woensdag 21 januari 2009

De Israelische Oorlogsmisdaden 5

'Beste stan van houcke,

De afgelopen 3 weken heeft u, samen met ruim 10.000 andere bezorgde burgers, meegewerkt aan de actie Verhef je Stem. Minister Verhagen en andere Kamerleden zijn overspoeld met e-mails.

Petitie uitreiking aan Harry van Bommel

Aankomende donderdag (22 januari), om 12:00 uur, op Het Plein in Den Haag zal Harry van Bommel de petitie van Verhef je Stem aannemen namens u en ruim 10.000 anderen die de petitie hebben verstuurd. De petitie wordt aan Harry van Bommel aangeboden omdat hij als politiek vertegenwoordiger zijn nek heeft uitgestoken voor Gaza. Tegenstanders hebben hem op woorden willen afrekenen terwijl wij weten dat zijn intenties op de goede plek zitten. Wij willen hem daarom, na alles wat hij over zich heen heeft gekregen, steunen. Wij hebben daarom juist hem als parlementarier gevraagd de petitie in ontvangst te nemen.

Wij vragen iedereen, die het debat in de Tweede Kamer kracht bij wil zetten, om aanwezig te zijn bij de petitie uitreiking.

Wat heeft het opgeleverd?

De petitie heeft zeker invloed gehad op de Kamerleden. Alexander Pechtold (D66) noemde in het Kamerdebat de vele mails die hij kreeg en ook Martijn van Dam (PvdA) noemde in een reactie het aantal van 10.000 mails dat hij gekregen had "indrukwekkend". Maar belangrijker is dat door deze en vele andere acties de PvdA schoorvoetend heeft toegegeven dat het geweld van Israël buitensporig is. In politiek Nederland is dat zeker een klein succesje te noemen. Ook zijn veel mensen bewuster geworden van wat er zich nu echt afspeelt. Dit is echter nog niet genoeg! Het is belangrijk, voor alle Palestijnen die leven in uitzichtloosheid, dat wij onze stem blijven verheffen. Hoe kunt u dat doen? Praat erover met anderen, steek een kaarsje op, voer actie en steun organisaties die zich voor deze zaak inzetten. Ook kunt u op de website flyers bestellen en een poster downloaden om op uw raam op te hangen.

Doel en toekomst.

Het doel van Verhef je Stem is, dat dit verhaal bij een groot publiek onder de aandacht wordt gebracht. Dat het weer eens helder gemaakt wordt waar het in dit conflict nu ook al weer om gaat. Dat vele joden, arabieren, christenen en andere burgers over de hele wereld, streven naar een vreedzame en rechtvaardige oplossing. Dat is het geven van een toekomstperspectief aan de Palestijnen. Een oplossing gebaseerd op het internationale recht. Dat houdt in dat Israël zich terugtrekt uit de bezette gebieden, zoals vastgelegd in Veiligheidsraad resolutie 242 van 22 november 1967. Dat houdt in een levensvatbare en veilige staat Palestina, een staat Israël binnen veilige grenzen, en een rechtvaardige oplossing voor de Palestijnse vluchtelingen.

We houden u graag op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen en acties. Graag krijgen wij ook uw input! Dit kan door gewoon een E-mailtje te sturen naar suggesties@verhefjestem.nl. Indien u niet meer op de hoogte gehouden wilt worden van toekomstige acties dan kunt u zich hier afmelden.'

Geen opmerkingen:

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...