zondag 28 december 2008

Het Antisemitisme

Z0 nu en dan krijg ik antisemitische reacties, meestal gericht tegen Arabieren, maar soms ook gericht tegen joden. Vaak aan de hand van lange betogen probeert men te bewijzen dat er een wereldwijd joods of Arabisch complot bestaat dat achter de schermen met een onzichtbare hand de werkelijkheid bestuurt. Ik verwijder die reacties altijd, niet alleen omdat ze nonsens zijn, maar ook omdat ze de Palestijnen/Joden geen spat helpen. Dankzij joods-Israelische en Palestijnse vrienden en kritische joodse Nederlanders krijg ik veel informatie over de terreur die de zionistische leiding van Israel organiseert.

Meestal zijn degenen die met deze antisemitische reacties komen woedend dat ik hun beweringen verwijder. Ik heb weleens de indruk dat enkele van deze reacties uit de koker komen van de pro-Israel lobby die daarmee probeert te suggereren dat kritiek op Israel in feite antisemitisme zou zijn. Vandaag heb ik twee reacties verwijdert van deze meneer/mevrouw:
'luisindepels heeft een nieuwe reactie op uw bericht "De Israelische Terreur 511" achtergelaten: Probeer het toch maar eens met tegenargumenten in de plaats dat je de waarheid angstig en als een dief in de nacht betrapt van je af probeert te censureren Stan hahaha... http://www.youtube.com/watch?v=WgVYBURuHcE Geplaatst door luisindepels op stan op 2:26 PM '
Wie is deze anonieme figuur? Wat zijn zijn/haar drijfveren? Wat hoopt hij/zij te bereiken met het stigmatiseren van een hele groep mensen? Heeft de geschiedenis hem/haar niets geleerd?

Geen opmerkingen:

Kicking Cats in the Holy Land

  Plaatsen Nieuwe posts bekijken Gesprek Sulaiman Ahmed @ShaykhSulaiman ZIONIST CHILDREN KICKING CATS 0:02 / 0:05 8:29 p.m. · 19 apr. 2024 ·...