vrijdag 9 januari 2009

De Israelische Terreur 609

Ik kreeg deze e-mail: 'Sonja heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Israelische Terreur 608 " achtergelaten:

We gaan de bezetting overnemen: Kamer steunt plan EU-missie Gaza
Verhagen denkt aan "een civiele waarnemingsmissie aan de grens, die een uitgebreid mandaat heeft om wapens te onderscheppen."Civiel? Nederlandse burgers? Ambtenaren? Kunnen we niet eerst beginnen bij Schiphol, om daar wapens voor Israël te onderscheppen?Nog zo'n debiel - dat noemt zich oppositie:Kamerlid Harry van Bommel (SP) stelde gisteren voor om de missie verder uit te breiden, volgens hem moet ook de grens tussen Israël en Gaza door de EU gecontroleerd worden."Hij zal wel flink op zijn lazer hebben gehad van ome Jan.'

De zaak is in feite vrij eenvoudig, als Nederlandse functionarissen wapens willen onderscheppen dan zullen ze gewapend moeten zijn. Nu is het zo dat volgens het internationaal recht de Palestijnse bevolking zich gewapend mag verzetten tegen een bezetter, anders zou geen enkel volk zich tegen onrecht en schendingen van het internationaal recht kunnen verzetten. Welnu, de Nederlandse functionarissen zullen daar de consequenties uit moeten trekken, te weten onder andere dat ze in een gewapende strijd betrokken worden en gedood kunnen worden. Maar kennelijk vinden de Nederlandse volksvertegenwoordigers dat goed om op die manier Israel in staat te stellen door te gaan met de reeds 60 jaar durende schendingen van het internationaal recht. Het moet niet uitgesloten worden dat het Palestijns verzet dan ook actief kan worden op Nederlands grondgebied. Iets anders is het als deze maatregel het eerste besluit is om Israel nu te dwingen de bezette gebieden te ontruimen en de Palestijnse vluchtelingen, die in 1948 en 1967 etnisch werden gezuiverd door zionistische troepen, te laten terugkeren. Is dat niet het geval dan dient men de strijd van de Palestijnen te steunen of het internationaal recht af te schaffen. Dat recht is er voor iedere aardbewoners, Jood of niet-Jood.

1 opmerking:

Sonja zei

Een kleine update:
Harry van Bommel heeft blijkbaar niets begrepen van het plan van Verhagen. Op sp.nl meldt hij:

Toezicht bij grenzen
Er is een Nederlands-Deens initiatief om tot EU-waarneming te komen. Lof voor minister Verhagen dat hij met dit initiatief komt. Ik zou vele vragen kunnen stellen over de uitvoering, maar dat lijkt mij voorbarig. Eén vraag is echter wel van belang: waarom beperkt dit initiatief zich tot de grens Gaza-Egypte? Waarom niet ook waarnemers grens Gaza-Israël om openstelling te garanderen? Die openstelling moet en zal onderdeel zijn van een bestand, dat kan niet anders. Dan is het goed daar ook op toe te zien. De SP roept de minister op dit alsnog ter sprake te brengen.


Van Bommel denkt dus dat Verhagen wil dat de grenzen open gaan en dat daar waarnemers op toe moeten zien. Hoe verzint hij dat? Is hij wel nuchter?