer tot nul gezakt. Israel zal de komende jaren de consequenties daarvan ondervinden, nog afgezien van het feit dat de Israelische daders van deze oorlogsmisdaden in talloze landen vervolgd kunnen worden. En ook de oproep voor een boycot van Israel is toegenomen.
'Israël kondigt eenzijdig staakt-het-vuren af
Uitgegeven:
17 januari 2009 22:11
Laatst gewijzigd:
17 januari 2009 22:14

TEL AVIV - Israël heeft tot een eenzijdig staakt-het-vuren in de Gazastrook besloten. Dat maakte de Israëlische premier Ehud Olmert zaterdagavond bekend na urenlang beraad van zijn veiligheidskabinet in Tel Aviv.
Volgens Olmert zijn de doelen bereikt van het op 27 december begonnen offensief. Het Hamasregime in de Gazastrook zou een zware klap zijn toegebracht, aldus de premier.
Het eenzijdige staakt-het-vuren voor de Gazastrook gaat in de nacht van zaterdag op zondag
Israëlische troepen blijven voorlopig nog wel in de Gazastrook en zullen reageren op beschietingen van Hamas, benadrukte de premier.'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...