woensdag 7 januari 2009

De Israelische Terreur 585

'Gaza: Verhef je stem http://www.verhefjestem.nl/


'Wat is de essentie van het conflict ?

Dat zijn niet de raketbeschietingen van de Hamas, ook niet dat Israël zich daar tegen verdedigt.

De essentie is dat de Palestijnen de afgelopen 60 jaar bijna al hun land zijn kwijt geraakt. Tot op de dag van vandaag worden er nieuwe illegale nederzettingen gesticht op Palestijns grondgebied. Zie hier een visuele presentatie van oud minister-president Dries van Agt.

De essentie is dat door de illegale muur het leven voor een kwart miljoen Palestijnen praktisch onmogelijk wordt gemaakt. Duizenden Palestijnen zijn afgesneden van hun landbouwgrond, familie of medische zorgen.

De essentie is dat miljoenen Palestijnen in erbarmelijke omstandigheden leven met grote tekorten aan alles. Het hoeft geen betoog te bedenken dat vele Palestijnen het huilen nader dan het lachen staat en zo in de handen van extreme partijen als de Hamas worden gedreven.

De essentie is dat de Israëlische bezetter zich weigert te houden aan de vele VN-resoluties. Om onduidelijke redenen wordt van buitenaf (ook door onze regering) minimale druk uitgeoefend waardoor Israël blijft doorgaan met het illegaal bezetten van Palestijns gebied en het langdurig tegenhouden van VN-voedseltransporten.

Wist u dat volgens Richard Falk, speciaal VN-rapporteur voor de mensenrechten in Palestijns gebied, Israël als eerste het bestand brak. Falk schreef onlangs in zijn rapport ‘Silence is not an option’ dat Israël de afspraak niet nakwam om de levensomstandigheden in Gaza te verbeteren en dat Israël bovendien het bestand verbrak door een verrassingsaanval die verscheidene veronderstelde Palestijnse militanten in Gaza het leven kostte.' http://www.verhefjestem.nl/

Geen opmerkingen:

Het Nihilistische Israel

‘Het Westen heeft de wereld niet gewonnen door de superioriteit van zijn ideeën, waarden of religie, maar eerder door zijn superioriteit in ...