woensdag 17 december 2008

Minister Maxime Verhagen 2




Dit is de titel:

'Naar een menswaardig bestaan
Een mensenrechtenstrategie voor het buitenlands beleid

Brochure downloaden (pdf, 767Kb)
Brochure bestellenDeze publicatie is bestelbaar. Kosten: Deze publicatie is gratis.Bel gratis 0800-8051

Op 6 november 2007 presenteerde de minister van Buitenlandse Zaken een nieuwe mensenrechtenstrategie voor het buitenlands beleid 'Naar een menswaardig bestaan'. Deze strategie neemt mensenrechten als uitgangspunt van het Nederlands buitenlands beleid. Ook licht de strategie toe hoe Nederland dit beleid wil uitvoeren.
Datum van uitgave: november 2007/ Buza bestelcode BZDR6621/N'

Naar een menswaardig bestaan is de titel van het mensrechtenrapport dat minister Verhagen heeft samengesteld. Naar een menswaardig bestaan, het staat er echt, geschreven door een katholieke minister die niet alleen in Jezus gelooft, maar ook nog in mensenrechten, tenminste zo beweert hij. Verhagen is dezelfde minister die vooraan loopt in de boycot tegen de Palestijnse burgerbevolking in Gaza, burgers die volgens The Sunday Times in steeds behoeftigere omstandigheden komen te verkeren, waardoor sommigen nu zelfs gras moeten eten. Een boycot, met andere woorden: een collectieve bestraffing, van de burgerbevolking omdat die democratisch op Hamas heeft gestemd, een collectieve bestraffing die in strijd is met het internationaal recht, die een collectieve bestraffing van de burgerbevolking onomwonden verbiedt. Ik zie elke dag weer volksvertegenwoordigers mooi weer spelen, maar geen van deze mensen protesteert publiekelijk tegen de terreur van minister Verhagen. Waarom niet? Zitten ze er voor spek en bonen? Of zijn het racisten die het niets interesseert omdat het hier Arabieren betreft? Als dit met Joden in Israel zou gebeuren dan zouden ze terecht collectief achter de interruptiemicrofoon staan. Waarom nu niet? Wat bezielt deze mensjes? Ik zie Femke Halsema het leuke vrouwtje spelen op de televisie, ik hoor haar mannelijke collega's de mond vol hebben over mensenrechten, maar ik zie niemand die expliciet oproept deze terreur tegen een burgerbevolking te staken. Ik hou het op racisme, ik zou geen enkele andere reden kunnen verzinnen, waarom onze parlementsleden zich racistisch gedragen.
Opmerkelijk is ook dat deze minister Verhagen niet geadviseerd wenst te worden over de mensenrechtenschendingen in Israel. Hij wil wel over de Arabische landen geadviseerd worden, maar niet over Israel. Opmerkelijk, nietwaar. Bekend is ook dat er een pro-Israel lobby is op het minsterie van Buitenlandse Zaken, die onwelgevallige informatie in een bureaula laat verdwijnen.

5 opmerkingen:

Anoniem zei

Eén van die leuke uitspraken van Verhagen:

"Iraanse studenten leren in Nederland een atoombom maken"

Hij heeft twee functies: minister van buitenlandse zaken voor Nederland, en Spin Doctor voor het Amerikaanse imperialisme.

Laat hij de eerste functie aub opzeggen voordat we hier wegkwijnen van schaamte.

Unknown zei

Beste Stan,

Dit is overgenomen op: http://www.stopdebezetting.com/wereldpers/naar-een-menswaardig-bestaan-een-mensenrechtenstrategie-voor-het-buitenlands-beleid.html

stan zei

uitstekend, want wat hier gebeurt is ten hemel schreiend.

Sonja zei

Verhagen januari 2008: "Vriend van Israël, kameraad van de Palestijnen"

De Volkskrant kent twee berichten:
1. Kort bericht snel toegankelijk via dossier 'Het conflict in het Midden-Oosten':
'Verhagen: vriend van Israël en de Palestijnen'
2. Lang bericht in het (zoek-)archief: 'Verhagen: vriend van Israël, kameraad van de Palestijnen'

De rest van de NL media verzweeg niet verassend het hele kameraadschap-gedeelte, en focuste alleen op 'vriend van Israël'. Hoewel het volgens Verhagen 'zijn slogan' was, is de uitspraak ook niet terug te vinden in de archieven van zijn ministerie.
In het programma Buitenhof met Verhagen kwam het 'kameraad van de Palestijnen' ook even ter sprake. Daar werd door Verhagen opeens lacherig over gedaan. Verhagen legde het volk onomwonden uit dat wanneer je invloed wil uitoefenen op Israël, dat je dan een pro-Israël standpunt moet innemen, anders krijg je geen voet aan de grond.
Het fragment begint eigenlijk met de situatie in Birma, waarbij Verhagen zich zonder reserves uitspreekt tegen het "misdadige regime". Vervang daarbij 'Birma' door 'Israël' en je krijgt een haarscherpe omschrijving van de situatie voor de Palestijnen. Maar in het geval van Birma is weer geen pro-Birmees standpunt nodig om de terreur van die dictatuur te veroordelen.


"When we say that someone is a "friend of Israel" we mean a friend of the occupation, a believer in Israel's self-armament, a fan of its language of strength and a supporter of all its regional delusions. When we say someone is a "friend of Israel" we mean someone who will give Israel a carte blanche for any violent adventure it desires, for rejecting peace and for building in the territories."
Gideon Levy, Haaretz 09.11.08

Anoniem zei

Voor mij is Maxime Verhagen een van de grootste oorlogsmisdadigers die Nederland kent.

Een documentaire van Prof. Gary Fields over de bezetting van Palestina en de Israelische terreur:
http://blogger.webcoat.net/2008/12/bezet-palestina/

Peter Flik en Chuck Berry-Promised Land

mijn unieke collega Peter Flik, die de vrijzinnig protestantse radio omroep de VPRO maakte is niet meer. ik koester duizenden herinneringen ...